Το ξένο είναι πιο γλυκό

Must Read

Ομαδική παράνοια: λυγμοί για την Ελισάβετ Β΄ της Αγγλίας και υλακές για την ελληνική βασιλική οικογένεια

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Οι παρελθούσες ημέρες ήταν διδακτικές. Μεταξύ άλλων, μας έμαθαν πόσο βαθιά ριζωμένα και έντονα είναι τα συμπλέγματα εθνικής μειονεξίας σε μια ομάδα συμπολιτών μας που υποτίθεται ότι η ιδεολογία τους ενισχύει το ακομπλεξάριστο του χαρακτήρα τους.

Με τις πολυήμερες τελετές που προηγήθηκαν της εξοδίου ακολουθίας της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου είδαμε κεντροαριστερίζοντες, βεριτάμπλ αριστερούς, ακροαριστερούς, κεντροδημοκράταρους και φιλελέδες να ασχολούνται νυχθημερόν με το θέμα και να θλίβονται με σεμνούς τρόπους στην κηδεία. Τα καλά λόγια που είπαν για την Αγγλία, τον βασιλικό θεσμό της, την οργάνωση του κράτους, τα τυπικά, τους συμβολισμούς κ.λπ., αν τα έκανες τσέντουλα, θα μπορούσες να μαζέψεις αρκετά για να αγοράσεις τα μισά ακίνητα που δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο «πόθεν έσχες» του.

Στα πολλά σορόπια τους για τα έργα και τις ημέρες της Ελισάβετ Β΄ λησμόνησαν τη βρετανική ανάμειξη στα Ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό, στον «Αττίλα», στην ΕΟΚΑ κ.ά., αλλά ας το προσπεράσουμε αυτό. Το ζήτημα είναι η ουσία – κι αυτή συνίσταται στο εξής: κατατρώγει τα σωθικά μερίδας του πληθυσμού ένα σύμπλεγμα εθνικής κατωτερότητας, που εκδηλώνεται με υστερική απόρριψη δικών μας θεσμών και άκριτη υιοθέτηση ξένων. Συνελόντι ειπείν, νιώθουν ότι εμείς είμεθα μπίθουλες και οι λοιποί αρχονταραίοι.

Να, για παράδειγμα, βγήκε ο διάδοχος Παύλος, ο γιος του Κωνσταντίνου, στο BBC να δώσει συνέντευξη και εξεμάνησαν οι «δημοκράταροι»: «Πώς είναι δυνατόν να τον αποκαλούν διάδοχο; Αφού δεν έχουμε βασιλεία!» Λησμόνησαν, καθώς φαίνεται, ότι το BBC δεν έχρισε κάποιον βασιλιά στην Ελλάδα, αλλά αποκάλεσε έναν άνθρωπο με τον τίτλο που διατηρεί, ακόμα κι αν δεν υφίσταται το πολίτευμα της βασιλείας στην Ελλάδα.

Πόσοι έγκριτοι (εντός και εκτός εισαγωγικών) δημοσιογράφοι προσφωνούν «υπουργέ» πρόσωπα που διατέλεσαν υφυπουργοί προ δεκαετίας και βάλε; Εκεί ο τίτλος «υπουργός» παραμένει; Με βέλκρο τον κόλλησαν στην πλάτη του πολιτικού ή με σιδερόκολλα; Μόνο στους βασιλιάδες και τους πρίγκιπες ξεκολλάει ο τίτλος τους;

Δεν χρειάζεται τόση ανασφάλεια ούτε τόση υστερία. Εκτός εάν τις εξουσίες στην Ελλάδα τις… απονέμει το BBC.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλα πήγαν λάθος με τη (φημολογούμενη) συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν

Σε... φιάσκο άνευ προηγουμένου εξελίχθηκε τελικά η ανακοινωθείσα από τον Αμερικανό πρέσβη Τζορτζ Τσούνη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο...

More Articles Like This