Ο χριστιανισμός υπό διωγμόν

Πάνω από 260.000.000 χριστιανοί ζουν σε μέρη όπου αντιμετωπίζουν υψηλούς κινδύνους, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Open Doors USA

Must Read

Ένας στους 12 χριστιανούς στον κόσμο ζει σε μια περιοχή ή σε έναν πολιτισμό στον οποίο ο χριστιανισμός είναι παράνομος, απαγορευμένος ή τιμωρημένος, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση για παγκόσμια δίωξη από την Open Doors USA. Πάνω από 260.000.000 χριστιανοί ζουν σε μέρη/χώρες όπου αντιμετωπίζουν υψηλούς κινδύνους και διωγμούς.

Από τους 215.000.000 χριστιανούς που υφίστανται διωγμούς οι πιο ευάλωτοι είναι τα κορίτσια και οι γυναίκες. Κάθε μέρα έξι γυναίκες βιάζονται, παρενοχλούνται σεξουαλικά ή εξαναγκάζονται σε γάμο με έναν μουσουλμάνο που απειλείται με θάνατο, λόγω της χριστιανικής πίστης τους, σύμφωνα με την έκθεση.

Η Βόρεια Κορέα είναι η νούμερο 1 χώρα στη λίστα. Θαυμάστε τον εφαρμοσμένο κομμουνισμό… Εάν ανακαλυφθούν χριστιανοί, συλλαμβάνονται και προωθούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ως πολιτικοί εγκληματίες ή ενδέχεται και να εκτελεστούν επί τόπου.

Στις πλειοψηφικές μουσουλμανικές χώρες οι χριστιανοί εκτίουν ποινές φυλάκισης για το απλό «έγκλημα» του προσηλυτισμού. Στο Αφγανιστάν εκείνοι που ανακαλύπτεται ότι είναι χριστιανοί είναι εξαιρετικά πιθανόν να σταλούν σε φρενοκομείο, διότι οι ίδιες οι οικογένειές τους πιστεύουν ότι ουδείς εχέφρων άνθρωπος θα έφευγε από το Ισλάμ. Το να ξυλοκοπηθούν ή ακόμα και να σκοτωθούν από τις οικογένειές τους ή από ακραίες ομάδες, όπως οι Ταλιμπάν, είναι εξίσου πιθανόν. Στη Σομαλία μεταστροφή από το Ισλάμ στον χριστιανισμό σημαίνει προδοσία απέναντι στην οικογένειά σου και στη φυλή σου. Και, φυσικά, υφίσταται η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ, η οποία εφαρμόζει τον νόμο
της σαρία και ελέγχει όλες τις πτυχές της ζωής στη Σομαλία.

Στην Ινδονησία σχεδόν 1.000 εκκλησίες έχουν κλείσει από το 2006, όταν έλαβε χώρα ένας νόμος «Θρησκευτικής Αρμονίας», ο οποίος απαιτεί από τις εκκλησίες να έχουν αρκετές υπογραφές από μουσουλμάνους προτού λάβουν άδεια. Σχεδόν το 85% του πληθυσμού της Ινδονησίας είναι 255.000.000 μουσουλμάνοι. Μόνο το 7% είναι χριστιανοί. Περιττό να πούμε ότι πολλές εκκλησίες απέτυχαν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες υπογραφές και έκλεισαν αμέσως. Ακόμα και οι λίγοι που πήραν την απαραίτητη έγκριση εγκλωβίστηκαν από ριζοσπάστες ισλαμικές ομάδες.

Σε έναν τέτοιο κόσμο εμείς οι χριστιανοί θα γιορτάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα, δίπλα στις οικογένειές μας. Όμως και στη Δύση οι ραγδαίως αυξανόμενες μουσουλμανικές κοινότητες μας έχουν δείξει ήδη τον «ανθρωπισμό» τους μέσω των τρομοκρατικών χτυπημάτων. Πολύ φοβούμαι, πάντως, ότι η πιο εξτρεμιστική θρησκεία είναι αυτή του «ανθρωπισμού» στους κόλπους της ίδιας της Δύσης. Ως μια νέα μορφή Ιεράς Εξέτασης σε όποιον τολμήσει να επικρίνει τη πολυπολιτισμικότητα (και άρα το Ισλάμ) είναι η ίδια που πυροδοτεί την εξαφάνιση του χριστιανισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τη Νίκη της Σαμοθράκης η νέα εμφάνιση της Εθνικής ποδοσφαίρου

Η εικόνα του αγάλματος της «φτερωτής Θεάς» αποτυπώνεται στη δεξιά πλευρά της φανέλας

More Articles Like This