Η παρακμή του Άλσους Συγγρού

Must Read

Ο εκβαρβαρισμός των Ελλήνων έχει προχωρήσει τόσο όσο δείχνουν οι εικόνες που βλέπετε

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην αλωμένη από την ασχήμια Αθήνα είναι το Κτήμα Συγγρού, το οποίο καταλαμβάνει έκταση περίπου 950 στρεμμάτων και βρίσκεται στα όρια των Δήμων Αμαρουσίου, Μελισσίων και Κηφισιάς.

Αυτή η έκταση κληροδοτήθηκε προς την πάλαι ποτέ Γεωργική Εταιρεία Αθηνών από την Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου – Συγγρού (1842-1921), σύζυγο του Ανδρέα Συγγρού (1830-1899), η οποία με τη διαθήκη της γνωστοποιούσε την επιθυμία της το κληροδότημα να χρησιμοποιηθεί για να συμβάλει στη «μόρφωση καλών γεωργών και κηπουρών».

Στο Κτήμα Συγγρού βρίσκεται και η εξοχική έπαυλη του Ανδρέα Συγγρού, την οποία σχεδίασε ο διάσημος Γερμανός αρχιτέκτονας Ερνστ Τσίλερ (1837-1923).

Οι βάνδαλοι που έχουν επιβάλει το στυγνό καθεστώς της ασχήμιας στην Ελλάδα (με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, που τους αφήνουν να καταστρέφουν τις περιουσίες του Δημοσίου και των ιδιωτών) κατάντησαν την έπαυλη Συγγρού όπως την βλέπετε στις φωτογραφίες. Τη λέρωσαν με πράσινες μπογιές από τη μία άκρη μέχρι την άλλη και έγραψαν ότι έτσι «αναπληρώνουν» το πράσινο «που κόψατε». Το γελοίο της θλιβερής υπόθεσης είναι πως μόνο ο καιρός κόβει δέντρα στο Αλσος Συγγρού -είτε σε περιόδους έντονων χιονοπτώσεων, όταν αυτά πέφτουν από το βάρος του χιονιού, είτε σε ανεμοθύελλες, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν είναι λίγα αυτά που ξεριζώνονται.

Και, φυσικά, η λέπρα του γκράφιτι εξαπλώνεται (βλ. φωτό με το ημιτελές κτίσμα) και οι λοιποί βανδαλισμοί δίνουν και παίρνουν (βλ. φωτό με το καινούργιο παγκάκι, που το ξήλωσαν σε χρόνο μηδέν!).

Κι όσοι πολιτικοί αφήνουν τους συμπλεγματικούς με τα σπρέι να καταστρέφουν ό,τι βρουν μπροστά τους, θα βγουν σύντομα στις ρούγες για να γυρεύουν ψήφους. Δοξάστε τους!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο γήπεδο της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό ο φανατικός οπαδός πρίγκιπας Ουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ βρέθηκε την Μεγάλη Πέμπτη στις εξέδρες του «Βίλα Παρκ» για να δει την αγαπημένη του ομάδα...

More Articles Like This