Ανέφικτες εξαγγελίες

Must Read

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πριν από λίγες ημέρες υπέπεσε στις αστοχίες και στα λάθη του παρελθόντος, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την αρνητική άποψη που έχει η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών για τη σοβαρότητα των λόγων του.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Ενα νέο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» εξαγγέλθηκε από το στόμα του, με ανέφικτες παροχολογίες, δημαγωγικές υποσχέσεις που ακόμα και πρωτοετής φοιτητής Οικονομικών αντιλαμβάνεται ότι είναι αδύνατο να υλοποιηθούν, και πομπώδεις θεατρινισμούς για ένα σοσιαλιστικό μέλλον στην Ελλάδα το οποίο προφανώς έχει σκοπό να βασίσει (πριν αποτύχει παταγωδώς για ακόμα μια φορά) στις αποταμιεύσεις της μεσαίας τάξης, στους κόπους του λαού μας, και σε βοηθήματα της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, ενώ το 2015 μάς υποσχόταν την ολική και άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ […], σε αυτή τη ΔΕΘ μοίρασε απλόχερα το σοσιαλιστικό όνειρο με παροχολογίες τύπου δραματικής αύξησης του κατώτατου μισθού, που θα εκτινάξει το κόστος εργασίας και θα αυξήσει την ανεργία και το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μερική διαγραφή χρέους (σεισάχθεια) σε ιδιώτες, που θα επιφέρει τεράστια προβλήματα ηθικής τάξης προς τους καλοπληρωτές, επαναφορά 13ης σύνταξης στους ηλικιωμένους, και υποχρεωτική αύξηση βάσει πληθωρισμού σε όλους τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, το οποίο προφανώς θα γίνεται με τα χρήματα των επιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών, γεγονός που θα αυξήσει την ανεργία και θα μειώσει τραγικά την επιχειρηματικότητα.

Αυτές είναι ελάχιστες από τις παροχολογίες που υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας, με σκοπό να χαϊδέψει τα αυτιά των συνταξιούχων, δημοσίων υπαλλήλων, χαμηλόμισθων, υγειονομικών και των γονέων (υποσχέθηκε εκτόξευση του αφορολόγητου σε οικογένειες). Το θέμα είναι ένα και μόνο ένα σε αυτό το δεύτερο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης»: πού θα βρει τα χρήματα να το υλοποιήσει; Δεκάδες δισεκατομμύρια τον χρόνο θα επιβαρυνθεί ο Κρατικός Προϋπολογισμός για να εφαρμοστούν όλα αυτά, χώρια το οικονομικό μαστίγωμα που θα δεχθεί για ακόμα μια φορά η μεσαία τάξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εξωκοινοβουλευτικό κόμμα της ελάσσονος αριστεράς για να εξαγγείλει ανερυθρίαστα τον συγκεκριμένο φαιδρό ορυμαγδό από παροχολογικές σοσιαλιστικές φαντασιώσεις που διατυπώνονται σε καφενεία. Είναι κόμμα εξουσίας, με εμπειρία 53 μηνών στη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει να βουτάει στη λάσπη της δημαγωγίας με σκοπό την εξουσία, ιδίως τη στιγμή που έχει αποτύχει παταγωδώς να εφαρμόσει κάθε εξαγγελία που είχε επικοινωνήσει το 2015. Με αυτόν τον τρόπο, το μόνο που πετυχαίνει είναι να απαξιώνεται περισσότερο πολιτικά.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρόμος στην Κόρινθο – Φίδι έκανε βόλτες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Τρόμαξαν οι περαστικοί το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κόρινθο, όταν είδαν ένα φίδι να... βολτάρει σε κεντρική πλατεία της...

More Articles Like This