Το ανίκητο συναίσθημα

Το καλύτερο μάθημα πολιτικής τέχνης (γιατί δεν είναι επιστήμη) των τελευταίων δεκαετιών παραδόθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών

Must Read

Η κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου ήταν μια ανεκτίμητης αξίας μαθητεία στην ελληνική μαζοψυχή. Εξω από τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών έδωσε το «παρών» μια λαϊκή μάζα έμπλεη συναισθήματος, διαπνεόμενη από συγκίνηση, σεβασμό για τις αξίες του έθνους, την πατρίδα, τη θρησκεία, την οικογένεια, και με έκδηλη την αγάπη για τον Κωνσταντίνο και την οικογένειά του.

Ο λαός αυτός συγκεντρώθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας κάνοντας μια βουβή προσευχή για την ανάπαυση της ψυχής του εκδημήσαντος βασιλέα και περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά του για να αποτίσει φόρο τιμής σ’ έναν ανυποχώρητο Ελληνα, που επέμενε να βοηθά την πατρίδα του επί δεκαετίες και να κατορθώνει να σιωπά όταν δεχόταν αδιάκοπες επιθέσεις από ένα σύμφυρμα δυνάμεων, που λειτουργούσαν σαν νεκροβόρα όρνεα, τα οποία συντηρούνται από τη σήψη και την παρακμή.

Κι είναι να απορεί κάποιος: εμείς, που υποτίθεται ότι βλέπουμε από… μακριά όσα γίνονται και με την άνεση της παρέλευσης ικανού χρονικού διαστήματος από τα συμβάντα των δεκαετιών του ’60 και του ’70, για πόσο μεγάλο διάστημα θα μπορούσαμε να αντέξουμε να σιωπούμε υβριζόμενοι, λοιδορούμενοι, κατασυκοφαντηθέντες από δυνάμεις πτωτικές και από πρόσωπα ανυπόληπτα, όπως κατόρθωσε ο Κωνσταντίνος; Ποιος άραγε θα μπορούσε να ζήσει έτσι τη ζωή του γινόμενος συνεχώς αντικείμενο ειρωνείας από χείρονας αυτού;

Ο Κωνσταντίνος ήταν μια μαρτυρική μορφή. Τον χαρακτηρισμό τούτον τον πίστωναν στον νεκρό πολλοί εκ των παρευρεθέντων στην κηδεία του. Πολιτικά χρήσιμο θα ήταν να καταγραφούν και να ακουστούν από τους άμεσα ενδιαφερομένους τα σχόλια των πολιτών για τη στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα της ταφής και των τιμών που έπρεπαν στον τεθνεώτα. Και, εδώ που τα λέμε, πολύ πιο απειλητικό για το καθεστώς από τις κραυγές και τις εκφράσεις δυσαρέσκειας είναι η βουβή αποφασιστικότητα για την επόμενη ημέρα. Και η επόμενη ημέρα είναι εκείνη που θεωρούν οι πολλοί ότι τους αξίζει. Θα είναι πολύ διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει να περνάμε.

Το συναίσθημα της χθεσινής ημέρας είναι ανίκητο. Οσοι διαφωνούν δεν έχουν παρά να αναμετρηθούν με αυτό…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην Γερμανία προτίθενται να ανακοινώσουν πως είναι γκέι

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας θα υπάρξει κι ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Hide and Seek»

More Articles Like This