Ο δόλιος όρος «παιδοβιαστής»

Must Read

Με μία λέξη γίνεται απόπειρα να διαχωριστεί η παιδεραστία σε καλή και κακή

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Λίγο αφότου έγινε γνωστή η υπόθεση του Ηλία Μίχου και του Ιωάννη Σοφιανίδη, που βίαζαν το 12χρονο κοριτσάκι στον Κολωνό -ο Μίχος λειτουργούσε και ως μαστροπός του παιδιού-, κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ένας νεολογισμός: «παιδοβιαστής». Αυτή η καινοφανής λέξη, της οποίας το κατασκευαστικό μοτίβο θυμίζει εκείνο της γυναικοκτονίας (λες και οι γυναίκες δεν είναι άνθρωποι για να καλύπτονται από τον όρο ανθρωποκτονία), έχει γίνει αποδεκτή σχεδόν από το σύνολο των ΜΜΕ και των πολιτικών. Στην κοινωνία δεν «πέρασε» ιδιαίτερα – πέρα από τους συνήθεις πολιτικά φορτισμένους κύκλους του χονδρεμπορίου δικαιωματισμού.

Η λέξη «παιδοβιαστής» ίσως είναι η ρυπαρότερη πνευματική αλλά και πολιτική προσπάθεια (μια και η γλώσσα είναι το σημαντικότερο όχημα μεταφοράς και διασποράς ιδεών) να ξεπλυθεί η λέξη «παιδεραστής». Με την τοποθέτηση της λέξης «βιαστής» δίπλα στο θέμα «παιδο» και συνθέτοντάς τα σε «παιδοβιαστής» γίνεται αυτόματα ο υπαινιγμός ότι υπάρχουν περιπτώσεις παιδεραστών που βιάζουν παιδιά ή μωρά ή βρέφη και γι’ αυτό λέγονται παιδοβιαστές, αλλά υπάρχουν και οι παιδεραστές, που κάνουν μεν σεξ με μικρά παιδιά, νήπια και βρέφη, αλλά έχουν τη… συναίνεσή τους για τη σεξουαλική πράξη!

Το λανσάρισμα της λέξης «παιδοβιαστής» είναι απόπειρα σταδιακής ένταξης των γεννημάτων της Κόλασης, που είναι οι παιδεραστές, στην κοινωνία. Οποιος τη χρησιμοποιεί σαν καραμέλα, επειδή του φάνηκε… μοντέρνα και αρκούντως δικαιωματιστική, δίχως να το επιθυμεί ή να το έχει καν υποπτευτεί, ανοίγει διάπλατα τις πύλες για να περάσει η σήψη της παιδεραστίας στην καθημερινότητα των κοινωνιών.

Επιπλέον, αυτή η λέξη δίνει και λαβή στους κατηγορουμένους της υπόθεσης να ελαφρύνουν τη θέση τους, ισχυριζόμενοι ότι δεν είναι παιδοβιαστές, δεν βίασαν, αλλά συνευρέθηκαν έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του 12χρονου κοριτσιού.

Αν ακούσετε κάποιον να λέει τη λέξη «παιδοβιαστής», ας τον ρωτήσετε: «Δηλαδή, υπάρχουν και παιδεραστές που συνευρίσκονται με παιδάκια έχοντας τη συναίνεσή τους;»

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτού του είδους οι σύνθετες λέξεις, που κατασκευάζονται συνήθως από κάποια εμφανή ή αφανή απολυταρχική εξουσία, παραπέμπουν στη newspeak, τη «νεόγλωσσα» που επικρατεί στο ολοκληρωτικό υπερκράτος της Ωκεανίας, της χώρας του μυθιστορήματος «1984», που έγραψε ο Τζορτζ Οργουελ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Financial Times επικυρώνουν τις απόψεις μου σχετικά με τα χάλια της οικονομίας μας

Το πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας Financial Times θα πρέπει να ιδωθεί ως δώρο Θεού. Και τούτο γιατί ενώ, η...

More Articles Like This