Κοινής αποδοχής για την ΕΥΠ

Must Read

Μετά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων η μυστική μας υπηρεσία χρειάζεται ηγετικά στελέχη εγνωσμένου κύρους, υπερκομματικού χαρακτήρα

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι δα και το μεγαλύτερο πολιτικό τεφαρίκι όλων των εποχών. Αντάλλαξε το όνομα της Μακεδονίας μας με μια γραβάτα από τα πανέρια που του έδωσε ο Ζάεφ και χάρηκε κι από πάνω διότι τι θα έκανε η Ελλάς αν είχε σχέσεις αντιπαλότητας με το κρατίδιο των Σκοπίων; Πόσο πολύ θα κινδυνεύαμε; Τέτοιες σκέψεις κυριάρχησαν στο σκοτισμένο από τον αριστερισμό νου του και έγινε η συμφορά των Πρεσπών.

Τέλος πάντων, μπορεί ο -πάλαι ποτέ τρέντι και νυν μπαγιάτικος- Αλέξης να μην κόμισε ιδιαίτερα αποτελέσματα στην περίοδο της πρωθυπουργίας του (πέρα από το κλείσιμο των τραπεζών, τα κάπιταλ κοντρόλ και μια μνημονιάρα), αλλά πού και πού υποβάλλει ωραιότατες προτάσεις. Μια εξ αυτών είναι η ανάθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΥΠ σε πρόσωπα κοινής αποδοχής.

Η στήλη «Περί Πωλητικής» δεν περιορίζεται στην ανέξοδη κριτική. Ενίοτε συμμετέχει στον ευρύτερο προβληματισμό, καταθέτοντας γόνιμες προτάσεις. Ιδού δύο εξ αυτών για την πλήρωση της θέσεως του διοικητού της ΕΥΠ: Και οι δύο, αποδεδειγμένα, ξέρουν τη δουλειά. Ο μεν Χρήστος Μαυρίκης έχει χαρακτηριστεί «εθνικός κοριός», παγιδεύοντας μέσω του ΟΤΕ για λογαριασμό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τα τηλέφωνα κυρίως των πασοκτζήδων (με πρώτο και καλύτερο αυτό του Ανδρέα Παπανδρέου), και ο δε σμηνίτης Τρύφων Σπιουνέας (Δημήτρης Φραγκιόγλου), που στην επιτυχημένη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά» είχε το τηλεοπτικό παρατσούκλι «Χλαπάτσας», ήταν ο ίδιος μια μηχανή παρακολούθησης.

Κινούμενος στις εγκαταστάσεις του Γραφείου Ενημέρωσης της Αεροπορίας κρυφάκουγε τις συνομιλίες των σμηνιτών Δημοσθένη Πλαπούτα (Νίκος Αλεξίου), Γεωργίου Βλάχου (Κώστας Ευριπιώτης) και Τζιοβάνι Ντάλας (Γιάννης Σαββιδάκης) και τις κάρφωνε στον σμήναρχο Επαμεινώνδα Κάκαλο (Γιάννης Μπέζος).

Ο μεν Χρήστος Μαυρίκης έχει ως βασικό προσόν του τον δεινό και ψυχρό επαγγελματισμό (αλλά και τον διπλόφαρδο μύστακα που θυμίζει λίγο Ηρακλή Πουαρό) και ο δε Χλαπάτσας το συναίσθημα. Εβαζε πολύ συναίσθημα στα καρφώματα που έριχνε, διότι συνήθως ήθελε να εκδικηθεί τους νωθρούς συναδέλφους του σμηνίτες.

Ψηφίστε τον διοικητή ΕΥΠ της αρεσκείας σας και κερδίστε μια προεκλογική υπόσχεση, εντελώς δωρεάν!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα νεότερα για την υγεία του δημοσιογράφου Πάρι Καρβουνόπουλου

Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας νοσηλεύεται το Μεγάλο Σάββατο ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος. Υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε εσπευσμένως...

More Articles Like This