Σεργουλόπουλος εναντίον μαμάδων

Must Read

Ενοχλήθηκε από τον τίτλο εκπομπής «Μαμά-δες» και αξίωσε από την παρουσιάστρια να τον αλλάξει και να τον κάνει «γονείς»

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η ΕΡΤ1 έδωσε εκπομπή στον Φώτη Σεργουλόπουλο κι εκείνος περνάει σκληρή νεοταξική γραμμή στο φιλοθεάμον κοινό. Στο στόχαστρό του μπήκε η Τζένη Θεωνά, που παρουσιάζει την εκπομπή «Μαμά-δες» στη δημόσια τηλεόραση. Εφόσον, λοιπόν, η Θεωνά τόλμησε να χρησιμοποιήσει μια λέξη «μαμά-δες» που εκνευρίζει (έως εξοργίζει) τους ιδεολογικούς κομισάριους του δικαιωματισμού, που αξιώνουν τον εξοβελισμό της από τα δημόσια έγγραφα, δέχθηκε τις παρατηρήσεις του Σεργουλόπουλου, ο οποίος της είπε ενοχλημένος:

«Γιατί λέτε την εκπομπή “Μαμά-δες” και όχι γονείς; Με βγάζει απέξω, κατάλαβες; Κι όταν πάω εγώ σε μια εκπομπή που λέγεται “μαμάδες”, αισθάνομαι ότι δεν με αφορά».

Η κυρία Θεωνά ένιωσε μεγάλη αμηχανία και άρχισε να απολογείται στον νεοταξικό ιεροδικαστή λέγοντας: «Εχεις απόλυτο δίκιο διότι υπάρχει κι ένα πολύ μεγάλο section (σ.σ.: τμήμα) “μπαμπά, μίλα”».

Ο Σεργουλόπουλος δεν χαλάρωσε την πίεση. Επανήλθε στον τίτλο που τον ενοχλεί: «Ναι, αλλά ο τίτλος σας είναι “Μαμά-δες”, γι’ αυτό».

Η Θεωνά υποχώρησε ατάκτως λέγοντας: «Εχεις δίκιο. Νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε. Ερχόμενη στην εκπομπή ήταν η μαμά πιο μεγάλη ενότητα και έχεις δίκιο. Γιατί με αυτόν τον τρόπο ίσως ανακυκλώνουμε ένα στερεότυπο που θέλει τη μητέρα να καταλαμβάνει μεγαλύτερο μέρος γονεϊκότητας, το οποίο δεν είναι σωστό».

Κι αφού ο νεοταξικός κομισάριος είδε την αξίωσή του να γίνεται δεκτή, υποσχέθηκε να πάει στην εκπομπή της κυρίας Θεωνά.

Ίσως να πρέπει να αποφεύγουν μερικά εκατομμύρια μαμάδες να χρησιμοποιούν αυτόν τον τίτλο τιμής που τους έδωσαν ο Θεός και η φύση για να μην αποκλείουν τον Φώτη Σεργουλόπουλο και όσους σκέφτονται σαν αυτόν.

Πέρα από τα αστεία, όμως, αυτή η υπόθεση έχει την αποφορά μιας φρικτής δυστοπίας κι ενός ολοκληρωτικού πολιτικού και ιδεολογικού μηχανισμού που είναι έτοιμος να εκμηδενίσει τα δικαιώματα και τον τρόπο ζωής της πλειονότητας για να επιβάλει αυτό που του… αρέσει.

Είναι υποχρέωση των ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών που αναγνωρίζουν και σέβονται την ιερότητα της λέξης «μητέρα» και της έννοιας της μητρότητας να επικοινωνήσουν με την ΕΡΤ για να εκφράσουν την αποδοκιμασία αυτών των πρακτικών ιδεολογικής τρομοκρατίας από τη συχνότητά της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ηλιοφάνεια και βροχές την Κυριακή του Πάσχα – Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι

Άστατος θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα καθώς τις πρωινές ώρες αναμένονται βροχές και ηλιοφάνεια, ωστόσο από...

More Articles Like This