Τετάρτη 23/6/2021

Τι προσβάλλει το εθνόσημο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, όταν αναφέρθηκε στις ενταξιακές διαδικασίες Αλβανίας και Σκοπίων στην Ε.Ε., είπε ότι «θα είναι προς όφελος της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή η είσοδός τους στην Ε.Ε.» και σημείωσε πως «δεν θα προσβάλω το εθνόσημό μας, έστω κι αν κάποιοι άλλοι έβαλαν την υπογραφή τους». Η «δημοκρατία» σε άρθρο της σχολίασε ότι ο Μητσοτάκης εννοούσε «ότι δεν θα καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών» και πως η δήλωσή του ήταν «αψυχολόγητη και παντελώς άστοχη».

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ωραιότατο να μπουν στην Ε.Ε. δύο χώρες που κάνουν «μπαμ» από χιλιόμετρα πως θα ψηφίζουν ό,τι τους πει η Τουρκία. Πάρα πολύ ωραίο να επιτρέπουμε να μπουν στην Ε.Ε. δύο χώρες που παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα και έχουν ιστορικές, οικονομικές, πολιτικές και εδαφικές αξιώσεις σε βάρος της Ελλάδας. Είναι καταπληκτικό που οι Αλβανοί και οι Σκοπιανοί μάς έχουν βρει μπόσικους και ξέρουν από χέρι ότι, όση φάπα κι αν ρίξουν στην ελληνική «ηγεσία», εκείνη δεν θα αντιδράσει και θα τους παρακαλεί για έλεος.

Οι μεν Σκοπιανοί υπογράφουν ό,τι να ‘ναι, αλλά ένα πράγμα είχαν και έχουν κατά νου: να κλέψουν Ιστορία, πολιτισμό και όνομα που δεν έχουν. Το κρατίδιο βορείως της Μακεδονίας μπορεί να υπαναχωρήσει ή να αποχωρήσει από την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και οι αχαρακτήριστοι δικοί μας θα το… παρακαλούν να αρκεστεί σε όσα έκλεψε μέσω αυτής της συμφωνίας και να μη ζητήσει περισσότερα.

Οι δε Αλβανοί, που δολοφονούν εν ψυχρώ Βορειοηπειρώτες, σαν τον ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα, κλέβουν το βιος των Ελλήνων της εθνικής μας μειονότητας, γκρεμίζουν τα σπίτια τους, ανακινούν διαρκώς το ανύπαρκτο θέμα της «Τσαμουριάς» και θέλουν να φτάσουν τα σύνορα κάτω από τα Ιωάννινα, είναι τάχα για… Ε.Ε. Κι εμείς θα προσβάλουμε -λέει- το εθνόσημο, αν δεν κλείσουμε την ευρωπαϊκή πόρτα κατάμουτρα στους Σκοπιανούς!

Αλήθεια, στα σοβαρά τα λένε όλα τούτα ή μας κογιονάρουνε, τζόγιες μου;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ