14.6 C
Athens
9-4-2020

Ταγίπ με «συνταγή» Χίτλερ και Σαντάμ!

Η Τουρκία, επί δύο και πλέον χρόνια, είχε κοινά σύνορα μήκους 400 χλμ. με το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.

  • Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Ήταν τότε που οι τζιχαντιστές, σε μια ανάπαυλα μετά τους αποκεφαλισμούς, την πυρπόληση ζωντανών ανθρώπων που ήταν χειροπόδαρα δεμένοι και τη ρίψη ομοφυλοφίλων από ταράτσες πολυκατοικιών στην οιονεί πρωτεύουσά τους Ράκα, φιλοξενούνταν σε πεντάστερα ξενοδοχεία στην Άγκυρα για να κανονίσουν τις δοσοληψίες και το εμπόριο πετρελαίου με την οικογένεια του Ερντογάν.

Ήταν τότε που οι τζιχαντιστές αποκεφάλιζαν ανθρώπους και κάρφωναν τα κεφάλια τους στον περίβολο της κεντρικής πλατείας της Ράκας, τότε που οι «συνάδελφοί» τους ήταν χέρι χέρι, σαν κανονικά φιλαράκια, με τους Τούρκους στρατιώτες, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Ήταν τότε που οι τζιχαντιστές είχαν αποκλείσει πανταχόθεν την ηρωική πόλη Κομπάνι και τους λιγοστούς κατοίκους και αγωνιστές, κάνοντας επιθέσεις ακόμα και από το έδαφος της Τουρκίας, με την άδεια των Αρχών του κράτους του κυρίου Ερντογάν. Ηταν τότε, στις 7 Οκτωβρίου 2014, που ο κ. Ερντογάν δήλωνε από τη γειτονική πόλη Αντέπ ότι «από ώρα σε ώρα το Κομπάνι πέφτει».

Ήταν τότε που το Ισλαμικό Κράτος κατήγαγε παντού και έναντι όλων νίκες, με κίνδυνο να προελάσει ακόμα και εναντίον της Δαμασκού, με αποτέλεσμα να ελέγξει ολόκληρη τη Συρία με το κράτος της, να αποκτήσει πρόσβαση στη Μεσόγειο και να καταστεί πλέον μια σοβαρότατη απειλή όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο.

Όλο εκείνο το διάστημα, η Τουρκία και ο νέος Χίτλερ, ο οποίος ακούει στο όνομα Ερντογάν, που είχε κοινά «σύνορα» περίπου 400 χλμ. με τους πραγματικούς τρομοκράτες, χαμογελούσε κάτω από τα μουστάκια του για τις επιτυχίες του Ι.Κ., αλλά και για την εκδίκηση που έπαιρνε για όλους τους μουσουλμάνους από την «κακή Δύση».

Όλο εκείνο το διάστημα, ο νέος Σαντάμ, που επίσης ακούει στο όνομα Ερντογάν, δεν επικαλέστηκε την εγκατάσταση των ισλαμιστών τρομοκρατών κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία για να κάνει μια επιχείρηση εισβολής και κατοχής σε ξένη χώρα, όπως έκανε στην Αλ Μπαμπ, στο Αφρίν -με την άδεια της Ρωσίας και τις δύο φορές-, όπως έκανε το 1974 στην Κύπρο, όπου τα στρατεύματα κατοχής παραμένουν μέχρι σήμερα, όπως θα παραμείνουν και στο έδαφος της Συρίας, παρά τις διαβεβαιώσεις του «νέου Χίτλερ – Σαντάμ».

Τότε, οι ΗΠΑ και ο διεθνής συνασπισμός εναντίον του Ι.Κ., μένοντας έκθαμβοι από την ηρωική αντίσταση των Κούρδων στο Κομπάνι, διαπίστωσαν ότι ο μόνος στρατός που μπορούσε να νικήσει στο έδαφος τους ισλαμιστές τρομοκράτες ήταν οι Κούρδοι του YPG.

Τότε παρείχαν στους ηρωικούς μαχητές και στις μαχήτριες του YPG αεροπορική υποστήριξη και υποστήριξη σε όπλα και πυρομαχικά, για να υποστεί το Ι.Κ. την πρώτη στρατηγική του ήττα, για να ακολουθήσουν οι άλλες ήττες στην Ιεράπολη/Μένπετζ, στη Ράκα, στην Ντερ εζ Ζορ και, στο τέλος, η σχεδόν πλήρης εξουδετέρωση του Ι.Κ. Για να συνεννοούμαστε…

Αν δεν ήταν οι Κούρδοι του YPG, το Ι.Κ. θα είχε επικρατήσει σε ολόκληρη τη Συρία. Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας ξεκίνησε με αεροπορικές επιθέσεις στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, δηλαδή έναν χρόνο μετά τη στρατηγική ήττα του Ι.Κ. στο Κομπάνι και αφού είχε υποστεί κι άλλες ήττες στο εσωτερικό της Συρίας, ανατολικά του Ευφράτη, χάνοντας το στρατηγικό βάθος, το οποίο είχε ανάγκη για να συνεχίσει τις επιχειρήσεις εναντίον των δυνάμεων του Ασάντ στην ένθεν του Ευφράτη επικράτεια της Συρίας.

Ο πόλεμος των Κούρδων του YPG ολοκληρώθηκε το 2017, με τις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες του συνασπισμού να τους παρέχουν αεροπορική υποστήριξη και υποστήριξη σε όπλα, πυρομαχικά και εξοπλισμό.

Όμως, όλα αυτά τα χρόνια, οι Κούρδοι, που εξάλειψαν μια τεράστια απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης και της Δύσης γενικότερα, έχασαν στα πεδία των μαχών πάνω από 11.000 νέες και νέους, δηλαδή το απάνθισμα της νεολαίας τους, ενώ ταυτόχρονα ίδρυσαν και δομές αυτοδιοίκησης. Αυτοί εξασφάλισαν συνθήκες ειρηνικής και ασφαλούς διαβίωσης σε Κούρδους, Αραβες, Ασσύριους και Αρμένιους κατοίκους της περιοχής που είχαν υπό τον έλεγχό τους και δηλώνοντας προς όλους και όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν επιδιώκουν απόσχιση από τη Συρία, αλλά την αναγνώριση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, δηλαδή ένα είδος αυτονομίας στο πλαίσιο μιας ενιαίας Συρίας.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ενώ οι Κούρδοι πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος για την ασφάλεια και την ειρήνη στη Συρία, στην Ευρώπη και τη Δύση, ενώ οι Κούρδοι του PYD/YPG εξασφαλίζουν συνθήκες ειρηνικής και ασφαλούς διαβίωσης στην περιοχή που είχαν υπό τον έλεγχό τους, ενώ κανείς στον κόσμο δεν τους χαρακτηρίζει τρομοκράτες, ενώ όλα αυτά τα χρόνια που είναι αυτοί οι οποίοι έχουν κοινά σύνορα με την Τουρκία και όχι οι εγκληματίες ισλαμιστές τρομοκράτες του Ι.Κ., η Τουρκία από τα τέλη του 2018 αρχίζει να εκβιάζει τις ΗΠΑ. Απαιτεί την εκδίωξη των Κούρδων από την παραμεθόριο περιοχή και τη δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας», στην οποία τη θέση των υπό εκδίωξη και εθνοκάθαρση Κούρδων θα πάρουν Άραβες σουνίτες μουσουλμάνοι, με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε., όπως απαιτεί ανερυθρίαστα αυτή η νεοναζιστική-ισλαμιστική απειλή που ορθώνεται και εξαπλώνεται στην περιοχή, με την ανοχή και την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ρωσίας, όπως αποδεικνύεται από χθες, με την έναρξη της επιχείρησης εισβολής στη Συρία από τα στρατεύματα της Τουρκίας, τα οποία συνεπικουρούνται από συμμορίες τζιχαντιστών που εξοπλίζει και πληρώνει αδρά το τουρκικό κράτος.

Το ιλαροτραγικό της υπόθεσης είναι ότι αυτή η επιχείρηση, που, εκτός των Κούρδων, θα εξοντώσει τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα και ό,τι απέμεινε από τους Ασσύριους χριστιανούς οι οποίοι γλίτωσαν από το γιαταγάνι της γενοκτονίας της δεύτερης δεκαετίας του 20ού αιώνα, έχει λάβει το όνομα «Πηγή Ειρήνης», σε αντιστοιχία με την «Επιχείρησης Ειρήνης» του 1974, που εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε, πέραν της βαρβαρότητας εκείνων των ημερών, καραμπινάτη επιχείρηση εισβολής και κατοχής, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα – ό,τι επένδυση και αν προσπαθεί να της βάλει η Άγκυρα. Η βαρβαρότητα είναι βαρβαρότητα, ό,τι όνομα και να της βάλεις.

Τέλος, για τους καθεύδοντες σε Λευκωσία και Αθήνα, καλό είναι να σταθμίσουν όλα όσα γίνονται εναντίον των Κούρδων από τους -συμμάχους τους για χρόνια στα πεδία των μαχών- Αμερικανούς και Ρώσους, να μελετήσουν τις υποσχέσεις που τους είχαν δοθεί και το πισώπλατο μαχαίρωμα που έφαγαν μέρα μεσημέρι και από τον Τραμπ και από τον Πούτιν.

Συμπέρασμα:

Ενισχύστε και θωρακίστε Κύπρο και Ελλάδα, φυλάξτε τα σύνορα, κάντε σχέδια και ισχυροποιήστε την εθνική άμυνα, αντί να μετατρέπετε τα στρατόπεδα σε ξενοδοχεία πραγματικών ή δυνάμει συμμάχων των εισβολέων σήμερα στη Β. Συρία, αύριο στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στη Θράκη, γιατί το νεοναζιστικό-ισλαμικό τσουνάμι έρχεται με διάφορους τρόπους και σε εμάς.

Καιρός να διδαχτούμε από όσα συμβαίνουν δίπλα μας, αλλά και μέσα στο σπίτι μας. Η αφέλεια πληρώνεται ακριβά…

Ακολουθήστε μας στο Facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναστάτωση στο Μαμάτσειο Κοζάνης: Δύο ακόμη νοσηλεύτριες θετικές στον κορωνοϊό

Θετικές στο κορωνοϊό διαγνώσθηκαν δύο γυναίκες, βοηθοί θαλάμου στην Παθολογική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γυναίκες είχαν έρθει σε επαφή...

Ο ΣΔΟΕ κατάσχεσε 4.070 λίτρα διαλυμάτων από επιχείρηση που τα «έσπρωχνε» στην αγορά ως αντισηπτικά

Μεγάλη ποσότητα διαλυμάτων τα οποία πωλούνταν ως αντισηπτικά, χωρίς να φέρουν την απαιτούμενη άδεια, κατάσχεσε ο ΣΔΟΕ από επιχείρηση που, μεταξύ άλλων, εμπορεύεται προϊόντα...

Από σήμερα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε γιατρούς, νοσηλευτές και Πολιτική Προστασία – Πως θα την πάρουν οι 108.000 δικαιούχοι

Σήμερα, Πέμπτη 9 Απριλίου, καταβάλλεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ίση προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού, στους απασχολούμενους σε νοσοκομεία, ΕΟΔΥ, ΕΚΑΒ και στη...

H Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου έβαλε φίλο της να της βάψει ρίζα: «Αχ! Τι έπαθα η καημένη;» (video)

Άνδρες και γυναίκες τα έχουν βρει «σκούρα» με τα κλειστά κομμωτήρια και έχουν πέσει στην ανάγκη φίλων για να περιποιηθούν το χάλι στην κεφαλή...

Απ. Τζιτζικώστας: «Στόχος μας, οι επιχειρήσεις να ξανασταθούν στα πόδια τους και να μη χαθούν θέσεις εργασίας»

Σε τηλεδιάσκεψη με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατέθεσε δέσμη μέτρων, με στόχο την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, την...

Γουλί κούρεψε τον Σταύρο Θεοδωράκη η κόρη του: «Αχ ρε Τσιόδρα, αχ!» (video)

Με κλειστά τα κομμωτήρια εδώ και έναν μήνα σχεδόν, στους άνδρες που «υποφέρουν» με την κόμη τους, συγκαταλέγεται και ο πρώην πρόεδρος του Ποταμιού,...