Ναι, είναι παιδιά!

Must Read

Η κατάντια της κοινωνίας μας σε όλη της τη μικροπρέπεια και την απανθρωπιά σε περιστατικό που συνέβη στη Φολέγανδρο πριν από λίγες μέρες.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Δεν αναφέρομαι per se στο περιστατικό με τη γάτα, κατά το οποίο δύο μαθητές δημοτικού την κλότσησαν ενώ κάποια «καλοπροαίρετη» κυρία βιντεοσκοπούσε με το κινητό της τα δύο πιτσιρίκια.

Αναφέρομαι στη δυσανάλογη κλιμάκωση, στην υπέρμετρη αντίδραση της εισαγγελέως Πρωτοδικών η οποία κατευθείαν όρισε διοικητικό πρόστιμο ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ στους γονείς των παιδιών, ενώ κίνησε άμεσα ποινική διαδικασία, στη διαπόμπευση των δύο παιδικών ψυχών από τους παρανοϊκούς κτηνολάτρες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι σαν το πλήθος χωρικών που κυνηγούσε με αξίνες και πυρσούς τον Φράνκεσταϊν ούρλιαζαν απίστευτες μισάνθρωπες απαιτήσεις, όπως (πραγματικά τα διάβασα όλα τα παρακάτω) «Κόψτε τα χέρια από τα τσογλάνια να μάθουν», «Μαστιγώστε τα για να καταλάβουν τι σημαίνει να βασανίζεις ζώο», «Πάρτε την επιμέλεια από τους κακούργους γονείς τους», «Μόνο serial killers βασανίζουν ζώα» και άλλες υπέρμετρες ψυχωτικές κτηνολατρικές ανοησίες που προφανώς επηρέασαν και την ελληνική Δικαιοσύνη για να αντιδράσει τόσο σκληρά και ισοπεδωτικά απέναντι στις οικογένειες των δύο παιδιών.

Καταρχάς να δηλώσω ότι προφανώς είμαι αντίθετος στον βασανισμό των ζώων. Αλλά πάνω από όλα είμαι κατά του βασανισμού των παιδιών. Είναι δυνατόν να συνθλίβει η Δικαιοσύνη με τόσο βάναυσο και απολυταρχικό τρόπο την οικογένεια των δύο αγοριών που προφανώς δεν καταλάβαιναν τι έκαναν;

Είναι δυνατόν να σοκάρεται η κοινωνία από την απάντηση του πατέρα του ενός αγοριού, που ξεστόμισε το προφανές «Παιδιά είναι!»; Από πότε η ελληνική κοινωνία είναι τόσο βάναυση απέναντι σε μια οικογένεια που το παιδί της ξέφυγε σε ένα παιχνίδι;

Από πότε η Δικαιοσύνη, που δεν τιμωρεί ούτε με ένα ευρώ διοικητικό πρόστιμο όταν κάποιος σκοτώνει με το αμάξι του στον δρόμο ένα παιδάκι, αντιδρά τόσο άμεσα και τιμωρητικά, στοχοποιώντας με διάθεση εξόντωσης δύο αθώες παιδικές ψυχές; Από πότε η ζωή ενός οικόσιτου ζώου (το οποίο επέζησε από το πείραγμα των παιδιών!) αξίζει ένα εκατομμύριο φορές παραπάνω από την ανθρώπινη ζωή δύο παιδιών δημοτικού;

Μήπως έχουμε χάσει εντελώς τον ζυγό των αξιών στη σύγχρονη εποχή μας; Μήπως οι υστερίες των ατομικιστών και μισάνθρωπων κτηνολατρών καθοδηγούν πλέον όλο μας τον αξιακό κώδικα; Ναι, είναι παιδιά. Και εσείς, όσοι αντιδράσατε τόσο δυσανάλογα, είστε μισάνθρωποι.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέλος στην αγωνία: Βρέθηκε η 15χρονη που είχε εξαφανιστεί από το Σάββατο στον Πειραιά

Από το βράδυ του Σαββάτου είχαν χαθεί τα ίχνη της 15χρονης Μαρίνας Α. από τον Πειραιά.Τη Δευτέρα, μετά από...

More Articles Like This