Για τον πόλεμο με την Τουρκία

Must Read

Οι γείτονες νικούν μόνο όταν τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν ΟΛΑ στραβά και είμαστε διχασμένοι και διεθνώς απομονωμένοι

  • Από τον Παναγιώτη Λιακο

Η Τουρκία μπορεί να έχει μεγαλύτερο πληθυσμό από την Ελλάδα, αλλά οι αριθμοί δεν λένε και τόσo πολλά πράγματα αν υπάρχει ποιοτική διαφορά – και αυτή υφίσταται εδώ και αιώνες. Οποιος διαφωνεί ας ρίξει μια ματιά στην ελληνική Ιστορία και ας την αντιπαραβάλει με το ποινικό μητρώο της Τουρκίας.

Για να βρεθεί η χώρα του Ερντογάν σε θέση να υπερισχύσει στρατιωτικά των Ελλήνων πρέπει να είμαστε και διχασμένοι και αφοπλισμένοι και διεθνώς απομονωμένοι. Αυτές οι συνθήκες τώρα δεν συντρέχουν. Σε επίπεδο εξοπλισμών, η ψαλίδα, που έχει ανοίξει, τείνει να κλείσει – κι αυτό ίσως αποτελέσει δέλεαρ για τον Ερντογάν να επιτεθεί για να… προλάβει την εξισορρόπηση της κατάστασης. Αν το κάνει, θα «λουστεί» τις συνέπειες της επιλογής του, η οποία θυμίζει αμφίστομο μάχαιρα. Από τη μια μεριά θα έχει να αντιμετωπίσει τους Ελληνες αξιωματικούς, οπλίτες και λαό, και από την άλλη μια (μικρή ή μεγάλη) μερίδα από τους δικούς του αξιωματικούς και στελέχη της ευρύτερης τουρκικής διοίκησης, που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον ξένο παράγοντα (που δεν είναι μόνο οι Αμερικανοί, όπως συχνά αναφέρει).

Υπάρχει επίσης η αίσθηση σε μερίδα αναλυτών της πολιτικής σκηνής της γείτονος ότι η τουρκική αντιπολίτευση, με τη συμπεριφορά της, εξωθεί τον επίδοξο «σουλτάνο» σε πόλεμο με την Ελλάδα για να χάσει -ή έστω να φανεί ότι έχασε- στην αναμέτρηση και εκείνος να καταλήξει στην ίδια κρεμάλα με τον Μεντερές και τον Ζορλού.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε από τη δική μας πλευρά είναι ο έλεγχος του εσωτερικού υπό το πρίσμα της αποφυγής αποσταθεροποιητικών ενεργειών, όπως «εξέγερση» των μουσουλμανικών πληθυσμών που μας στέλνει… πεσκέσι κάθε τόσο ο Τούρκος πρόεδρος.

Επίσης, πρέπει να διαλυθούν -όχι χθες, αλλά προχθές- τα νεοταξικά πνευματικά νέφη που υλοποιήθηκαν, θυμίζουν το… «Μωρό της Ρόζμαρι» (βλ. ταινία του 1968) και μολύνουν με το κακό που κουβαλούν τη δημόσια εκπαίδευση. Ο μόνος τρόπος να διαλυθούν είναι αφενός να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει αυτό το «μωρό της Ρόζμαρι» με το δημόσιο χρήμα, αφετέρου να δοθεί χώρος στις ελληνικές ιδέες.

Και, πάνω απ’ όλα, χρειάζεται αστραπιαία επανασύνδεση με τη μεγαλύτερη πηγή της ελληνικής δυνάμεως: τον Θεό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το στρες χτυπάει «κόκκινο» με το που ξυπνάμε

Το στρες χτυπάει «κόκκινο» με το... καλημέρα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα νέας έρευνας που προσδιόρισε την ώρα της ημέρας...

More Articles Like This