ΚΚΕ, μακαρόν και Μακαρώνας

Must Read

Μερικά αστεία είναι τόσο κακόγουστα, ώστε οι συνειρμοί που προκαλούν ζέχνουν φόνο και θάνατο

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Διονύσης Χατζηδάκης είναι βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην δήμαρχος. Συμπαθής ο άνθρωπος και χωρίς ιδιαίτερες γωνίες η παρουσία του. Ωστόσο, ένα χωρατό που έκανε στο facebook προκάλεσε ρίγη ανατριχίλας ακόμα και σε ψηφοφόρους του, που επικοινώνησαν και εξέφρασαν την απογοήτευσή τους. Ο κ. Χατζηδάκης ανάρτησε στο facebook μια φωτογραφία με γλυκά μακαρόν, τα οποία είχαν πάνω τους το σφυροδρέπανο, και έκανε το εξής σχόλιο:

«Ο συνάδελφος βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης πρόσφερε γλυκά για την ονομαστική του εορτή. Του ευχήθηκα χρόνια πολλά, συμπληρώνοντας “το σφυροδρέπανο δεν επηρεάζει τη σκέψη μου και τις πεποιθήσεις μου, ελπίζω να μην επηρεάσει το στομάχι μου”».

Ο κ. Χατζηδάκης θα πρέπει να γνωρίζει ότι το σφυροδρέπανο έχει πειράξει τα στομάχια πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων, που βρέθηκαν να ζουν σε τυραννικά, ανελεύθερα, παρανοϊκά κομμουνιστικά καθεστώτα που σε σκότωναν, σε εκτόπιζαν, σε βασάνιζαν και σε φυλάκιζαν για ψύλλου πήδημα. Το σφυροδρέπανο για όλους αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και για το σύνολο της πολιτισμένης ανθρωπότητας (πλην ελάχιστων νοσταλγών) έχει την ίδια αποτροπαϊκή ιδιότητα με εκείνη που έχει η σβάστικα. Γι’ αυτό όλοι οι «ευνοημένοι» υπήκοοι των κομμουνιστικών χωρών ήθελαν να την κοπανήσουν στη Δύση και όχι οι δυτικοί στους σοσιαλιστικούς «παραδείσους».

Κι αφού βρισκόμαστε στον μήνα Δεκέμβριο και ο κομμουνιστής βουλευτής κερνούσε γλυκά μακαρόν, να του θυμίσουμε τον σφάχτη του κόμματός του, τον μπακάλη Βλάσση Μακαρώνα, που έκοβε κεφάλια αμάχων στην Αθήνα (στην Ούλεν) κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών. Τον Δεκέμβριο του 1944 οι κομμουνιστές δεν κερνούσαν μακαρόν, αλλά τσεκουριές στον σβέρκο διά χειρός Μακαρώνα.

Στη δίκη του ο Β. Μακαρώνας ομολόγησε ότι εκείνος δολοφόνησε την αξεπέραστη ηθοποιό Ελένη Παπαδάκη: «Μάλιστα, εγώ τη σκότωσα. Μου δώσανε να τη χτυπήσω με το τσεκούρι. Δεν μπόρεσα και τη σκότωσα με το πιστόλι. Δεν θυμάμαι πόσες σφαίρες τής έριξα. Μία ή δύο. Την εκτέλεση αυτή την έκανα γιατί με απείλησε και με εξανάγκασε ο Ορέστης».

Μάλιστα, λέγεται ότι ο Μακαρώνας στη δίκη του εξέφρασε την πίκρα του όχι επειδή σκότωσε την Ελένη Παπαδάκη, αλλά επειδή τη γούνα που φορούσε η ηθοποιός πρόλαβε και την καβάτζωσε ο… Ορέστης!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτή η Ρεάλ δεν… παίζεται – Απέκλεισε στα πέναλτι την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ Σίτι και πάει ημιτελικά με αντίπαλο την Μπάγερν

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε το «κλειδί» για να ανοίξει την πόρτα των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ σε ένα ματς...

More Articles Like This