Μακρυγιάννη

Must Read

Από αυτή εδώ τη γωνιά της «δημοκρατίας», που κατά τους πούρους μητσοτακικούς (προσοχή, όχι τους νεοδημοκράτες) είναι χειρότερη από την «Αυγή», επειδή ξεμπροστιάζει την «κυβέρνηση των αρίστων», θυμίζουμε στους γνήσιους Έλληνες πατριώτες ότι την Κυριακή, όπως κάθε χρόνο, γίνεται στον χώρο που βρισκόταν το 1944 το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη (σταθμός μετρό «Ακρόπολη») μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας κατά τις άγριες μάχες από τις 3 έως τις 18 Δεκεμβρίου 1944 μεταξύ των εθνικών δυνάμεων και των κομμουνιστών, οι οποίοι είχαν αναλάβει να απελευθερώσουν την Αθήνα από τους… Ελληνες.

Κάποτε στην τελετή αυτή οι συμμετέχοντες έφθαναν μέχρι την πλατεία Συντάγματος. Σήμερα μόλις που γεμίζουν τον αύλειο χώρο. Γιατί; Χάθηκαν οι πατριώτες; Οχι. Σκιάχτηκαν οι πατριώτες, διότι, νοικοκυραίοι όντες, τρέμουν στην ιδέα ότι «θα τους δει κάποιος» και άντε μετά να καθαρίσεις (φασίστας, ακροδεξιός κ.λπ.).

Όμως αυτοί που έπεσαν στου Μακρυγιάννη δεν ήταν φασίστες, αφού ήταν αυτοί που είχαν πολεμήσει τον φασισμό στη Βόρεια Ηπειρο. Ηταν απλώς Ελληνες. Τουλάχιστον ένα κεράκι τους το χρωστάμε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των ΜΑΤ έξω από το «Μελίνα Μερκούρη»

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή κατά την οποία ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω...

More Articles Like This