H εθνικότητα του βασιλέα

Must Read

Γεννήθηκε στην Ελλάδα, από Έλληνες γονείς, αποφοίτησε από τις παραγωγικές τάξεις και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (πέρασε και σχολείο ΟΥΚ), ενώ πολλοί εκ των πρωθυπουργών μας στον Στρατό ήταν απλοί χειριστές… κρουασάν και στιλογράφων. Ο Κωνσταντίνος, επίσης, ηγήθηκε του ελληνικού κράτους και το άθλιο καθεστώς της κλεπτοκρατίας τού αφαίρεσε την ιθαγένεια και προσπαθεί να τον μειώσει ακόμα και νεκρό!

Τον αποκαλούν «ξένο» εκείνοι που δεν μιλάνε καλά καλά ελληνικά και κάνουν «μπαμ» από χιλιόμετρα ότι μηρυκάζουν τσιτάτα ξένων κόπανων, που λανσάρονται από τη νεοταξική τιποτοκρατία ως… «φιλόσοφοι». Επιπλέον, οι «δημοκράτες», που μας κλειδαμπάρωσαν δύο χρόνια με τον κορονοϊό, υποχρέωναν τον λαό να στέλνει SMS στο κράτος για να βγει από το σπίτι του και εκβίαζαν τους πολίτες να κάνουν εμβόλια, δεν του αναγνωρίζουν την ιδιότητα του επικεφαλής του ελληνικού κράτους, την οποία νόμιμα είχε, και πίσω από αυτό οχυρώνονται για να μην του αποδώσουν, την ημέρα της ταφής του, τις πρέπουσες τιμές – την ίδια στιγμή που είχαν σιωπήσει όταν έβγαινε η απόφαση να ταφεί δημοσία δαπάνη και να τεθούν μεσίστιες οι σημαίες την ημέρα της κηδείας του αρχισφαγέα Χαρίλαου Φλωράκη.

Ακριβώς σ’ αυτό το σημείο αξίζει να δούμε την εικόνα Νο 1. Είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ακρόπολις» (φύλλο της 23ης Σεπτεμβρίου 1936). Η μεγάλη φωτογραφία (σημαίνεται με το κόκκινο βέλος) ελήφθη στην κηδεία, που έγινε την προηγούμενη ημέρα, του πρώην πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας Αλέξανδρου Ζαΐμη (1855-1936). Οι εύζωνες κρατούσαν σε βελούδινα μαξιλάρια τα παράσημα και τα διακριτικά του. Η σορός ετέθη σε λαϊκό προσκύνημα. Στην εξόδιο ακολουθία και την ταφή παρέστησαν σχεδόν ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο και αγήματα απ’ όλα τα Οπλα και τη Χωροφυλακή. Τον επικήδειο λόγο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας εκφώνησε ο «δικτάτορας» Ιωάννης Μεταξάς. Ο Γεώργιος Β΄ και ο Ιωάννης Μεταξάς τίμησαν τον Αλέξανδρο Ζαΐμη (φωτό Νο 2), ως πρώην επικεφαλής του κράτους, παρότι το πολίτευμα της προεδρευόμενης δημοκρατίας είχε καταργηθεί και είχε επανέλθει η βασιλεία.

Μπορεί έκαστη και έκαστος εξ ημών να κάνουν τις συγκρίσεις της συμπεριφοράς του βασιλέως Γεωργίου Β΄ αλλά και του Ιωάννη Μεταξά προς τον πολιτικό και ιδεολογικό αντίπαλο (ο Ελευθέριος Βενιζέλος τον είχε προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας) με τη σημερινή κατάντια της πολιτικής «δυναστείας» Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This