Μερικοί είναι πιο ίσοι

Must Read

Επί μία εβδομάδα ασχοληθήκαμε με το κράτος εν κράτει των Ρομά, που έκαψαν, βανδάλισαν και διέλυσαν διάφορα σημεία της χώρας, γιατί ένας 16χρονος, αντί να πάει σχολείο, πήρε το αυτοκίνητο, εννοείται χωρίς δίπλωμα, το έκανε όπλο και αποφάσισε να σκοτώσει αστυνομικούς, αφού πρώτα άφησε ένα φέσι 20 ευρώ σε βενζινάδικο.

  • Της Δρ. Ελένης Παπαδοπούλου*

Δυστυχώς για αυτόν, ένας αστυνομικός έκανε τη δουλειά του και του έριξε πριν προλάβει να στείλει κάποιον στον άλλον κόσμο.

Σε άλλη χώρα ο αστυνομικός δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Θα ήταν και η ενδεδειγμένη αντίδραση. Εδώ, σύμφωνα με τους λάτρεις της παραβατικότητας, ο αστυνομικός ή έπρεπε να προτιμήσει να αφήσει τον Ρομά να λιώσει με το αυτοκίνητο τους συναδέλφους του ή να κάνει ότι κοιμάται, όπως είχε πει και αυτή η ανεκδιήγητη ψυχή που παρίστανε τον υπουργό Προστασίας του αλήτη – συγγνώμη, «του Πολίτη» ήθελα να πω.

Οι γνωστοί ευαίσθητοι με τα λεφτά αισθήματα, που τρώνε μέχρι σκασμού τις χρηματοδοτήσεις για δήθεν ένταξη περιθωριακών στοιχείων και προγράμματα «είμαστε όλοι ίσοι», έκλαψαν πάρα πολύ στα κανάλια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η 14χρονη «σύζυγος» του Ρομά, την οποία είχε παντρευτεί από τα 12, ζητούσε την τιμωρία του αστυνομικού και όλοι οι ρεπόρτερ κρέμονταν από τα χείλη ενός ανήλικου που, αντί να πηγαίνει σχολείο, παντρολογιέται από τα 12 και κάνει παιδιά.

Το ρεπορτάζ για τα ΜΜΕ έπρεπε να είναι αυτό το αίσχος που αφήνουν τα παιδιά τους αγράμματα και τα παντρεύουν σε τόσο μικρή ηλικία, για να γεννοβολάνε παιδιά για τα επιδόματα και «γιατί αυτή είναι η κουλτούρα τους».

Ωστόσο το ρεπορτάζ αφορούσε το τι έλεγε ο παράνομος πατέρας, το πόσο δίκιο είχε. Μας ενδιέφερε τι έλεγε αυτός που έπρεπε να είχε συλληφθεί για τα αδικήματα που είχε διαπράξει ο γιος του και για τα οποία ήταν υπεύθυνος ως κηδεμόνας του. Αλλά οι νόμοι ισχύουν για τους υπολοίπους. Γιατί, τέλος πάντων, όλοι είμαστε ίσοι, αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι, όπως έλεγε ο Οργουελ στη «Φάρμα των Ζώων».

Με αυτή τη λογική, στον αστυνομικό που έκανε τη δουλειά του πρέπει να πάρουμε το σκαλπ, ενώ στην καλή καγαθή οικογένεια Ρομά με τα ανήλικα εκτός σχολείου και τον παραβατικό υιό σε λίγο θα δώσουμε και παράσημο για την προσφορά της στην επίλυση του Δημογραφικού.

*Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Sorbonne Nouvelle – Paris III

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραϊάνα Ανανία για Δήμητρη Κόκοτα: «Ήταν σοκ, κλείστηκα στον εαυτό μου, ακόμα το ξεπερνάω»

Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά το έμφραγμα και την καρδιακή ανακοπή που έπαθε ο Δημήτρης Κόκοτας έκανε η...

More Articles Like This