Η αρλούμπα της χρονιάς

Must Read

Ταλαντούχοι δημοσιογράφοι ενώνουν δυνάμεις με διαλεχτούς πολιτικούς και πεθαίνουν τους ζώντες, ανασταίνουν νεκρούς!

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Tη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στην «ενημέρωση» που παρέχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στους συντάκτες για τα τρέχοντα ζητήματα της εκτελεστικής εξουσίας διημείφθησαν τα εξής* όμορφα μεταξύ του πολιτικού και μιας δημοσιογράφου, η οποία θεωρούσε δεδομένο ότι είχε πεθάνει ο 16χρονος Ρομά που δέχτηκε τα πυρά της Αστυνομίας:

Β. ΣΑΜΑΡΑ: Κύριε εκπρόσωπε, αξίζει μία ανθρώπινη ζωή μόλις 20 ευρώ βενζίνη; Οπως γνωρίζετε, η Αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν 16χρονο άνθρωπο στη Θεσσαλονίκη. Ή μήπως δεν πειράζει και μπορεί να το κάνει αυτό η Αστυνομία επειδή ήταν Ρομ;

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται σε χρήματα. Αυτό είναι αυτονόητο. Η ανθρώπινη ζωή έχει τεράστια αξία και η αξία της δεν μετριέται σε κανενός είδους ποσό.
Αυτό που συνέβη είναι μαγικό. Αφενός η δημοσιογράφος, έχουσα ελλιπή πληροφόρηση και κατά συνέπεια στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας, πετάει μια ερώτηση που ήταν εξ ορισμού λάθος (η διαφορά μεταξύ του τραυματία και του σκοτωμένου μάλλον δεν χρήζει εξηγήσεως ούτε σε δημοσιογράφο πλημμελώς ενημερωμένο) και αφετέρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν σκέφτηκε καν να διαψεύσει την εξόφθαλμα εσφαλμένη τοποθέτηση της δημοσιογράφου!

Η δημοσιογράφος, αντί να ενημερωθεί σωστά, επικέντρωσε την παρέμβασή της σε μελοδραματικά ρητορικά ερωτήματα σαν αυτά που ακούγονται σε ταινίες της ΚΛΑΚ ΦΙΛΜ («αξίζει μία ανθρώπινη ζωή μόλις 20 ευρώ βενζίνη;», «μήπως δεν πειράζει και μπορεί να το κάνει αυτό η Αστυνομία επειδή ήταν Ρομ;»). Ο πολιτικός ούτε που σκέφτηκε ότι μπορεί να τον συνέφερε να πει την αλήθεια -έστω για μία και μόνη φορά, εκείνη τη φορά-, δηλαδή ότι ο νέος ζούσε την ώρα της υποβολής του ερωτήματος. Προτίμησε αντί της αληθείας να οχυρωθεί πίσω από γενικόλογα κλισέ…

Αυτό το περιστατικό, το οποίο σε κάθε χώρα από αυτές που θαυμάζει ο πρωθυπουργός θα φάνταζε εξωφρενικό, στην Ελλάδα πέρασε απαρατήρητο. Δημοσιογράφος ρωτάει ό,τι να ‘ναι δίχως να γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά και κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά πάνω σε αυτό το «ό,τι να ‘ναι». Παρακμή…

* Το βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ (ο χρόνος υποβολής της ερώτησης βρίσκεται στο 12′.25’’): https://www.youtube.com/watch?v=ecJqyfuCUSE.

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ενημέρωσης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο βρίσκεται εδώ: https://www.media.gov.gr/enimerosi-politikon-syntakton-kai-antapokriton-ksenou-typou-31/.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των ΜΑΤ έξω από το «Μελίνα Μερκούρη»

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή κατά την οποία ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω...

More Articles Like This