Μοιραίες συγκρίσεις γύρω από μια κηδεία

Must Read

Διαβάζω στις εφημερίδες σχετικώς με τον αποβιώσαντα τ. Βασιλέα Κωνσταντίνο και φρίττω: «Διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις λεπτομέρειες της κηδείας του» ή «ακόμα δεν πέθανε και βγήκε στη φόρα το άγριο παρασκήνιο της… κηδείας του».

Και διερωτώμαι: Γιατί, άραγε, όλα αυτά; Ποιον φοβάται η δημοκρατία μας και χρειάζονται συσκέψεις επί συσκέψεων προκειμένου να κηδευθεί ένας Έλληνας πολίτης;

Να θυμίσω ότι η χούντα επέτρεψε να γίνουν με κάθε ελευθερία οι κηδείες των Γ. Παπανδρέου (3/11/1968) και Γ. Σεφέρη (22/9/1971), την εποχή, δηλαδή, που ήταν πανίσχυρη. «Υπό τη λαϊκή πίεση» έγραψαν μετά. Καλά, εντάξει… Φοβία, λοιπόν, και κακομοιριά δείχνει αυτή η πρεμούρα για να βρεθεί «λύση» να περάσει ανώδυνα η κηδεία. Διότι περί αυτού πρόκειται.

Θες να ʼχουμε τίποτα συλλαλητήρια; Τους διαφεύγει, όμως, ότι αυτοί που θα πάνε να προσκυνήσουν, αν τελικώς τους αφήσουν, δεν ανήκουν στην κατηγορία αυτών που εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να καταλύσουν τα κράτος.

Αυτοί είναι που δημιούργησαν και στήριξαν το κράτος, όταν πάλευε να σταθεί στα πόδια του, μετά τον μοιραίο συμμοριτοπόλεμο. Άλλωστε, η δημοκρατία ούτε εκβιάζεται ούτε τρομοκρατείται. Μόνο τρέμει νεκρούς βασιλιάδες…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βαρύ πένθος για την Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Ιδιαίτερα βαρύ είναι το πένθος που βιώνει η Βίκυ Καγιά τις τελευταίες ώρες καθώς έφυγε από την ζωή ο...

More Articles Like This