Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023

Αρπάζουν πλέον και… κτήματα!

Δημοσίευση:

Θυμάστε μήπως τον Μαρκ Ρούτε, έναν Ολλανδό πρωθυπουργό, που παρέα με τον συμπατριώτη του, τον αλήστου μνήμης… Γερούν-Γερά Ντάισελμπλουμ μας κουνούσαν το μαντίλι ως «μπροστινοί» των Γερμανών, για να μας διώξουν από την ευρωζώνη την περίοδο της κρίσης χρέους;

  • Γιώργος Χαρβαλιάς

Ο μεν Ντάισελμπλουμ κατέληξε δήμαρχος του Αϊντχόβεν, όμως το άλλο τσιράκι του Βερολίνου, ο σταυροφόρος της παγκοσμιοποίησης και του διαβόητου φόρουμ «της μεγάλης επανεκκίνησης», παραμένει πρωθυπουργός σε διατεταγμένη παγκόσμια υπηρεσία. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι με αυτά που κάνει στην τέταρτη και τελευταία θητεία του, ως επικεφαλής του «φιλοευρωπαϊκού» συνασπισμού που κυβερνά τη χώρα του, μάλλον δεν θα ξαναδεί την ψήφο ούτε των παραδόπιστων Ολλανδών. Γιατί αυτή τη φορά στο όνομα της θεάρεστης αποστολής του επιτίθεται στα ίδια τα συμφέροντα της πατρίδας του, απειλώντας να κατάσχει τις περιουσίες των Ολλανδών αγροτών για το καλό του… πλανήτη.

Πρόσχημα της σοβιετικού τύπου «απαλλοτρίωσης γαιών» είναι βεβαίως -τι άλλο;-η κλιματική αλλαγή. Κάποιοι έκριναν ότι η πορδή της αγελάδας διευρύνει την τρύπα του όζοντος και τα ούρα των δύστυχων ζώων ποτίζουν το έδαφος με αμμωνία, γεγονός που επιβαρύνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των Κάτω Χωρών. Μόνο που η Ολλανδία, ως γνωστόν, ζει σε μεγάλο βαθμό από τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Αυτά τα προϊόντα εξάγει σε ολόκληρο τον κόσμο και με αυτές τις εξαγωγές χρηματοδοτεί την οικονομία της εις βάρος των «τεμπέληδων» του ευρωπαϊκού Νότου.

Σε πρώτη φάση η κυβέρνηση Ρούτε, με ένα φιρμάνι που θα ζήλευε και ο Μωάμεθ Β’ ο Πορθητής, αποφάσισε ότι η Ολλανδία θα μειώσει κατά 50% τις εκπομπές αζώτου και αμμωνίας έως το 2030, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με τους αυθαίρετους υπολογισμούς των «ειδικών» για τη σωτηρία του πλανήτη, αυτό συνεπάγεται τη μείωση κατά… 30% των ζώων εκτροφής και την ουσιαστική απαγόρευση (υποχρεωτική μείωση κατά 70%) της χρήσης αζωτούχων λιπασμάτων.

Το παρανοϊκό αυτό σχέδιο πυροδότησε, όπως ήταν φυσικό, τεράστιες διαδηλώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι που μας πέρασε να γίνει μια πραγματική εξέγερση. Για την καταστολή της η ολλανδική αστυνομία αναγκάστηκε να κάνει χρήση (πραγματικών) προειδοποιητικών πυρών, αλλά είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν θα το διαβάσατε στα επιλεκτικής ευαισθησίας ελληνικά ΜΜΕ.

Οι εξοργισμένοι διαδηλωτές, όταν κατάλαβαν πού ακριβώς πάει την υπόθεση ο Ρούτε, ξέσπασαν στις αποθήκες ενός γιγάντιου διαδικτυακού σούπερ μάρκετ, ονόματι Picnic, που προμηθεύει τα τρόφιμα του… μέλλοντος: Τεχνητό κρέας, μεταλλαγμένα αγροτικά προϊόντα και φυσικά συσκευασίες με αποξηραμένα έντομα, το νέο delicatessen των φτωχών που πρόσφατα πήρε τις «ευλογίες» της Κομισιόν! Ολως τυχαίως η επιχείρηση που εκμεταλλεύεται εμπορικά την αλυσίδα των τροφίμων «νέας εποχής» και κάνει τις παραδόσεις μόνο με ειδικά διασκευασμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είχε επιχορηγηθεί με ένα γενναίο ποσό 130.000.000 ευρώ από το Ιδρυμα Bill Gates.

Η εξέγερση του περασμένου Σεπτεμβρίου, που προκάλεσε παράλυση για πολλές μέρες στην Ολλανδία, φάνηκε να εκτονώνεται με την παραίτηση του υπουργού Γεωργίας, αλλά στο μυαλό του Ρούτε και των εντολέων του η αποστολή δεν είχε ολοκληρωθεί. Γι’ αυτό και την περασμένη εβδομάδα με ένα άλλο φιρμάνι η ολλανδική κυβέρνηση άφησε να διαρρεύσει ένα σχέδιο υποχρεωτικής απαλλοτρίωσης 3.000 αγροκτημάτων που τάχα επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Η διαδικασία δεν θα είναι ακριβώς υποχρεωτική, δήλωσε η νέα υπουργός Γεωργίας, αλλά, αν δεν εμφανιστεί ικανοποιητικός αριθμός πρόθυμων αγροτών να ξεπουλήσουν την περιουσία τους, «με πόνο στην καρδιά θα πάμε στην υποχρεωτική απαλλοτρίωση. Δεν θα υπάρξει καλύτερη προσφορά».

Αυτό το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» θυμίζει λίγο την επιχείρηση επίταξης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εκτάσεων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για τη στέγαση χιλιάδων λαθρομεταναστών, που οδήγησε τον Φεβρουάριο του 2020 στον διασυρμό και στην άτακτη φυγάδευση των δυνάμεων καταστολής. Κάποιες κακές γλώσσες στην Ολλανδία επιμένουν ότι η απελευθέρωση μεγάλων εκτάσεων γης από αγροτικές καλλιέργειες γίνεται για να επιτρέψει τη δημιουργία οργανωμένων χώρων φιλοξενίας που θα στεγάσουν τους ξένους εποίκους της «μεγάλης επανεκκίνησης». Και προφανώς αντί για το γάλα της αγελάδας θα θρέψουν τα παιδιά τους με τις κατεψυγμένες ακρίδες που παράγει το σούπερ μάρκετ του Ιδρύματος Gates.

Θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί τι σχέση έχουν οι μπελάδες των Ολλανδών με τα σημερινά ελληνικά δρώμενα. Ισως το καταλάβει αν αντιληφθεί ότι η αποψίλωση της πρωτογενούς παραγωγής και στην πατρίδα μας είναι μέρος ενός καλά οργανωμένου σχεδίου δεκαετιών. Στην τελική του φάση εκδηλώθηκε με τα μνημόνια και την αναγκαστική προσαρμογή στην «πράσινη μετάβαση» που μας υποχρέωσε να γεμίσουμε τους κάμπους με φωτοβολταϊκά και τις βουνοκορφές με ανεμογεννήτριες. Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο «Διατροφική αυτοκτονία», που υπογράφει ο Ανδρέας Κλαυδιανός στο «ψαγμένο» σάιτ Ellinikiantistasi.gr, αναφέρονται κάποια κρίσιμα στοιχεία. Στο διάστημα από το ξέσπασμα της κρίσης χρέους μέχρι σήμερα η Ελλάδα υπέστη μείωση των καλλιεργούμενων γεωργικών εκτάσεων κατά 18,8%, μείωση του ζωικού κεφαλαίου κατά 24,2% και συνακόλουθη μείωση των απασχολουμένων στους συναφείς κλάδους κατά 31%.

Αποτέλεσμα της διάλυσης της πρωτογενούς παραγωγής είναι το αρνητικό εξωτερικό ισοζύγιο σε τρόφιμα, αγροτική πολιτική της δεκαετίας του ’80, που χάρη στις αθρόες επιδοτήσεις προσέδωσε μια ατμόσφαιρα επίπλαστης ευδαιμονίας στους Ελληνες αγρότες, του τύπου… «το Datsun μου κι εγώ είμαστε πρώτοι στο χωριό». Στην πραγματικότητα όλα δούλευαν για τις πολυεθνικές: Το 1981 λειτουργούσαν στην Ελλάδα 93.000 αγελαδοτροφικές μονάδες και σήμερα μόλις 2.500! Την ώρα που οι Ελληνες παραγωγοί οδηγούνταν στον αφανισμό, η Ολλανδία με συνεχείς εξαιρέσεις γλίτωσε τη συρρίκνωση και μπόρεσε να γιγαντώσει τη γαλακτοβιομηχανία της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και προσέξτε το παράδοξο: Σε κοινοτικό επίπεδο, πρώτος προμηθευτής της ελληνικής αγοράς, όχι σε γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά σε νωπά φρούτα και λαχανικά, είναι η… Ολλανδία! Και το μερίδιό της διαρκώς αυξάνεται. Τραγική ειρωνεία; Πιθανότατα. Μόνο που φαίνεται πως ούτε αυτό ικανοποιεί τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης. Οι Ελληνες παραγωγοί αφανίστηκαν, έρχεται η σειρά και των Ολλανδών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γενεές μηδενικής μνήμης

Φοβάμαι ότι, κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς και επίπονης προεκλογικής εκστρατείας, θα έρθουν...

Ουκρανία: Οι όμορφες κυρίες… προοδεύουν

Οι ιδιοφυείς, εκτός από την ικανότητα προσαρμογής, βλέπουν τη μεγάλη εικόνα στα γεγονότα και...

Μείζων πρόκληση η εσωτερική απειλή

Στη Λάρισα με ρώτησαν γιατί επέλεξα να παρουσιάσω το νέο μου βιβλίο εκεί. Απάντησα...

Ίμια: Η χαμένη αξιοπρέπεια

Στις 29 Ιανουαρίου 1996, έπειτα από το «φούντωμα» μιας κρίσης την οποία είχαν προκαλέσει...

Γρίβας, Ολοκαύτωμα και Ελληνοϊσραηλινή Συμμαχία

Προχθές ήταν δύο σημαντικές ημέρες. Στις 27 Ιανουαρίου 1974 στη Λεμεσό έσβησε η καρδιά...

Βουλγαρία: Δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα

Η Ελλάδα με την κατάπτυστη και εξ αντικειμένου προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών διέπραξε ένα...

Είναι πια Δημοκρατία η Ελλάς;

Πρώτη φορά κυβέρνηση κατηγορείται ότι αξιοποιεί τον σκληρό πυρήνα της κρατικής εξουσίας, τις μυστικές...

Γιατί η γερμανική μεσολάβηση είναι πολύ κακή ιδέα

Η σημερινή Γερμανία έχει ήδη ένα αξιοσέβαστο 7%-8% μουσουλμάνων κατοίκων στο πληθυσμιακό της υπόβαθρο...

Ένα θέαμα γκροτέσκο

Σε μία κανονική δημοκρατία, εάν η ΕΥΠ ανήκε στο γραφείο του πρωθυπουργού και ξέσπαγε...

Τουρκία χωρίς ΝΑΤΟ και ΝΑΤΟ χωρίς Τουρκία

Το θέμα του γεωπολιτικού προσανατολισμού της Τουρκίας και των απόψεων που υπάρχουν σε ΗΠΑ...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κραυγή αγωνίας από τον Τέρη Χρυσό: «Θέλω να πεθάνω για να λυτρωθώ»

Κραυγή απόγνωσης και απελπισίας από τον τραγουδιστή Τέρη Χρυσό...

H άγνωστη «αδερφή» του Νίκου Ξανθόπουλου

Εννιά μέρες συμπληρώνονται σήμερα από το φευγιό του Νίκου...

Oλυμπία Γλύξμπουργκ: Τα χρήματα που ξοδεύει για την εμφάνισή της ζαλίζουν

Ο Παύλος Γλύξμπουργκ και η Μαρί Σαντάλ Μίλερ έχουν...

«Πιάστηκε» με ναρκωτικά ο γιος του Τάκη Θεοδωρικάκου

Την ώρα που βρίσκεται στα άκρα η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Θεοδωρικάκου,...

Σείστηκε η Λάρισα από την παρουσίαση του βιβλίου του Άρη Πορτοσάλτε

Δεν ήταν επεισόδιο από τα Looney Tunes, αλλά παρουσίαση...

«Δίνει» την Πισπιρίγκου ο Δασκαλάκης: «Αντί να ψάξει τι έπαθαν τα παιδιά μας, ρωτούσε…»

«Eίπε στον πατέρα μου ''για να μη με κατηγορήσουν θα τον πάρω μαζί μου''» κατέθεσε ο πατέρας των νεκρών κοριτσιών

Δύσκολες ώρες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κρήτη

Πίκρες κερνάνε τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι συντοπίτες του, οι...

Σκληρή απάντηση για την συγκέντρωση του Άρη Πορτοσάλτε στη Λάρισα

Στο πλαίσιο του δημόσιου λόγου, βρίσκονται και οι στιγμές...

Μητέρα βρέφους η 40χρονη που αυτοκτόνησε στη Λάρισα!

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την αυτοκτονία μιας...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ