Αλλάξτε ρότα, γιατί θα αλλάξουμε κανάλι

Ο τρόπος που προβάλλονται οι ειδήσεις από την Τουρκία, τον ατιμώρητο ως τώρα Γενοκτόνο της Ιστορίας, στα ελληνικά ΜΜΕ είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Πρώτα απ’ όλα η έκταση και ο ρυθμός θυμίζουν ειδήσεις σε επαρχία ή αποικία για τη μητρόπολη.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Χάρη στο ντουφέκι, στην πάλα και στο γιαταγάνι, δόξα τω Θεώ, στις εκατόμβες των πεσόντων στον αγώνα για την Ελευθερία του Έθνους η Ελλάδα απέκτησε την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία με το Πρωτόκολλο το οποίο υπογράφηκε στο Λονδίνο στις 22 Ιανουαρίου 1830 μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας. Στο πρώτο άρθρο του Πρωτοκόλλου αναφέρεται πως «η Ελλάδα θα αποτελέσει ανεξάρτητο Κράτος και θα απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα, πολιτικά, διοικητικά και εμπορικά, τα οποία συνδέονται με πλήρη ανεξαρτησία». Φαίνεται πως τα μαντάτα αυτά δεν φτάσανε στο Αλαφουζέικο ή ο Βερέμης και κάτι άλλα καλά παιδιά που συχνάζουν στο συγκρότημα τους το κρύβουν ή τους στενεύει στις μασχάλες.

Επίσης ακολούθησαν και άλλα τεύχη που έχουν χάσει διάφοροι πουρκουάδες στην Ελλάδα. Το σπρώξιμο και οι φάπες συνεχίστηκαν και τα σύνορά μας, μετά την ήττα της Μικράς Ασίας, χάρη στην τύφλωση, στη διχόνοια μας, στην ηλιθιότητα και στον μικροκομματισμό των ντιντήδων της εποχής και την αντεθνική δράση της νεόκοπης τότε Αριστεράς, από τη Λαμία έφτασαν στο Κάλε Γκρότο, με την Άγκυρα να αχνοφέγγει στο βάθος του ορίζοντα και μετά κατέληξαν στον Έβρο, με το Αιγαίο πάντως Ελληνική Λίμνη.

Πιστεύω ακράδαντα πως ό,τι εγγύτερα υπήρξε στον Περικλή στη νεότερη Ιστορία μας ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και πως οι Φιλελεύθεροι της εποχής ήταν οι πιο μαχητικοί κι αδιάλλακτοι εθνικιστές, αποκτώντας στην πορεία κι έναν βαθύ αντικομμουνισμό, οφειλόμενο στην ελεεινή συμπεριφορά των φορέων αυτής της πνευματικής ψώρας κατά τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του λαού μας στη Μικρά Ασία.

Δεν ανήκω στους μετά Χριστόν προφήτες, που προεξοφλούσαν την ήττα μας στη Μικρά Ασία. Το δε επιχείρημα πως ο σπουδαίος το 1940 και ανεπαρκής το 1915-1922 Μεταξάς είχε προβλέψει την ήττα το καταλύει ο ίδιος με την τότε θέση του, πως στον Α’ Π.Π. θα νικούσε η Γερμανία. Ηττήθηκε κατά κράτος. Ο Κωνσταντίνος ο Στρατηλάτης δικαίως έφερε αυτό το όνομα. Απλοϊκός στην πολιτική του σκέψη, ήταν καλός ηγήτορας στον πόλεμο, όταν ήταν στην ακμή των σωματικών και πνευματικών του δυνάμεων, και το 1913 έφτασε σε έναν κολοφώνα δόξας και αποδοχής, με «κουμπάρο» όλο τον Ελληνικό Στρατό και πάνδημη αποδοχή, που έφτανε στην προσωπολατρία. Την κρίσιμη ώρα, παρασυρμένος από επιπόλαιες και ρηχές αντιλήψεις, από τον θαυμασμό του στον κουνιάδο του τον Κάιζερ και στη Γερμανία, της οποίας ήταν απόφοιτος της Σχολής Επιτελών, και με την υποδαύλιση του πείσματός του από αδίστακτους και φιλόδοξους αντιπάλους του Βενιζέλου έκανε το μοιραίο λάθος. Αντί να υπακούσει στον Πρωθυπουργό του και με το σπαθί του να ηγηθεί της εθνικής ολοκλήρωσης, επέλεξε τη σύγκρουση.

Εάν το Έθνος έμπαινε ενωμένο, μια γροθιά Βασιλιάς και Πρωθυπουργός, λαός και Ένοπλες Δυνάμεις, τίποτε δεν θα μας σταματούσε. Τα άθλια γεγονότα του Διχασμού, που οδήγησαν στην ήττα, με τυφλό φανατισμό εκατέρωθεν, δεν θα συνέβαιναν ποτέ. Το θεωρώ προσβολή στους δύο παππούδες μου, πολεμιστές της Μεγάλης Στρατιάς στη Μικρά Ασία, και τους συντρόφους τους στις μάχες να αναπαράγεται ακόμη και σήμερα η άθλια προπαγάνδα της ηττοπάθειας, της «μικράς και εντίμου Ελλάδος», αυτός ο παρακμιακός μικροελλαδισμός. Οι απόστολοι του μαρασμού ξεχνούν πως η γενοκτονία των Ελλήνων και των άλλων Χριστιανών της Μικράς Ασίας δεν ξεκίνησε γιατί ο Ελληνικός Στρατός αποβιβάστηκε στη Σμύρνη. Ο Ελληνικός Στρατός πήγε στη Μικρά Ασία γιατί ήδη από χρόνια οι Τούρκοι έσφαζαν τους Χριστιανούς. Πήγαμε να προστατεύσουμε τα αδέρφια μας, να απελευθερώσουμε δική μας γη.

Μόνο ο Πάγκαλος μετά το 1922 οραματιζόταν να πάρει ρεβάνς, να επιτεθεί στη Θράκη και να φτάσει στην Πόλη αναγκάζοντας τον Κεμάλ σε εδαφικές υποχωρήσεις που θα αντέστρεφαν τα αποτελέσματα της Μικρασιατικής Καταστροφής. Αυτό η Ιστορία πρέπει να του το πιστώσει. Είχε το ευγενέστερο όραμα: εκδίκηση κι αποκατάσταση του Έθνους στην άλλη όχθη της Ελληνικής Λίμνης. Κι όπως έδειξε η νίλα που έκανε το 1925 στους Βούλγαρους στο Πετρίτσι, δεν αστειευόταν. Διότι μπορεί να δώσαμε αποζημίωση στους Βούλγαρους και να τους παίξαμε και τον εθνικό τους ύμνο στο Ζάππειο, αλλά δεν τόλμησαν να ξανακουνηθούν ως το 1941, όταν ακολούθησαν ως δειλοί πλιατσικολόγοι τους Γερμανούς.

Έχουμε λοιπόν μια άλλη παράδοση κι οι Τούρκοι δεν έχουν ξεχάσει τον φόβο τους για εμάς. Τώρα παίρνουν αέρα από την ψοφοδεή στάση μας, όμως ξέρουν ποιοι από τα βράχια των κορυφών του Κάλε Γκρότο με τις ξιφολόγχες στα Μάνλιχερ ατένιζαν στην αχλή του ορίζοντα την Άγκυρα.

Σήμερα το κράτος-συμμορία του Ερντογάν έχει αντηχεία της προπαγάνδας του μέσα στην Ελλάδα. Τουρκοσειρές που παρουσιάζουν μια απατηλή εικόνα της Τουρκίας και reality σκουπίδια. Δεν είναι λίγο πράγμα ο παραγωγός του «Survivor» ο Ατζούν Ιλιτζαλί να σου εμπιστεύεται μια τέτοια παραγωγή, που σημαίνει χοντρές κονόμες. Και όλα αυτά από δημόσια περιουσία, από τις συχνότητες που είναι δημόσια περιουσία. Κι αν σε αυτά έχουν το άλλοθι της φθηνής τιμής των επιδοτούμενων από το τουρκικό κράτος σκουπιδιών, στον τρόπο μετάδοσης των ειδήσεων δεν έχουν άλλοθι. Εάν φοβούνται, και δικαίως, το κράτος-συμμορία, να μην πηγαίνουν, ας κάτσουν εδώ και να λένε την αλήθεια.

Αλλιώς τι μένει να δούμε; Τον Σκάι να οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία για τους Τούρκους και τους τζιχαντιστές συμμάχους τους τραυματίες κατά την εισβολή στο Συριακό Κουρδιστάν. Να κάνει και δεντροφύτευση στο Αλή Βεράν εις ανάμνησιν της νίκης επί των Ελλήνων. Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, πιλάφι θα μοιράζει ο Πορτοσάλτε και σερμπέτια θα σερβίρει ο Κωστίδης. Επ’ ευκαιρία, στον Αλαφούζο θα κάνει σουνέτι ο παραγωγός του «Survivor» Ατζούν Ιλιτζαλί. Η πόσθη του καναλάρχη θα εκτίθεται στο μέλλον στο Μουσείο Ερντογάν στην Άγκυρα…

*Δικηγόρος – Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μαχαιρώνουμε λευκούς»

Πριν από λίγες εβδομάδες σε ένα μικρό γαλλικό χωριό 500 κατοίκων μία ομάδα αγνώστων...

Με τον Ταγίπ… και όπου βγει!

Η ιστορία με τα δημοσιεύματα που είδαμε σε διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες, τα οποία...

H αντιφατική φυσιογνωμία που ζημίωσε δολίως τον Ελληνισμό

Συνέβη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ελσίνκι το 1975, κατά τη διάρκεια της παράθεσης...

Δημοκράτες με βασιλικούς μισθούς

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ακρίτα έκανε μια πράξη άξια επαίνου. Προεκλογικά είχε υποσχεθεί...

Ποτέ με τους ξένους

Κάθε προσβολή στην ηγεσία της χώρας είναι προσβολή στη χώρα, δεν αφορά μόνο το...

Οι πρωτοκλασάτοι όταν βγαίνουν απ’ το μαντρί…

Ξέρουμε, βέβαια, ότι οι πολιτικοί είναι «πολιτικοί». Τουτέστιν, άλλα λένε τη μια στιγμή και...

Τι ξέρει ο κύριος Σαμαράς

Σε μια παλαιά, κλασική τακτική του ΠΑΣΟΚ προσέφυγαν ορισμένα κορυφαία στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου...

Βουλευτικοί ώμοι αρσιβαρίστα

Ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης κι η υπέρκομψη συμβία του με τα 39 ακίνητα και...

Κάθε πότε θυμώνει ο Κυριάκος;

Στη διάρκεια της θητείας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχθεί απρέπειες και προσβολές πολύ...

ΕΣΡ…

Διάβασα πριν από λίγος μέρες στη «δημοκρατία»  ότι, σε συνάντηση που είχε με τον...

Η αντίδραση ενός ηγέτη

Η προσβολή εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας είναι προσβολή εναντίον της πατρίδας και του...

Δεν δείχνει έτσι την ενόχλησή του ένας Βρετανός πρωθυπουργός

Θα ακύρωνε ποτέ ένας «γκάγκαρος» Βρετανός πρωθυπουργός προγραμματισμένη συνέντευξή του με ξένο ηγέτη φίλης...

Ελγίνειος φερετζές αφελληνισμού

Παρακολουθείς στην τηλεόραση* την παραδοσιακή οπερέτα όπου τις ελληνόφωνος/η πολιτικός, σε μια έκρηξη πατριδολατρείας,...

Αντί να κοκκινίζουν τη… συγχαίρουν!

Η συγκλονιστική περίπτωση της 85χρονης αγρότισσας που δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ του Μεσολογγίου...

Οι «γραφικοί»

Για να δούμε. Μαρί Λεπέν στη Γαλλία, Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, Τζόρτζια Μελόνι και...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκληρή ταξιδιωτική οδηγία των Βρετανών για την Ελλάδα!

Είναι η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες - Να είναι τυχαίο το χρονικό σημείο άραγε;

Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους του Γέρακα: «Χαώδης και επικίνδυνη κατάσταση»

Ματωμένοι γάμοι, κλοπές, ζημιές και κλίμα τρομοκρατίας στο «κρατίδιο» των Ρομά

Στα μαχαίρια γνωστό ζευγάρι επιχειρηματιών για την περιουσία έπειτα από 10 χρόνια γάμου

Επεισοδιακός -και καθόλου «βελούδινος»- είναι ο χωρισμός γνωστού ζευγαριού...

Η Ελένη Κρίτα αποκάλυψε πόσα χρήματα πήραν οι πρωταγωνιστές του «Παρά Πέντε»

Η ηθοποιός Ελένη Κρίτα έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό...

Λαχτάρα για τη Μαρινέλλα στο νοσοκομείο

Μια περιπέτεια υγείας ανάγκασε την βασίλισσα του ελληνικού τραγουδιού,...

Δημοσκόπηση για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Η πρωτοφανής κατάσταση κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο...

Σκύλος βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο και πέθανε – Το φρικώδες περιστατικό στην Αράχωβα

Μια φρικώδης πράξη, ένα αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε στην Αράχωβα...

NEWSROOM