Τηλεοπτική μετάλλαξη τσίρκου

Must Read

Η «γυναίκα με το μούσι» το ‘σκασε από το τσίρκο και βρέθηκε να συμμετέχει σε τηλεοπτικό «ριάλιτι»

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Δεν είναι κρίμα που προβάλλονται ριάλιτι της πυρκαγιάς στην ελληνόφωνη τηλεόραση, η οποία ειδικεύεται στα τουρκικά σίριαλ. Κρίμα είναι να μην έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις από το να τα παρακολουθείς.

Μπορεί εκείνη τη στιγμή να το διασκεδάζεις, να ξεχνάς τον πόνο σου, να αποφορτίζεσαι από μια άχαρη κι αχάριστη ημέρα εργασιακού καμάτου, να βιώνεις μια αντιφατική κατάσταση ευδαίμονος ανυπαρξίας, αλλά κατά βάθος ντρέπεσαι για την κατάντια σου. Συνειδητοποιείς ότι για να έχεις φτάσει στο σημείο να βλέπεις τέτοιες αηδίες βρίσκεσαι πολύ χαμηλά στην τροφική αλυσίδα. Είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης να έλκεται από παραδοξότητες όπως η «γυναίκα με το μούσι», το τρικέφαλο φίδι και η ομιλούσα μπάμια, αλλά ως ανθρωπότητα δεν καμαρώνουμε κιόλας γι’ αυτά τα χούγια.

Αν το καλοσκεφτείς είναι πολύ πιο δημιουργικό, παραγωγικό και (ίσως) προσοδοφόρο ν’ αρχίσεις να μετράς πόσες φακές έχει ένα σακούλι του μισού κιλού, πόσες σταγόνες είναι ένα λίτρο γάλα, ένα καράβι λάχανα πόσους ντολμάδες βγάζει, πόσες τρύπες έχει ένα μέσο σουρωτήρι της κουζίνας. Ενδέχεται κάποτε σε παιχνίδι γνώσεων ή σε τρελό στοιχηματισμό με την παρέα να τεθούν διάφορες «κουλές» ερωτήσεις και να κερδίσεις απαντώντας σε μία απ’ αυτές, ενώ οι άλλοι θα είναι βέβαιοι ότι θα κάνεις λάθος!

Πάντως, δεν έχει κάποιο κέρδος -ψυχικό τε και σωματικό- να θλίβεσαι αν αποκλείστηκε μια ομορφούλα από τον επόμενο γύρο ξακουστού ριάλιτι επειδή η παράξενη σύναξη των «ειδημόνων» προτίμησε κάποια Αμάντα που έχει σωματοδομή, μούσκουλα, λαιμό, «καρύδι» και φωνή μπετατζή (και ήταν κάποτε μπετατζής) ή μια Τζέσικα που θυμίζει πειραιώτικη μαούνα, που μόλις παροπλίστηκε και οδεύει στη Σιγκαπούρη για σκραπ.

Αυτή είναι η δουλειά των παράξενων συνάξεων των «ειδημόνων»: να διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της παραδοξότητας. Το παράδοξο προκαλεί το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Το παράδοξο «τρέφεται» με αποφάσεις «ειδημόνων» που φαντάζουν μεν εξωφρενικές, αλλά είναι λίαν χρήσιμες για τη βραχεία -πλην προσοδοφόρα για τους καναλάρχες- επιβίωση του τηλεοπτικού τους σαπρόφυτου. Πάνω στην κοπριά ανθίζουν τούτα τα λέλουδα και φύονται τέτοιοι δηλητηριώδεις μύκητες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σαν σήμερα γεννιέται ο Όσκαρ Σίντλερ – Τι άλλο συνέβη

Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την πολυβραβευμένη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Η λίστα του Σίντλερ»

More Articles Like This