Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και το Κατάρ

Must Read

Λίγο έλειψε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. σε ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο να αναγορεύσει την… τουρκική επαρχία του Κατάρ υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παγκόσμιο πρωτοπόρο των εργασιακών συνθηκών, παρά το γεγονός ότι 6.500 μετανάστες από την Ασία σκοτώθηκαν ή πέθαναν στα φαραωνικά κατασκευαστικά έργα του Κατάρ.

  • Του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΚΕΦΑΛΑ*

Η ευρωβουλευτής επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά τη γνώμη των πολιτών ότι οι Ελληνες πολιτικοί αδυνατούν να αντιληφθούν τον διεθνή χώρο. Πράγματι, η ευρωβουλευτής ουδόλως αναφέρθηκε στο σύστημα «Kafala», όπου εύκολα μπορεί κάποιος να εισέλθει και να εργαστεί στο Κατάρ, αλλά δεν μπορεί να εγκαταλείψει τη χώρα και την εργασία, παρά το γεγονός ότι οι μετανάστες μένουν απλήρωτοι για μήνες και, αν πληρωθούν, δεν θα λάβουν ποτέ τις αποδοχές που διά λόγου τους υποσχέθηκαν. Η πραγματικότητα είναι ότι, αν ποτέ οι μετανάστες κατορθώσουν να φύγουν ζωντανοί από το Κατάρ, θα φύγουν καταχρεωμένοι.

«Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο» είπε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.

«Αφοσιώθηκαν σε ένα όραμα από επιλογή και άνοιξαν στον κόσμο. Ωστόσο, κάποιοι εδώ (στο Ευρωκοινοβούλιο) καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσοι μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο, πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρίες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί. Είναι μια νέα γενιά ευφυών ανθρώπων υψηλής μόρφωσης. Μας βοήθησαν να μειώσουμε την ένταση με την Τουρκία. Μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν και είναι ειρηνευτικοί διαπραγματευτές, είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Πέτυχαν ήδη το αδύνατον».

Ουδείς βεβαίως λογικός και εχέφρων άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίον οι Καταριανοί μείωσαν την ένταση με την Τουρκία, όταν μόλις πρόσφατα διέσωσαν την καταρρέουσα τουρκική οικονομία με δισεκατομμύρια δολάρια ή όταν διέθεσαν 12 αεροσκάφη Rafale για να εκπαιδεύουν τους Τούρκους πιλότους. Εκτός των Rafale, το Κατάρ έστειλε στην Τουρκία εννέα Mirage 2000-5EDA/DDA, καθώς και στόλο αμερικανικών μεταγωγικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, με τον συνολικό αριθμό αεροσκαφών του Κατάρ που θα επιχειρούν τα προσεχή χρόνια από την Τουρκία να φτάνει τα 36, σκοπεύοντας έτσι να διατηρήσει την ένταση με την Τουρκία και όχι να την εκτονώσει.

Το Κατάρ είναι μία από τις χώρες που ενθαρρύνουν και χρηματοδοτούν την ισλαμική τρομοκρατία, φιλοξενώντας στο έδαφός του την ηγεσία της οργάνωσης Χαμάς, η οποία δεν σταματά να προπαγανδίζει από το έδαφος του Κατάρ την ισλαμική Τζιχάντ και την ανάγκη της εξαΰλωσης του Κράτους του Ισραήλ. Η ευρωβουλευτής φαίνεται να αγνοεί ότι ήδη από τον Ιούλιο του 2021 η αμερικανική κυβέρνηση έχει αρχίσει έρευνες για τον ρόλο του Κατάρ στη χρηματοδότηση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν και της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Επίσης, η ευρωβουλευτής φαίνεται να αγνοεί ότι το Κατάρ μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Al-Jazeera δεν περιορίστηκε μόνο σε πολυάριθμα παραδείγματα παραπληροφόρησης ή ρητορικής μίσους κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ, αλλά προέβη και σε εκκλήσεις άσκησης τρομοκρατίας στο εσωτερικό των χωρών αυτών, σύμφωνα με την έκθεση του Middle East Media Research Institute-MEMRI (https://www.middleeastmonitor.com/20220514-israel-general-incited-anger-against-qatar-al-jazeera-prior-to-abu-akleh-killing/).

Στο ίδιο μήκος κύματος, το Κατάρ οργάνωσε την ομιλία μίσους του ισλαμιστή ακαδημαϊκού και πολιτικού Abdullah Al-Nafisi, ο οποίος όχι μόνο άσκησε κριτική στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, αλλά προώθησε και την ιδέα βιολογικών και πυρηνικών τρομοκρατικών χτυπημάτων εντός των ΗΠΑ. Ουδείς μπορεί να αντιληφθεί το κίνητρο της δημόσιας θετικής τοποθέτησης της ευρωβουλευτού για μία χώρα που όχι μόνο ενθαρρύνει την τρομοκρατία, αλλά αποτελεί και συστημικό εχθρό του Ελληνισμού.

*Διδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Κιλκίς: Σε επιφυλακή για τις δασικές πυρκαγιές

Το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαϊου, συνεδρίασε υπό την...

More Articles Like This