Σεισμός, σεισμός, σοσιαλισμός!

Must Read

Οι σεισμολόγοι μοιάζουν με τους σοσιαλιστές: Η εμφάνισή τους σε ενημερωτικό μέσο δεν γίνεται για καλό και οι εκτιμήσεις τους εκφράζονται συνήθως εκ των υστέρων…

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Tόσα χρόνια η ίδια κολόνια… Λίγα λεπτά έπειτα από σεισμικό ταρακούνημα αγχωμένοι τηλεπαρουσιαστές, που τους έχει φύγει η ούγια από την τρομάρα, προσπαθούν να αποσπάσουν τόση δα αισιόδοξη δηλωσούλα από βλοσυρό σεισμολόγο – και για ψυχολογικούς αλλά και για τηλεμεριδιακούς λόγους.

Και δώσ’ του βίρα μάινα να ερωτούν οι ομιλούσες κεφαλές: «Ηταν το κύριο γεγονός; Ηταν ο βασικός σεισμός; Θα γίνει κι άλλος; Πιο μεγάλος; Μήπως ενεργοποιήθηκε το ρήγμα Ερέβους και Αβύσσου γωνία; Θ’ ανοίξει η γη να καταπιεί όλους ή τους μισούς; Σχετίζεται η έκρηξη του ηφαιστείου στον πλανήτη Καζαμπούμπου, το οποίο ανήκει στον Αστερισμό του Τρελίωνα, με τον σεισμό των 2,5 Ρίχτερ στη Δαλαμανάρα Αργολίδος;»

Ο σεισμολόγος θα σμίξει τα φρύδια (το σμίξιμο των φρυδιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβολιστεί η επιστημοσύνη, όπως και η συγκρατημένη απαισιοδοξία) και θα πει: «Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τη συνέχεια». Βεβαιότητα για τη συνέχεια θα εκφράσουν οι σεισμολόγοι μόνο μετά τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, οπότε δεν θα επιτρέπεται να ταράξει την ηρεμία των σεσωσμένων ψυχών και σωμάτων ημών ούτε μικροσεισμός εντάσεως ημίσεος Ρίχτερ.

Αλήθεια, έχει καταλάβει κάποιος ποια ακριβώς είναι η χρησιμότητα της κρατικής χρηματοδότησης στους σεισμολόγους; Μέσες άκρες, τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένα κτίριο για να έχει αντισεισμική θωράκιση τις γνωρίζουμε. Τα μηχανήματα μπορούν κάλλιστα να καταγράψουν και να μετρήσουν την ένταση και το εστιακό βάθος οποιουδήποτε σεισμού γίνει στην επικράτεια. Οι σεισμολόγοι σε τι χρειάζονται στο κράτος; Στο να βγαίνουν στους τηλεοπτικούς σταθμούς και να εκφράζουν την ανησυχία τους για τον Κορινθιακό Κόλπο, τις Αλκυονίδες νήσους, την Αταλάντη και οπουδήποτε αλλού μπορεί να… σκάσει το κανόνι; Αυτό το κάνουμε και ημείς και ατελώς. Επιπλέον, ούτε έχει φτάσει η επιστήμη τους στο σημείο να γίνονται έγκαιρες και έγκυρες προγνώσεις σεισμικών γεγονότων.

Οπότε, δεν θα ήταν καλύτερο να χρηματοδοτείται ο κλάδος των σεβαστών σεισμολόγων από τον ιδιωτικό τομέα, και όχι από το Δημόσιο;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

Από το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός-οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Βουλής...

More Articles Like This