Βιτριόλι στο εμπόριο!

Must Read

Μετά την επίθεση με βιτριόλι σε καρτέρι, που συγκλόνισε την Ελλάδα, προς την τότε 34χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου το 2020 -μόλις, δηλαδή, πριν από δύο έτη-, ακόμα μία φορά η κοινή γνώμη συνταράσσεται με άλλη μία επίθεση με θειικό οξύ από 38χρονη προς τον 36χρονο σύντροφό της στο Ηράκλειο Κρήτης.

  • Του δρος Απόστολου Κρητικόπουλου*

Το άτυχο θύμα κινδυνεύει να χάσει το μάτι του και έχει βαθιά εγκαύματα στο αναπνευστικό του σύστημα, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του και σίγουρα θα του δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην ποιότητα της καθημερινότητάς του, όταν με το καλό αναρρώσει. Δεν θα σταθώ καθόλου στο πώς αντιδρούν τα ΜΜΕ όταν μία τόσο δόλια και απάνθρωπη επίθεση με χημικά δέχεται γυναίκα και πώς σιωπούν όταν το θύμα είναι ένας «αναλώσιμος» άντρας.

Αυτό που μου έκανε πραγματικά τεράστια εντύπωση είναι η ευκολία με την οποία αγόρασε η 38χρονη κατηγορουμένη τη χημική, άκρως καυστική, ουσία από το διαδίκτυο!

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της σε δημοσιογράφους (μέχρι τη στιγμή που γράφεται το άρθρο δεν έχει συλληφθεί), η κατηγορουμένη είπε πως, επειδή αισθανόταν σε αμυντική στάση απέναντι στον σύντροφό της, αγόρασε την άκρως επικίνδυνη ουσία (πιθανότατα βιτριόλι) από το ίντερνετ, ώστε να την έχει ως όπλο αντίδρασης αν κινδυνεύσει η ίδια. Το βράδυ του φρικιαστικού συμβάντος, ύστερα από καβγά ζηλοτυπίας, του πέταξε στο πρόσωπο (αλήθεια, γιατί πάντα αυτά τα εγκλήματα στοχεύουν το πρόσωπο και όχι, ας πούμε, το πόδι, αν επιθυμούν όντως να «αμυνθούν»;) το βιτριόλι, με τις καταστροφικές συνέπειες για την υγεία του θύματος που επακολούθησαν.

Πώς είναι δυνατόν κάποιος να αγοράζει με τόση ευκολία τέτοιες ουσίες στο διαδίκτυο; Στα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν έχουν κάποιον μηχανισμό εντοπισμού απαγορευμένων ουσιών που εισέρχονται στη χώρα μας; Μπορεί κάποιος, για παράδειγμα, να αγοράσει ναρκωτικά από χώρα στην οποία επιτρέπεται η χρήση τους και να τα στείλει ταχυδρομικά στον εαυτό του; Οπλα; Ραδιενεργό ουράνιο; Πού μπαίνουν ο πήχης και το όριο σε παράνομες ουσίες και προϊόντα;

Σε περίπτωση που ψεύδεται η 38χρονη και αγόρασε το βιτριόλι από εγχώριο φαρμακείο ή χημικό εργοστάσιο, ποιος της το πούλησε και πώς θα αντιδράσει το κράτος στη συνέχεια της λειτουργίας του προμηθευτή ως επιχείρησης; Θεωρώ ότι το θεσμικό πλαίσιο προστασίας μας από την εισαγωγή και πώληση παράνομων και άκρως επικίνδυνων ουσιών πρέπει να εμπλουτιστεί τόσο σε λειτουργικό όσο και σε νομοθετικό επίπεδο.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι σήμερα στην Αθήνα λόγω της Ολυμπιακής Φλόγας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι σήμερα σε περιοχές της Αττικής ανάμεσα στις οποίες και η Αθήνα στο πλαίσιο των...

More Articles Like This