Οι καρχαρίες των δρόμων ΙΙ

Must Read

Οι «καλύτεροι φίλοι» ενός ανθρώπου μπορεί να αποδειχθούν θανάσιμοι εχθροί πολλών άλλων. Το κράτος αφήνει ατιμώρητη την ανευθυνότητα των αφεντικών τους

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Το δημοσίευμα της 17ης Σεπτεμβρίου προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών αναγνωστών, που επικοινώνησαν κυρίως για να αναφέρουν δικά τους περιστατικά με επιθέσεις σκύλων, τα οποία τους οδήγησαν μεν σε νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα για τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν βρήκαν τον δρόμο τους στη δημοσιότητα.

Οι επιθέσεις από σκύλους στην Ελλάδα έχουν λάβει διάσταση μάστιγας. Οι πολίτες που δέχονται οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ηλικιωμένοι, παιδιά) τις δαγκωνιές των αφηνιασμένων τετραπόδων μπορεί και να αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα με τον νόμο. Η επίθεση σε ζώο είναι κακούργημα αλλά η επίθεση ζώου, που έχει αφεντικό, σε περαστικό δεν είναι κακούργημα. Καθόσον βλέπουμε, το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα φέρνει τον πολίτη στην τελευταία θέση των κρατικών προτεραιοτήτων. Προηγούνται οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας, πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, πρώην και νυν, έπονται οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, ακολουθούν τα μεγαλοστελέχη των τραπεζών, ακολουθούν οι «πρόσφυγες» με τις παροχές τους, τα ζώα συντροφιάς και κάπου στο τέλος αχνοφαίνονται οι υποχρεώσεις του κράτους προς τους νομοταγείς φορολογούμενους πολίτες. Οι τελευταίοι θεωρούνται χρήσιμοι μόνο για να πληρώνουν φόρους και να ψηφίζουν.

Στα πρόσφατα περιστατικά των επιθέσεων σκύλων σε ανθρώπους να προστεθούν και τα ακόλουθα:

17 Σεπτεμβρίου 2022, Καματερό, Αττική: Γυναίκα δέχτηκε επίθεση από δεσποζόμενους σκύλους, που βγήκαν από σπίτι. Την τραυμάτισαν στα χέρια, στην πλάτη και στο στήθος.

12 Αυγούστου 2022, Γαύδος: Δύο δεσποζόμενα ροτβάιλερ επιτέθηκαν σε 39χρονη γυναίκα, προκαλώντας βαθιά τραύματα στα πόδια και σε άλλα σημεία του σώματός της. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, στα χειρουργικά Επείγοντα. Από το ίδιο ζεύγος δεσποζόμενων ροτβάιλερ είχε δεχτεί επίθεση στις 17 Μαΐου 2022 ο κ. Κωνσταντίνος Κατσούρας, ο οποίος είχε προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα αυτών των σκύλων, αλλά ουδέν έπραξαν οι αρμόδιοι.

30 Ιουλίου 2022, παραλία Λιμνιώνα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στην Εύβοια: Δεσποζόμενο ροτβάιλερ επιτέθηκε σε 6χρονο παιδάκι και λίγο έλειψε να το σκοτώσει. Το παιδάκι μεταφέρθηκε άμεσα στην Εντατική του Νοσοκομείου Παίδων της Αθήνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκλονίζει η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά, έχουν στερέψει τα δάκρυά του»

Μεγάλη είναι η θλίψη που βιώνει τις τελευταίες ώρες ο Γιάννης Καλλιάνος καθώς έφυγε από την ζωή ο πατέρας...

More Articles Like This