Δεν είναι Predator, είναι… penalty!

Must Read

Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα «έπεφτε» από «φίλια πυρά» και δη από μία πλευρά που τον πήγε «σηκωτό», δόξα και τιμή, μέχρι την εξουσία το 2019 δύσκολα θα μπορούσε να το φανταστεί κάποιος. Ας… πρόσεχε όμως ο πρωθυπουργός. Οι αποφάσεις του φταίνε.

  • Του ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΡΓΗ

Το τεράστιο, εκ των κορυφαίων στα μεταπολιτευτικά χρόνια, σκάνδαλο των υποκλοπών-παρακολουθήσεων πολιτικών (και πρώην πρωθυπουργών), επιχειρηματιών, δημοσιογράφων κ.ά. έχει συγκλονίσει τη χώρα και μοιάζει με «κύκνειο άσμα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που η πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη (για τον οποίο οι καταγγελίες αναφέρουν ότι παρακολουθούνταν μέσα από τις συνομιλίες με τον φίλο του Θόδωρο Καρυπίδη) έχει βγει πλέον για τα καλά στα «χαρακώματα» και… κοπανάει τον πρωθυπουργό απ’ οπουδήποτε. Εσχάτως «μέσα» και από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Αν μας έλεγαν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που έχει κάνει τα μύρια όσα, θα κινδύνευε άμεσα να «πέσει» εξαιτίας ενός… πέναλτι, προφανώς θα γελούσαμε. Κι όμως, στη χώρα όπου έχουμε δει… τα πάντα, βλέπουμε και κάτι τέτοιο να «εξελίσσεται».

Ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Γιάννης Βρέντζος, αμέσως μετά τη λήξη του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός χρησιμοποίησε στην… επιχειρηματολογία του το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο αμυντικός Αβιλα (με το οποίο ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός στο 103ο λεπτό), για να «καταχεριάσει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο μέγα θέμα των υποκλοπών!

«Τα τελευταία τρία χρόνια λειτούργησε μέσα στην κυβέρνηση ένα καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη και άλλα λαθραία και παράνομα στοιχεία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βρέντζος (διαβάζοντας τη σχετική δήλωση από το κινητό του, όπως ξεκάθαρα φαινόταν στην κάμερα, απόδειξη ότι του είχε σταλεί), προτού… καταθέσει την άκρως προσβλητική για τον μεγάλο σύλλογο του Ολυμπιακού πρόταση «αποχώρησης από το πρωτάθλημα».

Από το Predator στο penalty και… τούμπαλιν. Μιλάμε για απίστευτα πράγματα που μόνο στο Ελλαδιστάν μπορεί να συμβούν. Από τη μία πλευρά, ένας πρωθυπουργός που καταγγέλλεται πως είναι άμεσα αναμεμειγμένος στην παρακολούθηση της… μισής χώρας και, από την άλλη, ένας από εκείνους που φέρεται ότι παρακολουθούνται, εκ των ισχυρότερων οικονομικών παραγόντων του τόπου, να «μπλέκει» το μέγα θέμα των υποκλοπών με το ποδόσφαιρο και ένα… πέναλτι εις βάρος της ομάδας του που σφυρίχτηκε από Δανό διαιτητή! Κάποτε λέγαμε ότι αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα, αλλά πλέον κι εκεί πρέπει να γελάνε με τα χάλια μας!

Όσο η υπόθεση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη ήταν «μόνη», οι κυβερνώντες ψέλλιζαν κάποιες δικαιολογίες μπας και τη βγάλουν καθαρή. Σήμερα όμως που έγινε γνωστό ότι στη λίστα των υποκλοπών και των παράνομων παρακολουθήσεων είναι οι κορυφαίοι οικονομικοί επιχειρηματίες της χώρας αλλά ταυτόχρονα και πρόσωπα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τρέμει» για την επιρροή τους στο κόμμα της Ν.Δ. -όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Νίκος Δένδιας και ο Αδωνις Γεωργιάδης-, καθένας αντιλαμβάνεται ότι το κουβάρι είναι τεράστιο.

Μόλις άρχισε να ξετυλίγεται και μοιάζει «θηλιά» στον πολιτικό λαιμό του πρωθυπουργού.
Θα επαναλάβω αυτό που έχω διατυπώσει μήνες πριν σε τούτη τη στήλη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα «πέσει» από την ίδια τη Νέα Δημοκρατία. Οταν μάλιστα γίνεται γνωστό πως εκτός από σημαίνοντα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος οι υποκλοπές είχαν στόχο οικονομικούς κολοσσούς οι οποίοι στήριξαν ξεκάθαρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη προεκλογικά, τότε εύλογα αντιλαμβάνεσαι ότι η Πομπηία διάγει τις τελευταίες ημέρες της.

Το… penalty του Αβιλα στο ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ήρθε να προστεθεί ως κερασάκι στην τούρτα. Και το Predator μπορεί να μην έχει var, αλλά, όπως φάνηκε από τον στενό συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο τελευταίος δεν χρειάζεται να πάει στο μόνιτορ. Είναι απόλυτα πεπεισμένος για την «παράβαση Μητσοτάκη» που τον οδηγεί στην… εσχάτη των ποινών!

ΥΓ.: Με τη συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 άρχισαν πλέον και επίσημα «Τα χαρακώματα» και από την άλλη πλευρά, αυτή του πρωθυπουργού προς τον Μαρινάκη. Πάρτε ποπκόρν και απολαύστε το!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης βρέφος 5,5 μηνών με εγκεφαλική αιμορραγία

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ένα βρέφος 5,5 μηνών, το οποίο χειρουργήθηκε τα μεσάνυχτα...

More Articles Like This