Να πέσουν τα μάνταλα βαριά

Πρέπει να ερευνηθούν εξονυχιστικά όλες οι ΜΚΟ που έχουν δράση στη χώρα μας σε βάθος τουλάχιστον δεκαετίας και να υποστούν τα νόμιμα σε κάθε παράβαση του Νόμου που θα διαπιστωθεί

Must Read

Οι εξελίξεις στο μέτωπο της λαθρομεταναστευτικής εισβολής είναι καταιγιστικές. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που κατέκλυσαν τον Τύπο και τα κοινωνικά δίκτυα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Κω άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά, διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταναστών, ζητήθηκε η έκδοση εθνικού εντάλματος σύλληψης, ενώ ταυτόχρονα ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του Τόμι Ολσεν, ιδρυτή και διευθυντή της οργάνωσης Aegean Boat Report, και ζητήθηκε η έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*

Οι Δημητράς και Ολσεν κατηγορούνται για «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου».

Σύμφωνα δε με τα δημοσιεύματα, στις κατηγορίες περιλαμβάνεται η επιβαρυντική περίσταση της τέλεσης των ανωτέρω αδικημάτων «κατ’ επάγγελμα, καθώς από την υποδομή που έχει δημιουργήσει ο Δημητράς (δηλ. η οργάνωση Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι) προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης και πορισμός εισοδήματος».

Θυμίζω πως ο Παναγιώτης Δημητράς εδώ και χρόνια επιδίδεται σε αθρόα υποβολή μηνυτήριων αναφορών για «ρατσισμό» κατά πλήθους προσώπων, τις οποίες αποστέλλει στην Εισαγγελία με email. Σε συντριπτικό ποσοστό οι μηνυτήριες αυτές αναφορές καταλήγουν στον κουβά με Εισαγγελική Διάταξη ή κατόπιν προκαταρκτικής εξέτασης, ως προφανώς αβάσιμες, όμως στο μεταξύ πλήθος πολιτών έχουν βγει στα μανταλάκια ως «ρατσιστές», αφού ο εν λόγω και η οργάνωσή του βγάζουν λεζάντα τις μηνυτήριες αναφορές με ανακοινώσεις.

Εν τω μεταξύ, βέβαια, έχουν ασχοληθεί πλήθος Εισαγγελείς, δικαστικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί. Το δε αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενο και είναι απορίας άξιο γιατί δεν ασκείται δίωξη σε αυτόν που απασχολεί αδίκως και ψευδώς τη Δικαιοσύνη. Το έπραξε, ατυχώς γι’ αυτόν, και εναντίον μου, για ανάρτησή μου κατά της λαθρομετανάστευσης, η μήνυση πήγε Αρχείο με Εισαγγελική Διάταξη και επειδή στο παρόν κατάστημα «ο κιμάς κόπτεται πάντοτε παρουσία του πελάτου» και με καταδρομικούς ρυθμούς βηματισμού, τουτέστιν διπλάσια βήματα ανά λεπτό αυτών του ένδοξου Πεζικού, τον ενήγαγα στα πολιτικά Δικαστήρια για αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης ποσού 120.000 Ευρώ, η υπόθεση συζητήθηκε και αναμένω την έκδοση αποφάσεως.

Με αφορμή την ποινική δίωξη και αναλόγως της πορείας αυτής, θα είναι ενδιαφέρον να διερευνηθούν και άλλες ΜΚΟ, να μάθουμε πώς βιοπορίζονται οι κάτοχοί τους, τους λοιπούς συμμετέχοντες και συνεργάτες, τη χρηματοδότησή τους και από ποιους.

Η Aegean Boat Report, του έτερου συγκατηγορούμενου, του Ολσεν, είναι η οργάνωση που είχε αναδημοσιεύσει προπαγάνδα και δη fake news που διέδιδε το κράτος – συμμορία του Ερντογάν, που έλεγε πως η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τα ΜΜΕ της γείτονος έκαναν σημαία τις καταγγελίες της συγκεκριμένης ΜΚΟ κατά της Πατρίδας μας.

Η εν λόγω ΜΚΟ του κατηγορούμενου για κακούργημα πλέον Ολσεν είχε στείλει και μήνυμα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η τουρκική «Sabah» έγραφε: «Νορβηγική ΜΚΟ αποκάλυψε το παιχνίδι της Ελλάδας στα νησιά. Η Τουρκία έχει δίκαιο: Παραβιάζεται η Λωζάννη».

Υπάρχουν και άλλα πρόσωπα, ψευτοδιασώστες και «φιλάνθρωποι», δημοσιογράφοι κ.ά., που έστησαν την προβοκάτσια με τη δήθεν «μικρή νεκρή Μαρία» στον Εβρο, που δήθεν πέθανε αφού τη «δάγκωσε σκορπιός», που τελικά χαίρει άκρας υγείας, δεν τη λένε Μαρία, τώρα τρώει φαρίν λακτέ και παίζει κουτσό υγιέστατη και ήδη γίνεται προκαταρκτική έρευνα του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του γράφοντος αλλά και ακολούθως του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη.

Το γενικότερο ζήτημα που τίθεται είναι για πόσο ακόμη άραγε θα δρουν ανενόχλητοι μέσα στη χώρα ημεδαποί και αλλοδαποί που συκοφαντούν τη χώρα και θα εργάζονται υπέρ της διευκόλυνσης εισόδου παράνομων αλλοδαπών, όταν τις κατ’ ευφημισμό «ροές», ήτοι την εισβολή που υφίσταται η χώρα μας, τις χειραγωγεί και κατευθύνει το ισλαμοφασιστικό καθεστώς της Αγκυρας; Πρέπει να ερευνηθούν εξονυχιστικά όλες οι ΜΚΟ που έχουν δράση στη χώρα μας σε βάθος τουλάχιστον δεκαετίας και να υποστούν τα νόμιμα σε κάθε παράβαση του Νόμου που θα διαπιστωθεί.

Η Μαρίκα Νίνου είναι για μένα από τις πλέον συγκλονιστικές φωνές του λαϊκού τραγουδιού. Το τραγούδι «Τα μάνταλα», σε στίχους και μουσική Βασίλη Τσιτσάνη, δεν μπορείς να το ακούσεις χωρίς να ανατριχιάσεις:

«Ξυπνώ και βλέπω σίδερα στη γη στερεωμένα
και μ’ αλυσίδες σταυρωτές τα χέρια μου δεμένα
και μ’ αλυσίδες σταυρωτές τα χέρια μου δεμένα.

Πέσαν τα μάνταλα βαριά και σκοτεινιάσαν τα κελιά,
πέσαν τα μάνταλα βαριά και σκοτεινιάσαν τα κελιά.

Με δέσαν χειροπόδαρα σαν τον εγκληματία,
στην καταδίκη μου αυτή γυναίκα είν’ αιτία,
στην καταδίκη μου αυτή γυναίκα είν’ αιτία.

Πέσαν τα μάνταλα βαριά και σκοτεινιάσαν τα κελιά.

Βροντούν οι αλυσίδες μου ξυπνώ αλαφιασμένος
και μόλις πιάσω σίδερα χτυπιέμαι απελπισμένος
και μόλις πιάσω σίδερα χτυπιέμαι απελπισμένος.

Βροντούνε βέργες και κλειδιά και σκοτεινιάζουν τα κελιά».

Το αφήνω εδώ, να υπάρχει, το αφιερώνω σε όσους τυχόν αποδειχθούν από τη Δικαιοσύνη ένοχοι και συνιστώ να ακούσετε την αυθεντική εκτέλεση. Καλά Χριστούγεννα.

*Δικηγόρος, Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, Αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Παράδεισος των κυριών: Η Αμαλία στη φυλακή – Μιράντα και Χριστόφορος έρχονται κοντά

Μετά από αυτό που συνέβη ανάμεσα στην Σύρμω και τον Θωμά, οι ισορροπίες στο ζαχαροπλαστείο έχουν διαταραχτεί προς το...

More Articles Like This