Η μπάλα στο Κατάρ δεν είναι σφαιρική

Must Read

H μπάλα του ποδοσφαίρου στο Κατάρ είναι πολύεδρη για να κρύβει καλά τις πολυδαίδαλες γεωπολιτικές διαστάσεις της διαφθοράς στις Βρυξέλλες. Μόνο οι Ελληνες ευρωβουλευτές εξακολουθούν να βλέπουν την μπάλα σφαιρική, θεωρώντας ότι το Ευρωκοινοβούλιο του χρηματισμού, των ΜΚΟ και της διαπλοκής θα πρέπει να υπερασπίζεται αποκλειστικά τα γερμανικά μαζί με τα ατομικά τους μικροσυμφέροντα.

  • Του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΚΕΦΑΛΑ*

Η ζημιά που προκάλεσε στο ετοιμόρροπο οικοδόμημα των Βρυξελλών η παραδοσιακή ελληνική πολιτική ανηθικότητα είναι δυσανάλογη της οικονομικής της διάστασης. Δοθέντος ότι το ετήσιο οικονομικό μέγεθος των νομιμοφανών συναλλαγών στις Βρυξέλλες ανέρχεται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, οι πραγματικές οικονομικές διαστάσεις του σκανδάλου θα παραμείνουν για πάντα καλά κρυμμένες ώστε να μην αποκαλυφθούν οι Capo dei Capi της ιεραρχίας των Βρυξελλών. Με τα χρήματα του Κατάρ-gate πιθανώς να χρηματίστηκαν οι υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι του Ευρωκοινοβουλίου που οργάνωσαν την ψηφοφορία για την άρση της βίζας από το Κατάρ. Η μεθοδευμένη συγκέντρωση των πυρών αποκλειστικά στην κυρία Καϊλή αναδεικνύεται μέσα από την ελάχιστη δημοσιοποίηση του γεγονότος ότι η ελληνική εμπλοκή στο Κατάρ-gate περιλαμβάνει και ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης που ψήφισε και αυτός υπέρ του Κατάρ (https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-9-2022-0288_EN.html).

Σχεδόν άπαντες οι Ελληνες ευρωβουλευτές έχουν μεταπολιτευτική πολιτική εκπαίδευση επιπέδου δεκαπενταετών μαθητικών συμβουλίων. Επομένως δεν αντιλήφθηκαν ότι στη μία πλευρά της πολύγωνης ποδοσφαιρικής μπάλας κρυβόταν η από διετίας επιχειρούμενη μαροκινή διείσδυση στο Ευρωκοινοβούλιο μέσω ενός σχεδίου χρηματισμού που εκπόνησαν οι διευθυντές των μαροκινών μυστικών υπηρεσιών Abdellatif Hammouchi και Mansour Yassine με εκτελεστές τον Belharace Mohammed και τον διπλωμάτη Abderrahim Atmoun. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε στις 27 Νοεμβρίου στο στάδιο Al Thumama στην Ντόχα κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Μαρόκου – Βελγίου από την παρουσία των Yassine, Hammouch και Atmoun στις κερκίδες. Ομως, η εμφάνιση των κορυφαίων στελεχών των μαροκινών μυστικών υπηρεσιών στην Ντόχα αναστάτωσε το Παρίσι.

Την ίδια ημέρα ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξωτερικής Ασφάλειας (DGSE) της Γαλλίας μαζί με τον πράκτορα των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών Bernard Emié και τον πρώην Γάλλο πρεσβευτή στο Αλγέρι ταξίδεψαν στην Ντόχα για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τη σχέση μεταξύ Μαρόκου και Κατάρ. Εκ πρώτης όψεως η εμπλοκή του Μαρόκου στη δωροδοκία των ευρωβουλευτών και η συμμαχία του με το Κατάρ είναι ακατανόητες. Η δεύτερη όμως ανάγνωση αναγνωρίζει ότι το Μαρόκο εμπλέκεται στη δωροδοκία λόγω της σύγκρουσής του με το μέτωπο Polisario στη Δυτική Σαχάρα.

Το Κατάρ επίσης συμμαχεί με το Μαρόκο λόγω του ενδιαφέροντος της Τουρκίας για την Υποσαχάρια Αφρική, επειδή ο στρατηγικός της στόχος είναι να επεκταθεί σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο μέσω Λιβύης και Μαρόκου. Η εμπλοκή τους στην Υποσαχάρια Αφρική τις θέτει σε άμεση αντιπαράθεση με τη Γαλλία, επειδή το σύνολο του ουρανίου που χρησιμοποιεί η τελευταία στους πυρηνικούς της αντιδραστήρες εξορύσσεται σε αυτήν την περιοχή. Παρά την ασήμαντη οικονομική διάσταση του σκανδάλου σε σχέση με τα κέρδη που θα απεκόμιζε το Ισλάμ από την επιτυχή εξέλιξη της υπόθεσης της βίζας, το σκάνδαλο διαφθοράς ήταν η ευκαιρία των γαλλικών, αμερικανικών και ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών να θέσουν την αρχή του τέλους της ισλαμικής διείσδυσης στην Ευρώπη.

Επειδή οι Ελληνες ευρωβουλευτές έχουν ασπαστεί τη διεθνιστική και την υπερεθνική πολιτική ορθότητα λειτουργούν γραμμικά. Συνεπώς ακουσίως ή εκουσίως υπερασπίζονται τα συμφέροντα των ισλαμικών χωρών και της Τουρκίας στο Ευρωκοινοβούλιο χωρίς να κατανοούν τις γεωπολιτικές παραμέτρους και τις συνέπειες των πράξεών τους. Η κυρία Καϊλή λειτούργησε και αυτή γραμμικά, μη αντιλαμβανόμενη ότι η προώθηση του Ισλάμ στην Ευρώπη θα την έφερνε αντιμέτωπη με τις ισχυρότερες μυστικές υπηρεσίες του κόσμου. Αραγε οι συνοδοιπόροι της στο τουρκικό λόμπι σε Αθήνα και Βρυξέλλες θα διδαχτούν από το πάθημά της;

*Διδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σφοδρή επίθεση του Κυριάκου Βελόπουλου κατά του δημοσκόπου Φαναρά

Σφοδρή επίθεση κατά του Στράτου Φαναρά εξαπέλυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος μετά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που παρουσίασε η εταιρία...

More Articles Like This