(Υπ)έκλεψε τις εντυπώσεις

Must Read

Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει το πανελλήνιο ότι είναι ελαφρόμυαλος και αφελής αντί για δόλιος

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Έτσι που είναι αυτοί που είναι και εκεί που είναι, δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό από το να κρυφακούν ο ένας τον άλλον – με πρώτον απ’ όλους τον πρωθυπουργό. Επειδή πολλά γράφονται, λέγονται και μεταδίδονται για το ζήτημα, ας θυμηθούμε πώς ξεκίνησε και πότε: το… τότε είναι το «καλημέρα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το πώς η αποκάλυψη της παρακολούθησης του φορητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη. Τα υπόλοιπα με τα προγράμματα Predator ακολούθησαν.

Ε, λοιπόν, για το εναρκτήριο σάλπισμα του σκανδάλου, καλό είναι να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο είχε γνώση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά την παρήγγειλε κιόλας. Αυτό δεν το λέει κάποιος μάρτυρας αλλά η κοινή λογική. Απευθύνεται σε υπερκόπανους το επιχείρημα ότι ο ανιψιός του Γρηγόρης Δημητριάδης και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων είχαν γνώση της παρακολούθησης και ο πρωθυπουργός όχι. Αφού είχε τέτοια κάψα το παλικάρι να αναλάβει τους εθνικούς κορέους ώστε το πρώτο ΦΕΚ της κυβέρνησής του (βλ. εικόνα) αφορούσε ακριβώς αυτό: να περάσει στα χέρια του η απόλυτη εξουσία (και ευθύνη συνάμα) για τη λειτουργία της ΕΥΠ.

Διαβάζουμε στο ΦΕΚ 119/08.07.2019 (τεύχος α’, άρθρο 5, ενότητα 3): «Μεταφορές υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων στον Πρωθυπουργό. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία συστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 2421/1953 και μετονομάστηκε και οργανώθηκε με τον ν. 1645/1986 και τον ν. 3649/2008 (Α’ 39), μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, στον Πρωθυπουργό».

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να μας πείσει ότι θέλησε να αναλάβει τύποις και ουσία την ευθύνη για την ΕΥΠ και τα θαλάσσωσε από την πρώτη κιόλας ημέρα. Κι αυτό είναι επιχείρημα πολιτικού, που μιλάει για αριστεία! Στ’ αλήθεια είναι εξοργιστικό να προσπαθεί να πείσει ο κ. Μητσοτάκης το πανελλήνιο ότι είναι ελαφρόμυαλος και αφελής αντί για δόλιος.

Ίσως, αν έβγαινε από την πρώτη κιόλας ημέρα, να μας πει ότι όλοι παρακολουθούμεθα διότι έτσι έμαθε τα πράγματα από τα μικράτα του, από την εποχή που μεσουρανούσε ο Μαυρίκης, να ήταν καλύτερα τα πράγματα για εκείνον.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φορολογούμενοι πληρώνουν για να υβρίζονται

Η ΕΡΤ, την οποία πληρώνουν -θέλοντας και μη- από το υστέρημά τους οι Ελληνες, στέλνουν στον μουσικό διαγωνισμό της...

More Articles Like This