Μυρίζει εκλογές και βρομάει σκάνδαλα!

Must Read

Με χαμόγελο όλο υπονοούμενα -ακόμη ένα δείγμα άκρατης αλαζονείας-, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μάς ανακοίνωσε τηλεοπτικώς ότι «μυρίζει εκλογές». Είναι Νοέμβριος του 2022, θυμίζω…

  • Του ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΡΓΗ

Έχουμε βαρεθεί να ακούμε από τον ίδιο άνθρωπο ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της τετραετίας. Και επειδή πέφτει καλοκαίρι του 2023, άντε το πολύ πολύ Μάιο, έλεγαν προ καιρού πηγές από το Μαξίμου. Τώρα όμως «μυρίζει εκλογές», σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η αντιπολίτευση τον έχει πολλάκις προκαλέσει τους τελευταίους μήνες να τις προκηρύξει άμεσα. Ο ίδιος, υπό το βάρος του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και των ελεεινών αυξήσεων στην αγορά που διαλύουν καθημερινά το πορτοφόλι του Ελληνα πολίτη, «πετούσε αετό» όποτε άκουγε τη λέξη «εκλογές».

Εσχάτως… επανέκαμψαν «φίλιες δημοσκοπήσεις» και είδαμε τον κ. Μητσοτάκη να ξαναφορά το «χαμόγελο της αλαζονείας», ξεχνώντας τη μόνιμη επωδό του ότι η προσφυγή στις κάλπες θα γίνει στο τέλος της κυβερνητικής θητείας.

Επειδή με αυτό το γαϊτανάκι ουδείς μπορεί να βγάλει άκρη, ας μείνουμε στα προφανή: «Μυρίζουν οι εκλογές», αλλά «βρομάνε τα σκάνδαλα»!

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων έχει ξεπεράσει ακόμη και τα όρια της φαντασίας. Σε εβδομαδιαία βάση, τα ρεπορτάζ πέφτουν σαν κοτρόνες στο κεφάλι της κυβέρνησης, η οποία αντιδρά λες και απλώς… ψιχαλίζει. Εκατοντάδες ονόματα βγαίνουν στις λίστες παρακολουθήσεων, τίποτα -φυσικά- δεν διαψεύδεται, ουδείς -φυσικά- μηνύεται για αυτές τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις (αφού είναι πέρα ως πέρα ΑΛΗΘΙΝΕΣ), ο εξευτελισμός έχει προ πολλού ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει… μύτη μόνο για τις εκλογές, όχι για τις παρακολουθήσεις.

Οι «New York Times» συνέχισαν το διεθνές «πετροβόλημα» με ένα άρθρο-κόλαφο για τη δημοκρατία στη χώρα μας, την εξουσία και τη δημοσιογραφία. Η Ελλάδα κατρακύλησε στην 108η θέση σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου. Δεν μιλάμε απλώς για χαστούκι, αλλά για κατραπακιά που έπρεπε να ταρακουνήσει ολόκληρο τον δημοσιογραφικό κλάδο.

Κι όμως, εδώ συνεχίζεται η… υμνολογία για την κυβέρνηση των υποκλοπών! Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες παρακολουθούνται, αλλά το ελληνικό «Watergate» περνά έως τώρα χωρίς να έχει ανοίξει μύτη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σφυρίζει αδιάφορα στα αιτήματα της αντιπολίτευσης και η δημοσιογραφία… εξαντλεί την «παρεμβατικότητά» της, παρουσιάζοντας τον Αδωνι Γεωργιάδη να φωτογραφίζεται περιχαρής δίπλα σε φτηνά χαρτιά υγείας! Το «καλάθι του νοικοκυριού» του έγινε αιχμή του δόρατος μιας ασύλληπτης προπαγάνδας δήθεν «συγκράτησης των τιμών», την ώρα που η αισχρή κερδοσκοπία συνεχίζει να μας χτυπά κατακούτελα. Την ώρα που πλέον μπαίνει ο χειμώνας και θα αρχίσουν να χτυπάνε για τα καλά τα ενεργειακά τέλια από το κρύο στα σπίτια.

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου εξακολουθεί να αυτοαποθεώνεται για τη λειτουργία των δομών, δίχως να δίνει καμία ουσιαστική απάντηση για όσα καταγγέλλονται σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου» και την ανυπαρξία ελέγχου από την πλευρά και της σημερινής, αλλά και των παλαιότερων κυβερνήσεων.

Κατά τα άλλα, «μυρίζει εκλογές»… Και από τον φούρνο έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν η μία μετά την άλλη δημοσκοπήσεις «θριάμβου» για τον κ. Μητσοτάκη. Το γεγονός ότι «βρομάει σκάνδαλα» αφορά μάλλον πιο… ευαίσθητες μύτες. Τις κυβερνητικές δεν τις πιάνει αυτή η μυρωδιά…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ και το μπάχαλο με τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα

Τα τρία πέναλτι που έπιασε ο... Μέγας Κωνσταντίνος Τζολάκης στην Κωνσταντινούπουλη στον αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ μπορεί να δίνουν...

More Articles Like This