«Τελειώστε» με τα σύγχρονα τέρατα

Must Read

Οικογενειάρχης, καταστηματάρχης, με καλό κοινωνικό προφίλ, από εκείνους που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «άτομο υπεράνω πάσης υποψίας». Κι όμως: πρόκειται για σύγχρονη μορφή ΤΕΡΑΤΟΣ. Για κτήνος που βίαζε και εξέδιδε ένα 12χρονο κορίτσι!

  • Του ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΡΓΗ

Δεν το χωράει ο νους. Λάθος. Δυστυχώς, πλέον, πρέπει να αρχίσουμε να χωράμε στο μυαλό μας ότι η ελληνική κοινωνία -όπως κάθε κοινωνία- φιλοξενεί στους κόλπους της τέτοιους ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Και, το χειρότερο, ότι αυτοί δεν είναι ένα «μεμονωμένο περιστατικό».
Πίσω από τον 53χρονο στον Κολωνό υπάρχουν άλλοι 213! Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 213 «άνθρωποι» οι οποίοι είχαν μπει στη σειρά εκδηλώνοντας την επιθυμία τους να συνευρεθούν με ένα 12χρονο κορίτσι! Τέτοια σαπίλα, τέτοια σιχαμερά μυαλά…

Κι αυτοί, προφανώς, «άτομα υπεράνω υποψίας». Κι αυτοί οικογενειάρχες, επαγγελματίες, «ευυπόληπτοι πολίτες». Το πιθανότερο ότι πολλοί εξ αυτών που βρίσκονταν στο «καρνέ» του τέρατος είναι γονείς. Εχουν παιδιά, μπορεί και κορίτσια στην ηλικία της 12χρονης. Κι όμως… Αυτό δεν τους εμπόδισε διόλου να μπουν στη «λίστα». Σε αυτή τη «λίστα αίσχους» που κάνει κάθε κανονικό άνθρωπο σε αυτή τη Γη να θέλει να σπάσει ό,τι βρει μπροστά του. Και να τσακίσει κάθε τέτοιο ΤΟΜΑΡΙ που βρομίζει με το πάτημά του τον τόπο.

Η ελληνική Δικαιοσύνη θα βρεθεί μπροστά σε μια υπόθεση η οποία, να το ξαναπώ, δεν είναι «μεμονωμένο γεγονός». Δεν θα δικαστεί μόνο ο 53χρονος που βίαζε και εξέδιδε. Δεν θα δικαστεί μόνο εκείνος που κατέστρεψε μια παιδική ψυχούλα. Η Δικαιοσύνη θα βρεθεί απέναντι σε μία σιχαμερή πραγματικότητα την οποία πρέπει να ΤΣΑΚΙΣΕΙ, να τη «χτυπήσει» στη ρίζα, να στείλει μήνυμα σε κάθε επίδοξο μιμητή «τεράτων», σε κάθε «συμμετέχοντα» σε λίστες αίσχους.

Δείτε μόνο τι δήλωσε η μητέρα του κοριτσιού. Δείτε τον φόβο στα λόγια της: «Εγώ θα τον σκοτώσω. Αν γίνει κάτι και αυτός ο άνθρωπος βγει ελεύθερος, γιατί έχει κόσμο να τον καλύψει, εγώ η ίδια θα τον θάψω».

Αυτή η ατάκα της δύσμοιρης μάνας -«έχει κόσμο να τον καλύψει»- φανερώνει πολλά για μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής κοινωνίας. Δείχνει τον τρόμο ότι ακόμη και ένα κτήνος που βιάζει και εκδίδει 12χρονο παιδί μπορεί να «τη γλιτώσει» επειδή έχει «υψηλές γνωριμίες»!

Για να μην παρεξηγηθώ: Πιστεύω απόλυτα στις αξίες της Δικαιοσύνης και ουδέποτε ήμουν της λογικής ότι ένας κατηγορούμενος καταδικάζεται από τον Τύπο ή τα social media. Από την άλλη πλευρά, όμως, αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει διάχυτη (έως κυρίαρχη) στην κοινωνία η άποψη ότι «όσο πιο δυνατό δικηγόρο και όσο πιο ισχυρές γνωριμίες διαθέτει ένας κατηγορούμενος τόσο πιο μεγάλες πιθανότητες έχει να τη γλιτώσει».

Κι εδώ μιλάμε για μια υπόθεση που -το γράφω κι ας ανατριχιάσουμε άπαντες- μπορούσε να έχει ως θύμα την κόρη μας, την αδερφή μας, την ανιψιά μας, το κοριτσάκι της διπλανής πόρτας.

Έχουμε να κάνουμε με ένα τέρας που μαγνητοσκοπούσε και ανέβασε τα βίντεο και τις φωτογραφίες σε σχετική πλατφόρμα για να διευρύνει την «γκάμα» των υποψήφιων πελατών. Πραγματικά, δεν υπάρχουν λόγια. Από εδώ και πέρα πρέπει να υπάρξουν μόνο πράξεις. Και η ελληνική Δικαιοσύνη είναι εκείνη που έχει ιερό καθήκον να αποδώσει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Στο όνομα και στην ψυχούλα αυτού του κοριτσιού. Και όλων των 12χρονων κοριτσιών που είναι υποχρέωσή μας ως κοινωνία να μεγαλώνουν χωρίς τον τρόμο στα μάτια τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιδιοκτήτες ακινήτων σε δασικές περιοχές σε απόγνωση

Σύμφωνα με τoν Νέο Κανονισμό Πυροπροστασίας των ακινήτων, που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων, οι ιδιοκτήτες αυτών των...

More Articles Like This