Ένα δώρο στην Εφορία

Must Read

Η παράδοση της κατατρομοκράτησης των ξεπουπουλιασμένων από το κράτος φορολογουμένων τηρείται κατά γράμμα. Κάθε αρχή του χρόνου διαβάζουμε για τους «εξονυχιστικούς» ελέγχους που θα κάνει η Εφορία για να μας βρει μπόσικους και να μας τρεσάρει πρόστιμα, ώστε να εξασφαλίσει το κράτος χρήμα να πληρώνει τους βουλευτές, τους υπουργούς και τις ορδές των διευθυντών του Δημοσίου. Αυτό συνέβη και φέτος.

Διαβάζουμε δεξιά ζερβά για τους ελέγχους στις επιχειρήσεις, στις γονικές παροχές, σε κάθε δραστηριότητα την οποία (μάλλον βλακωδώς) δηλώνουν οι νομοταγείς αγγαρειομάχοι του κρατιδίου.

Είναι νόμιμο το χρήμα πίσω από την γκαρσονιέρα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης που σου άφησε ο μπαμπάς; Είναι δηλωμένο το δεκαχίλιαρο που χάρισε στον πρωτοετή φοιτητή της Νομικής η συνταξιούχος γιαγιά του; Η Εφορία έχει σηκώσει τα μανίκια, έχει ακονίσει τις λεπίδες της και ετοιμάζεται να γδάρει τα τομάρια των Ελλήνων για μια εισέτι φορά.

Ομως, επειδή η αγάπη είναι ανίκητο συναίσθημα κι επειδή ισχύει το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, όπου ο όμηρος συνδέεται ψυχολογικά με τον δεσμώτη του, εμείς οι όμηροι της Εφορίας θέλουμε να τη βοηθήσουμε να μαζέψει έσοδα για να πληρώνει το μηνιάτικο του βουλευτού της Ν.Δ. Ανδρέα Πάτση.

Στη μικρή φωτογραφία βλέπουμε πλάνο από τη δωρεά 50.000 ευρώ που έκανε μια οικογένεια Ρομά σε μια άλλη οικογένεια Ρομά λόγω της διαλύσεως ενός αρραβώνα. Η οικογένεια ενός 17χρονου αγοριού Ρομά κατέβαλε το πενηντοχίλιαρο στην οικογένεια της 14χρονης Ρομά (και παρ’ ολίγον νύφης) επειδή ο γάμος δεν επρόκειτο να τελεσθεί. Αυτό, καθώς ειπώθηκε από τους γνωρίζοντες τα της κοινότητας των Ρομά, αποτελεί έθιμο στη διάλυση κάποιου αρραβώνα. Η οικογένεια της νύφης πρέπει να αποζημιωθεί.

Το περιστατικό έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022 στο Αλιβέρι. Το βίντεο*, που μεταδόθηκε από πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ως επισημοποιητικό στοιχείο της αποδέσμευσης του ζευγαριού και στην εικόνα ο πατήρ της ανήλικης δηλώνει τη διάλυση του αρραβώνα κρατώντας στο χέρι το μάτσο με τα μετρητά. Η δωρεά αυτή δηλώθηκε στην Εφορία;

Η ΑΑΔΕ, άραγε, έχει κάνει μια βόλτα μέχρι τη συνοικία των Ρομά στο Αλιβέρι αλλά και σε πανηγύρια και εκδηλώσεις, ανά την επικράτεια, αυτής της ευπαθούς κοινωνικής ομάδας, μην τυχόν και εντοπίσει αδήλωτους πόρους;

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο εδώ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This