Ασχημα τα νέα για το τουρκικό λόμπι

Must Read

Στις 22 Νοεμβρίου 2022 το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο κάλεσε τη Λιβύη να ακυρώσει το μνημόνιο που υπέγραψε το 2019 με την Τουρκία αναφορικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Το ψήφισμα θα ήταν μία απλή και ασήμαντη είδηση, εάν δεν είχε εγκριθεί με 454 ψήφους υπέρ, 130 κατά και 54 αποχές.

  • Του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΚΕΦΑΛΑ*

Συνεπώς, το 28,8% των ευρωβουλευτών ψήφισε υπέρ της Τουρκίας σε μία υπόθεση που, αν μη τι άλλο, εκχωρεί ευρωπαϊκό θαλάσσιο χώρο στην Τουρκία. Εάν υποθετικά μεταφερόταν το αποτέλεσμα του ψηφίσματος στα εθνικά Κοινοβούλια των κρατών-μελών, περίπου το 1/3 των βουλευτών των εθνικών Κοινοβουλίων θα ψήφιζε υπέρ της εκχώρησης εθνικού χώρου σε μία άλλη χώρα.

Ο μόνος λογικός λόγος για να ισχύσει η αντίστοιχη εικόνα του Ευρωκοινοβουλίου σε ένα εθνικό Κοινοβούλιο θα ήταν ο χρηματισμός του 1/3 των βουλευτών από τη διεκδικούσα χώρα. Συνεπώς, αυτό που συμπεραίνουμε από το αποτέλεσμα του ψηφίσματος στο Ευρωκοινοβούλιο είναι ότι οι χώρες που στηρίζουν την Τουρκία, όπως το Κατάρ και το Αζερμπαϊτζάν, στις θαλάσσιες διεκδικήσεις της εις βάρος της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χρημάτισαν τους 184 βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου ώστε να ψηφίσουν υπέρ της Τουρκίας. Αλλωστε, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ο δικτάτορας του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ χρημάτιζε Ευρωπαίους αξιωματούχους με 3 δισεκατομμύρια ευρώ για να προωθούν τα συμφέροντα της χώρας του και της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Αυτή την εικόνα για ένα μέρος της ελληνικής ελίτ εξέφρασε πριν από μερικές ημέρες και ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, δηλώνοντας ότι ένα μέρος των ελίτ στην Ελλάδα ασπάζεται τις τουρκικές θέσεις, δηλαδή ένα μέρος των πολιτικών, στρατιωτικών, ολιγαρχών, ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων υιοθετεί τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Δεδομένης της γενικευμένης ελληνικής διαφθοράς, λόγω της εμπλοκής Ελλήνων αξιωματούχων και πολιτικών προσώπων σε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο Ευρωκοινοβούλιο, το εύλογο ερώτημα που προκύπτει μετά την υπόθεση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στις Βρυξέλλες είναι ποιους και πόσους πολιτικούς στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση χρηματίζουν οι ισλαμικές χώρες και οι Τούρκοι με σκοπό να προωθούν τα συμφέροντα και την εθνικιστική και ισλαμική προπαγάνδα τους.

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα ιδεολογικά επανδρώνεται από στελέχη που προέρχονται από την Αριστερά, όπου τα διεθνιστικά ανακλαστικά εφάπτονται με το νεοταξικό ιδεολόγημα της παγκοσμιοποίησης και της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Αμφότεροι οι αριστεροί πολιτικοί και οι νεοταξίτες συνοδοιπόροι τους συναινούν στην απαξίωση της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων μέσω της κατάργησης των συνόρων, των εθνικών γραμμών άμυνας μέσω της προώθησης της ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων και κεφαλαίων. Αυτό είναι το σημείο επαφής όπου ο λεγόμενος «σημιτισμός» συναντά τον «μητσοτακισμό». Εδώ η απουσία εθνικής ιδεολογίας έχει αναγάγει το χρήμα και το κέρδος σε υπέρτατη πολιτική αξία.

Συνεπώς η προώθηση των συμφερόντων του Κατάρ και του Αζερμπαϊτζάν, δηλαδή της Τουρκίας, στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη, εάν υπάρχει προσωπικό οικονομικό όφελος για το πολιτικό προσωπικό. Με το πρόσχημα της τουριστικής ανάπτυξης η αγορά μεγάλων εκτάσεων γης και νήσων από το Κατάρ στη δυτική Ελλάδα δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τον ρόλο του πολιτικού συστήματος στην αποδυνάμωση της εθνικής άμυνας στα δυτικά της χώρας, λόγω των τουρκικών βάσεων υποβρυχίων και των διευκολύνσεων ελλιμενισμού στην Αλβανία.

Τις ίδιες απορίες για τον ρόλο των Ελλήνων πολιτικών δημιουργεί η ανεξέλεγκτη δουλεμπορική δράση των ΜΚΟ στη χώρα μας και η χρηματοδότησή τους από ξένες χώρες και υπηρεσίες. Όμως η εμπλοκή των ευρωπαϊκών Αρχών στην εξάρθρωση του καταριανού λόμπι προϋποθέτει άσχημα νέα για τους πιθανά εμπλεκομένους στην υπόθεση στην Ελλάδα.

Ο λόγος είναι ότι αυτή άπτεται της ασφάλειας του Ισραήλ και των ΗΠΑ (https://www.gatestoneinstitute.org/19143/qatar-islamists-america-ally).

*Διδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξαπάτησαν ηλικιωμένη και της πήραν 24.000 ευρώ

Η αστυνομία εξιχνίασε υπόθεση με τηλεφωνική απάτη σε ηλικιωμένη στο Αίγιο. Δέχθηκε τηλεφώνημα από τον επιτήδειο που ισχυρίστηκε πως...

More Articles Like This