Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022

Το σκότος… «συγκυβερνά»

Δημοσίευση:

Το 2007 ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξεως Βύρων Πολύδωρας ισχυρίστηκε κάτι λίαν προχωρημένο για τα δεδομένα της εποχής: ότι υπάρχει ανοικτός δίαυλος μεταξύ κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου και μιας συνιστώσας αντιεξουσιαστών. Έγινε χαμός. Ορμησαν να τον φάνε. Η τότε «αντισυστημική» Αριστερά προσεβλήθη που ένας πολιτικός της κεντροδεξιάς παράταξης τόλμησε να ταυτίσει τους ιδεολόγους με τους καταδίκους του Κορυδαλλού.

Από τον Μανώλη Κοττάκη

Αισθάνθηκε ότι κηλιδώνεται το προφίλ της. Εξαπέλυσε λοιπόν στα μέσα ενημέρωσης τους ανθρώπους της, οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση λοιδόρησαν τον Πολύδωρα ότι δεν ήξερε τι έλεγε και ότι τα λόγια του τα πήρε και τα σκόρπισε στα πέρατα του ορίζοντα ο… στρατηγός άνεμος. Ο Βύρων όμως ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Και, για να είμαι ειλικρινής, παρασυρθείς από το κλίμα της εποχής, ήμουν και ο ίδιος ιδιαιτέρως σκεπτικός στα γραπτά μου για το αν η θεωρία του επιβεβαιώνεται. Τον στενοχώρησα τόσο, ώστε μου έστειλε με αγγελιοφόρο ιδιόχειρο γράμμα με την εντολή να παραδοθεί «ιδίαις αυτού (εμού) χερσί», με το οποίο μισοαστεία μισοσοβαρά με εγκαλούσε με τη φράση «Και εσύ, Βρούτε;».

Η ίδια η ζωή απέδειξε ότι ο Πολύδωρας είχε δίκιο και εμείς όχι. Ότι ο Πολύδωρας είχε «άδικο γιατί είχε δίκιο πολύ νωρίς». Σήμερα, 15 ολόκληρα χρόνια μετά, από το ταπεινό γραφείο του στον γενέθλιο Χολαργό διαβάζει εφημερίδες και δικαιώνεται κάθε μέρα.

Ο θρίαμβος της θεωρίας του επισυμβαίνει αυτές τις μέρες. Καθώς μαθαίνουμε ότι Αλβανοί κακοποιοί που εμπορεύονταν όπλα και ναρκωτικά μέσα στις φοιτητικές εστίες (!!!) έβαζαν χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του αντιεξουσιαστή ο οποίος το 2017 πυροδότησε βόμβα με στόχο το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Ινα αποδειχθεί ότι η Ελλάδα είναι πράγματι μία πολύ περίεργη χώρα. Ξεκινάς μια έρευνα από τα κελιά του Κορυδαλλού, φθάνεις στην αυλή κάποιων που αυτοπροσδιορίζονται «αντιεξουσιαστές» -γιατί οι πραγματικοί αναρχικοί δεν έχουν σχέση με αυτές τις μορφές βίας- και, αν συνεχίσεις να σκαλίζεις τα πράγματα, δεν ξέρεις πάνω σε ποιους θα πέσεις. Σε ποιες ανίερες δυνάμεις.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και το Κατάρ

Η Ελλάδα είναι χώρα μπάμπουσκα. Άλλο δείχνει, άλλο είναι! Θα τολμήσω σήμερα να κάνω ένα βήμα παραπάνω και να επιχειρήσω να συμπληρώσω, στη βάση γνωστών στοιχείων, τον ορισμό του Πολύδωρα. Αυτός ο άξων κακοποιών και αυτοπροσδιοριζόμενων αντιεξουσιαστών είναι αδύνατον να λειτουργήσει χωρίς κάλυψη.

Για να κυβερνούν ανέτως η νύχτα και το σκότος πρέπει να έχουν την ανοχή της ημέρας και του φωτός. Καμιά φορά, όπως έδειξε το παρελθόν, και τη συγκυβέρνηση της ημέρας. Κάνει εντύπωση ότι χρόνια ολόκληρα, τρία εξ αυτών με κυβέρνηση Ν.Δ., οι φοιτητικές εστίες ήταν άντρα παρανομίας, τα οποία λειτουργούσαν με χρήματα του φορολογούμενου ελληνικού λαού. Οτι το έγκλημα είχε το πάνω χέρι σε κτίρια που ανήκουν στη δημόσια περιουσία και προορίζονταν για φτωχούς νέους και νέες που σπουδάζουν από το υστέρημά τους.

Κανονικά, δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση. Για δύο λόγους. Ο πρώτος: Σαφώς και η επίσημη Πολιτεία γνώριζε χρόνια τώρα και γνωρίζει τι συμβαίνει στις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και το ανέχεται χάριν της «κοινωνικής ειρήνης».

Όταν έκανε «ντου» το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως σε ορισμένες καταλήψεις στο κέντρο των Αθηνών τέλη 2019 – αρχές 2020, διαπιστώθηκε ότι εκεί γίνονταν εμπόριο ναρκωτικών, όπλων και εκμετάλλευση παράνομων μεταναστών, οι οποίοι πλήρωναν μαύρα χρήματα ως ενοίκιο σε όλους όσοι τους έδιδαν στέγη (κάτι ήξερε ένας άλλος λοιδορηθείς, ο αείμνηστος διοικητής της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Κοντοπυράκης, όταν έλεγε το 2004 ότι το ΑΕΠ είναι μεγαλύτερο λόγω των ναρκωτικών και της πορνείας και άλλων μορφών φοροδιαφυγής).

Αποκαλύφθηκε όμως και κάτι άλλο: Οτι η προηγούμενη κυβέρνηση της Αριστεράς, παρά τις προσπάθειες του τότε υπουργού Νίκου Τόσκα, συμβιβάστηκε πλήρως με αυτές τις «συνιστώσες» του εγκλήματος μετά την πυρπόληση οικιών κορυφαίων υπουργών της. Προτίμησε να αφήσει αυτές τις ομάδες να μείνουν μέσα στις καταλήψεις και να κάνουν μπίζνες με όπλα, ναρκωτικά και μετανάστες, παρά να τις βρει απέναντί της στον δρόμο να σπάνε βιτρίνες καταστημάτων και παράθυρα τραπεζών.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Οι λαοί απαντούν στον Κουτσούμπα

Γι’ αυτό άλλωστε στην Αθήνα της (σχεδόν) πενταετίας ΣΥΡΙΖΑ δεν άνοιξε ρουθούνι. Κατάσταση που μερικώς, όπως απεδείχθη και από την τριετή ολιγωρία της Ν.Δ. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, ανέχτηκε και η Ν.Δ. Γράφω «μερικώς» γιατί, έστω ασχεδίαστα, κάτι πάει να κάνει (αμφιβάλλω αν είναι σωστός ο τρόπος όμως) με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Την οποία όμως οι θιγόμενοι που κάνουν μπίζνες βλέπουν περισσότερο ως IRS, ως φορολογική αστυνομία, και ολιγότερο ως πανεπιστημιακή. Είναι ενήμερη λοιπόν η Πολιτεία για τη δράση αυτών των θυλάκων χρόνια τώρα, δεν είναι δυνατόν να υποκριθεί ότι δεν ξέρει.

Ο δεύτερος λόγος που δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση ο ισχυρισμός ότι η μέρα ανέχεται -αν δεν συγκυβερνά με τη νύχτα και τις παραφυάδες της- είναι ο εξής: Στη δικογραφία που σχηματίστηκε από νόμιμες συνακροάσεις κακοποιών του Κορυδαλλού με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. το 2017 είναι καταχωρισμένες και τηλεφωνικές συνομιλίες τους με βουλευτές από όλο το δημοκρατικό τόξο. Βουλευτές που έκαναν διάλογο μέσω κινητών με έγκλειστους του Κορυδαλλού!

Το μέγα ζήτημα λοιπόν εφεξής δεν είναι η δικαίωση της θεωρίας Πολύδωρα ότι οι ποινικοί μιλούν με αυτοπροσδιοριζόμενους αντιεξουσιαστές. Ακόμη και σε αυτοβιογραφικά βιβλία κορυφαίων άφαντων ποινικών άλλωστε καταχωρίζονται άφοβα πληροφορίες για την αγαστή συνεργασία τους σε ληστείες. Το μέγα θέμα είναι τι κάνει η Πολιτεία. Η μέρα! Και η συζήτηση δεν είναι δυνατόν να περιορίζεται στην τελευταία τρύπα του ζουρνά, τη δόκιμη αστυνομικό.

Ο κανόνας είναι ότι συνήθως το φως είναι ισχυρότερο από το σκότος. Η μέρα νικά τη νύχτα. Καμιά φορά όμως συμβαίνει και το αντίθετο. Αυτό το «αντίθετο» πρέπει να το ψάξουμε λίγο περισσότερο. Μαζί με όλα τα άλλα, είναι θέμα δημοκρατίας. Στη δημοκρατία κάνουν κουμάντο τα καθαρά πρόσωπα. Όχι τα σκοτεινά. Καλή σας μέρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι λαοί απαντούν στον Κουτσούμπα

Οι εφιάλτες αρχίζουν σαν κακόγουστα αστεία κι έπειτα θεριεύουν. Αυτό συνέβη και με τη...

Γιατί πας στη Μακεδονία, Αλέξη;

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να επισκεφθεί σε αυτή τη συγκυρία...

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και το Κατάρ

Λίγο έλειψε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛ. σε ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο να αναγορεύσει...

Το μεγάλο ψέμα του ΚΚΕ

«Το πρόβλημα είναι ότι εμείς πήραμε απόφαση στις 17 του Νοέμβρη, στις 16 ή...

Η γλώσσα ως όχημα αλυτρωτισμού

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών...

Το κουρδικό «αγκάθι» στην Τουρκία

Τρόμος έχει πιάσει τον Ερντογάν και τους άλλους ισλαμοναζί της κυβέρνησης ΑΚΡ-ΜΗΡ και του...

Δόξα και τιμή στον Σαμουήλ και στα παλικάρια του

Σαν χθες, στις 3 Δεκεμβρίου 1944, ξεκίνησε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της...

Αρπάζουν πλέον και… κτήματα!

Θυμάστε μήπως τον Μαρκ Ρούτε, έναν Ολλανδό πρωθυπουργό, που παρέα με τον συμπατριώτη του,...

«Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη»

Κατάρ συνέχεια. Το ότι το Μουντιάλ του Κατάρ είναι ίσως το πιο «χαριτωμένο» (για...

Στις Βρυξέλλες το μυστικό των εκλογών

Για τον προσδιορισμό του χρόνου διεξαγωγής των εθνικών εκλογών πρέπει να συνυπολογίζουμε έναν παράγοντα...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Βόμβα» από Αμερικανό επιστήμονα: Ο νέος κορωνοϊός κατασκευάστηκε και διέρρευσε από τη Γουχάν με ευθύνη των ΗΠΑ!

Μια γενετικά τροποποιημένη ασθένεια που κατασκευάστηκε με αμερικανικά κεφάλαια...

Σέρρες: Παιδί γνωστού γιατρού ο 11χρονος που σκοτώθηκε μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο – Τι οδήγησε στην τραγωδία

Συντετριμμένος ο πατέρας του παιδιού - «Διαφωνούσα με το έργο» λέει ο διευθυντής του σχολείου

«Χειροβομβίδα» από τον καθηγητή Βιοχημείας Κωνσταντίνο Πουλά: «Ο ιός ήταν προσπάθεια πειραματική και συνεργάζονταν και Έλληνες»

Υποστήριξε ακόμα ότι δεν μπορεί να χτιστεί τείχος ανοσίας και πως οι μαζικοί εμβολιασμοί προκαλούν μεταλλάξεις

Κατάθεση σοκ από την Εβελίνα Παπούλια: «Ο Φιλιππίδης μου έδειξε τα γεννητικά του όργανα»

«Προσπάθησε να με αρπάξει στο καμαρίνι» περιέγραψε στο δικαστήριο η γνωστή ηθοποιός

Τραγωδία στις Σέρρες: Ένα παιδί νεκρό από έκρηξη σε δημοτικό σχολείο

Η έκρηξη σημειώθηκε στη δεξαμενή καυσίμων - Τραυματίστηκαν άλλα δύο παιδιά

Αντίλογος για το ψήφισμα της κυπριακής Βουλής περί «απαγόρευσης απόδοσης τιμών» στον Γεώργιο Γρίβα

Γράφει ο Μάνος Ν. ΧατζηδάκηςΙστορικός ερευνητής-συγγραφέας,Πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.ΠΟ.Κ.Με...

Η Άννα – Μισέλ «κάρφωσε» τον στρατηγό Φλώρο!

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου,...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ