Εκτός νόμου (και) το ΚΚΕ

Γιατί επιτρέπεται ακόμα η λειτουργία κόμματος που δηλώνει ότι θα κάνει επανάσταση για να ανατρέψει το πολίτευμα;

Must Read

Αφού γίνεται λόγος για απαγορεύσεις λειτουργίας κομμάτων, ας δούμε μια περίπτωση σκαστής περιφρόνησης των δημοκρατικών θεσμών.

Το ΚΚΕ στο πρόγραμμά του* (σελ. 7) υπόσχεται ότι όταν η Ελλάδα βρεθεί σε κατάσταση πολέμου οι κουκουέδες θα σηκώσουν τα όπλα εναντίον του Ελληνικού Στρατού: «Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας».

Για την επιβολή διά των όπλων της δικτατορίας του προλεταριάτου οι αναφορές βρίθουν. Ιδού η πρώτη (σελ. 2): «Το ΚΚΕ, στην 95χρονη πορεία του, επέδειξε σταθερή προσήλωση σε θεμελιώδεις αρχές για ένα επαναστατικό εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα: Στην αναγνώριση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης στην κοινωνική εξέλιξη και στη μαρξιστική – λενινιστική ιδεολογία ως επαναστατική θεωρία για την επαναστατική πολιτική δράση. Δεν αποκήρυξε ποτέ την ταξική πάλη, τη σοσιαλιστική επανάσταση, τη δικτατορία του προλεταριάτου».

Ας δούμε τον στρατηγικό στόχο του κόμματος (σελ. 4): «Ο στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, της δικτατορίας του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση ως ανώριμη βαθμίδα της κομμουνιστικής κοινωνίας».

Το ΚΚΕ μάς ενημερώνει, επίσης, ότι όχι μόνο θα επιβληθεί δικτατορία του προλεταριάτου, αλλά θα καταργηθούν όλοι οι αστικοί θεσμοί (σελ. 18): «Η σοσιαλιστική εξουσία είναι η επαναστατική εξουσία της εργατικής τάξης, η δικτατορία του προλεταριάτου. Η εργατική εξουσία αντικαθιστά όλους τους αστικούς θεσμούς που έχει τσακίσει η επαναστατική δράση με τους νέους λαογέννητους θεσμούς».

Κι αν σηκωθούν τα όπλα εναντίον του πολιτεύματος γνωρίζουμε από τώρα ποιοι θα ηγούνται της ανταρσίας (σελ. 21):

«Το ΚΚΕ, ως ιδεολογική – πολιτική οργανωμένη πρωτοπορία της εργατικής τάξης, αποτελεί την καθοδηγήτρια δύναμη της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, της δικτατορίας του προλεταριάτου».

Αλήθεια, οι δικαστές του Αρείου Πάγου δεν τα έχουν διαβάσει όλα αυτά; Πώς ανακηρύσσουν τους συνδυασμούς αυτού του κόμματος;

*Μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ:

www.kke.gr/export/sites/default/.galleries/docs/Programma.pdf

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπόθεση εκβιασμών: Ελεύθερος ο τηλεπαρουσιαστής – Δεν εντόπισαν τον 39χρονο εκδότη

Ελεύθερος αφέθηκε ο 56χρονος τηλεπαρουσιαστής που συνελήφθη μετά από καταγγελίες για εκβιασμό, ενώ την ίδια ώρα ο 39χρονος εκδότης...

More Articles Like This