Το «Spiegel» κατέβασε τα άρθρα για τον Έβρο

Must Read

Θυμάστε τη μηνυτήρια αναφορά μας τον Δεκαπενταύγουστο στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την αυτοπρόσωπη επίσκεψή μου, κατόπιν συνεννόησης με τον Θάνο Τζήμερο, στον κ. Ντογιάκο για τους 38 λαθρομετανάστες στη νησίδα στον Εβρο, που τάχα είναι ελληνική, όπου οι κακόμοιροι αργοπέθαιναν υπό τα ανάλγητα όμματα της ελληνικής κυβέρνησης – διασπορά ψευδών ειδήσεων, δηλαδή, με κορυφαίο το παπατζιλίκι για τη «μικρή νεκρή Μαρία» που τάχα πέθανε και την έθαψαν πρόχειρα, αφού μέρες συντηρούσαν το πτώμα της στα παγωμένα νερά του Εβρου (Αύγουστο μήνα, παγωμένα!) και ως τσόντα και μια αιμορραγούσα έγκυο;

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης*

Έκανα τη μηνυτήρια αναφορά, λίγες μέρες μετά κατέθεσε και άλλη ο Μηταράκης, διατάχθηκε προκαταρκτική, κλήθηκα, κατέθεσα προσκομίζοντας κάποια στοιχεία και ζήτησα συσχετισμό των δύο μηνυτήριων αναφορών, αφού στο μεταξύ είχαν προηγηθεί διάφορα.

Αποδείχθηκε πως η νησίδα είναι τουρκική, το κοριτσάκι χαίρει άκρας υγείας, δεν ήταν ποτέ αποκλεισμένοι, τους σεργιανούσαν οι Τούρκοι Στρατοχωροφύλακες σε διάφορα σημεία και μόλις 30 ώρες είχαν σε ελληνικό έδαφος πριν επικοινωνήσουν με τις Αρχές, όπου τους «διασώσαμε», μπαστακώθηκαν κι αυτοί δηλαδή εδώ. Η έγκυος χαίρει άκρας υγείας και ξεβρακώθηκε και όλο το ψέμα της δήθεν αναλγησίας και της «νεκρής Μαρίας», που δεν είναι νεκρή, δεν τη λένε Μαρία και τώρα τρώει υγιέστατη φαρίν λακτέ και παίζει κουτσό στη δομή φιλοξενίας. Ολος ο θίασος των ψευτοψυχοπονιάρηδων, κυρίως συριζαίων, που είχε ξεσηκωθεί και χοροπηδούσε σαν κοκκινόκωλη μαϊμού σε οίστρο, λούφαξε.

Τριάντα οκτώ διασώθηκαν, 38 είχαν κάνει προσφυγή στο ΕΔΔΑ. Αν είχε πεθάνει το παιδάκι, θα έπρεπε να είχαν διασωθεί 37. Τόσο δεν κάνει 38 μείον 1; Αρχίσανε κάτι κωμικοτραγικοί ισχυρισμοί, πως δήθεν υπάρχει δίδυμη αδερφή της που πέθανε, της οποίας δεν υπάρχει μια φωτογραφία, πάλι όμως πώς οι γονείς «ξεχάσανε» το ένα παιδί τους στην αίτηση; Κι όταν ο Μηταράκης τούς πρότεινε με μεσολάβηση της Ελλάδας στους Μεμέτηδες να βρεθεί και να αναζητηθεί η σορός του παιδιού, να το φέρουμε στην Ελλάδα και να του γίνει κανονική ταφή, οι γονείς… αρνήθηκαν! Θα είχε πλάκα, αν τόσες ημέρες δεν είχε κατασυκοφαντηθεί διεθνώς η χώρα μας, δεν βυσσοδομούσε όλη η κομπανία των καψοκαλύβηδων της αριστερίλας με ύβρεις, κατάρες και κραυγές για φασίστες, ακροδεξιούς, την κακιά Ελλάδα που σκοτώνει παιδάκια.

Μαντέψτε βέβαια ποιοι ωφελούνται, ποιοι πέρα από το ποτάμι παρακολουθούσαν με σαρδόνιο χαμόγελο μπεγλερώντας. Αυτοί που ελέγχουν τους δουλεμπόρους-διακινητές και τα κονομάνε, ενώ ταυτόχρονα απειλούν με τον πιο ιταμό τρόπο τις δύο Ελλάδες, την εδώ και την Κύπρο.

Στο μεταξύ, υπήρχε ανάμεσα στους 38 μια κωλοπετσωμένη, ονόματι Μπάιντα. Αυτή έστελνε μηνύματα, συντεταγμένες, κάτι σαν αρχηγός, η οποία μια ωραία ημέρα εσχάτως φώναξε ταξί στη «δομή» στη Δράμα και την κοπάνησε όπως ο Παναγής από τα Μέγαρα, έγινε Λούης, εξαφανιζόλ, μην την είδατε. Περίεργο, ε; Πάνω που άρχισε η Δικαιοσύνη να το ψάχνει το θέμα. Σύμπτωσις.

Λοιπόν, σας έχω κι άλλα νέα. Το θέμα ξεκίνησε από κάτι άρθρα ενός Χρηστίδη στο «Spiegel». Με ανακοίνωσή του, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» -σημαίνει «καθρέφτης»- έκανε γνωστό πως απέσυρε τα άρθρα, λόγω αμφιβολιών για την εγκυρότητά τους, και θα διερευνήσει το θέμα για να δει αν θα αναρτηθούν ξανά. Εάν, π.χ., μπείτε στην ιστοσελίδα του περιοδικού και πατήσετε πάνω στο άρθρο του τιτανοτεράστιου δημοσιογράφου της 19ης/8/2022 με τίτλο «Παγίδα θανάτου στα σύνορα της Ε.Ε.», βγαίνει μια ανακοίνωση (βλ. φωτογραφία) όπου εξηγείται πως τα άρθρα για το θέμα έχουν κατέβει λόγω αμφιβολιών για την εγκυρότητά τους και θα διερευνηθούν.

Ο Μηταράκης ορθότατα έκανε κι αυτός μηνυτήρια αναφορά, επίσης ορθότατα απάντησε με στοιχεία στους ψευδείς ισχυρισμούς και η ενέργεια του περιοδικού να κατεβάσει τα άρθρα είναι πολύ σημαντική για τη Δικαιοσύνη. Αυτονοήτως θα προσκομίσω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την εκτύπωση με την ανακοίνωση του «Spiegel» και θα ζητήσω εγγράφως να συσχετιστεί με τη δικογραφία. Το φεστιβάλ συνεχίζεται. Το είπαμε, θα πάμε μέχρι τέλους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θρήνος για τον Αντώνη που έπεσε από τον Λευκό Πύργο – Ήταν πρώην ποδοσφαιριστής

Δάκρυα έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου ο τραγικός θάνατος του 34χρονου Αντώνη, ο οποίος έχασε τη ζωή...

More Articles Like This