Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Γιατί η γερμανική μεσολάβηση είναι πολύ κακή ιδέα

Όποιος πιστεύει ότι στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση μπορεί να υπάρξει μία «τίμια» διαιτησία του Βερολίνου, είναι ή ανόητος ή πληρωμένος

Η σημερινή Γερμανία έχει ήδη ένα αξιοσέβαστο 7%-8% μουσουλμάνων κατοίκων στο πληθυσμιακό της υπόβαθρο και δεν μοιάζει να ανησυχεί καθόλου που εντός λίγων ετών, ακόμη κι αν σφραγίσει τα σύνορά της, θα τους διπλασιάσει, εξαιτίας του υπέρτερου ρυθμού γεννητικότητας των μελών της συγκεκριμένης θρησκείας.

Αλλά πού λόγος για σφράγισμα των συνόρων. Η αδηφάγος βιομηχανία της εξακολουθεί να αναζητεί ξένο εργατικό δυναμικό. Και μόλις πριν από μερικές εβδομάδες ο καγκελάριος Σολτς εξήγγειλε περιχαρής ότι σκοπεύει να αυξήσει τον πληθυσμό της χώρας στα…90.000.000 μέσω μετανάστευσης. «Η κυβέρνηση εργάζεται για την προσέλκυση αλλοδαπών εργαζομένων», όπως εξήγησε, «ώστε να θεραπεύσει τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού και μία κρίση στο συνταξιοδοτικό της σύστημα».

Μία μεγάλη μερίδα από τους προσεκτικά επιλεγμένους μετανάστες που υποδέχεται η Γερμανία είναι φυσικά μουσουλμάνοι. Από τα πρώτα χρόνια της μεταπολεμικής περιόδου απέδειξε ότι δεν έχει καμία προκατάληψη έναντι του Ισλάμ με την αθρόα εισαγωγή εργατικού δυναμικού από χώρες της Βόρειας Αφρικής όπως η Τυνησία και φυσικά την «επίσημη αγαπημένη» Τουρκία.

Ακόμη και μετά τη δολοφονική επίθεση Αράβων εξτρεμιστών του «Μαύρου Σεπτέμβρη» (ένα ηγετικό στέλεχος των οποίων είχε παντρευτεί την κόρη του περιβόητου ναζιστή μουφτή, φίλου του Χίτλερ, που είχε οργανώσει τις ισλαμικές λεγεώνες των Ες-Ες) μέσα στην καρδιά του Μονάχου, το 1972, η γερμανική κοινή γνώμη δεν στράφηκε κατά της συγκεκριμένης θρησκείας. Τα γερμανικά μέσα υπερτόνισαν το γεγονός ότι κάποιοι από τους δράστες δεν ήταν μουσουλμάνοι και ανέδειξαν την τραγωδία περισσότερο ως ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών.

Οι ενοχές λόγω του γεγονότος ότι η σφαγή των Εβραίων αθλητών έγινε στον… τόπο του εγκλήματος γρήγορα ξεθώριασαν, ενώ είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι για το πρωτοφανές φιάσκο της γερμανικής αστυνομίας δεν υπήρξε ούτε μία παραίτηση.

Η 11η Σεπτεμβρίου δεν υπήρξε επίσης αιτία για την ανάπτυξη αντιισλαμικού κινήματος στη Γερμανία. Θεωρήθηκε αρχικά «υπόθεση της Αμερικής», που ελάχιστες προεκτάσεις έχει για την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Την περίοδο εκείνη ο επίσης Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ (όπως και κάποιοι στην Ελλάδα βεβαίως βεβαίως…) ονειρευόταν μέχρι και ένταξη της Τουρκίας στην ενωμένη Ευρώπη. Ακριβώς σαν τον πρώτο Γερμανό πρόεδρο της Κομισιόν Χάλσταϊν και πριν από αυτόν τους ναζί και τον Κάιζερ.

Η υπόθεση στράβωσε λόγω Ερντογάν, της μετατόπισης της Τουρκίας προς ένα θεοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης και του κραυγαλέου ελλείμματος δημοκρατίας στη χώρα, που δημιουργεί εστίες «αντιφρονούντων» στην τουρκική κοινότητα της Γερμανίας. Ομως οι διμερείς σχέσεις παραμένουν εξαιρετικές, οι διαβουλεύσεις γίνονται πάντα σε επίπεδο κορυφής και για τη Γερμανία δεν θα αποτελούσε ποτέ ανασχετικό παράγοντα της τουρκικής ένταξης στην Ε.Ε. ότι η χώρα αυτή είναι αμιγώς ισλαμική.

Μην εκπλαγείτε καθόλου λοιπόν αν η υποψηφιότητα της Τουρκίας, που σήμερα θεωρείται «κλινικά νεκρή», ξαναζωντανέψει έπειτα από την αποχώρηση του Ερντογάν, ειδικά αν στο γερμανικό πολιτικό προσκήνιο βρίσκεται ένας συνασπισμός Πρασίνων και Σοσιαλδημοκρατών, όπως σήμερα.

Οι Τούρκοι της Γερμανίας ξεπερνούν πλέον τα 4.000.000 (κατ’ άλλους προσεγγίζουν τα 7!) και αποτελούν ισχυρή συνιστώσα στην πολιτική και κοινωνική ζωή. Το γεγονός ότι είναι μουσουλμάνοι μάλλον τους ενισχύει το δικαίωμα να συμμετέχουν παρά να απέχουν από τα κοινά. Γι’ αυτό και σήμερα 18 βουλευτές τουρκικής καταγωγής κάθονται στα έδρανα της Ομοσπονδιακής Βουλής, ενώ μέχρι σχετικά πρόσφατα και ο επικεφαλής των Πρασίνων ήταν Τούρκος!

Παρότι ο βαθμός εγρήγορσης των Γερμανών απέναντι στην ισλαμική απειλή έχει ανέβει αρκετά στις δημοσκοπήσεις, δεν υπάρχει φοβία και αρνητική προκατάληψη απέναντι στη συγκεκριμένη θρησκεία, όπως, π.χ., στις ΗΠΑ. Και πολύ δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί κάτι που θα ανέστρεφε την εγγενή συμπάθεια των Γερμανών προς το Ισλάμ και ακόμη περισσότερο την Τουρκία.

Οπως εξηγεί η διεθνούς φήμης Τουρκάλα καθηγήτρια Esra Ozyurek στο βιβλίο της «Να είσαι Γερμανός, να γίνεσαι μουσουλμάνος» (Being German, Becoming a Muslim), στη Γερμανία, αλλά και την υπόλοιπη κεντρική Ευρώπη, υπάρχει μια έντονη ροπή προς την ισλαμική θρησκεία, την οποία ασπάζονται όλο και περισσότεροι πολίτες, χωρίς κανένα φυλετικό συσχετισμό με μουσουλμανικές εθνικές ομάδες.

Περισσότεροι από 100.000 Γερμανοί προσηλυτίστηκαν στον ισλαμισμό τα τελευταία χρόνια, χωρίς εθνική αναφορά σε μουσουλμανικές χώρες όπως η Τουρκία. Αλλαξοπίστησαν προφανώς επειδή έκριναν ότι το Ισλάμ υπερτερεί του Ιουδαιοχριστιανισμού, όπως ακριβώς είχε αποφανθεί και ο Χίτλερ κρυμμένος στο μπούνκερ του, λίγο πριν από τον θάνατό του (ο ηγέτης των ναζί, όπως και πολλά στελέχη της αυλής του, θεωρούσαν τον χριστιανισμό μια θρησκεία «μολυσμένη» από ιουδαϊκό δηλητήριο.

Το γεγονός ότι θαύμαζε το Ισλάμ, πιστεύοντας ότι, αν η Γερμανία το είχε ασπαστεί μερικούς αιώνες πριν, θα εξυπηρετούσε άριστα τους πολεμικούς της σκοπούς, καταγράφεται σε μαρτυρίες ανθρώπων του στενού του περιβάλλοντος, από την αδερφή της Εύα Μπράουν έως τον υπουργό και στενό του συνεργάτη Αλμπερτ Σπέερ).

«Οι μουσουλμάνοι βρίσκονται στη Γερμανία για αιώνες συνεισφέροντας στην κοινωνία και την οικονομία της» εξηγεί η Τουρκάλα θεολόγος σε πρόσφατη συνέντευξή της, προσθέτοντας ότι οι προσηλυτισμοί στις μέρες μας είναι προϊόν «υγιούς ενσωμάτωσης και συνύπαρξης». Κι όταν ο δημοσιογράφος τη ρωτά αν φοβάται την Εναλλακτική για τη Γερμανία με την αντιισλαμική ρητορική της, η Ozyurek απαντά με αυτοπεποίθηση: «Το μόνο που μπορούμε να τους πούμε είναι… αργήσατε!

Το Ισλάμ είναι πλέον σημαντικό τμήμα της γερμανικής κοινωνίας. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι που αναδεικνύουν πως ό,τι θεωρείται ισλαμικό είναι ταυτόχρονα και γερμανικό… Η Γερμανία είναι ήδη κατά ένα μέρος μουσουλμανική και οι μουσουλμάνοι είναι ήδη Γερμανοί».

Αυτά τα ωραία λέει μία επιφανής Γερμανοτουρκάλα. Και δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Οποιος επομένως πιστεύει ότι στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση μπορεί να υπάρξει μία «τίμια» διαιτησία του Βερολίνου είναι ή ανόητος ή πληρωμένος. Μέση οδός δεν υπάρχει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αυτοκριτική της Αριστεράς

Τώρα, μάλιστα! Ο σ. Τσίπρας, θέλοντας να στρογγυλοποιήσει την κωλοτούμπα του στο θέμα Πολάκη,...

«Εάν θέλεις Τούρκο φίλο, κράτα ένα κομμάτι ξύλο»

«Θέλεις Τούρκο φίλο; Κράτα ένα κομμάτι ξύλο». Σοφός ο λαός μας. Κάνει λάθη, αλλά...

Μια άνοιξη που πασχίζει να έρθει

Διαβάζω ότι μεταξύ των θεμάτων που απασχολούν το προεκλογικό επιτελείο της κυβερνήσεως είναι και...

Ποίημα εκλογικό, χαρωπό

Hρθαν εκλογές, ήρθαν σαν τα χιόνια. Πρόσκαιρη χαρά κι η ξεφτίλα αιώνια.Hρθαν εκλογές, τρέχα να ψηφίσεις περιμένουν τα λαμόγια ξανά...

Ο σταυρός ενοχλεί

Δεν περίμενα ότι μερικές φάπες στον αρχηγό θα επηρέαζαν όλο το κόμμα. Αναφέρομαι στο...

Τι σημαίνει πραγματική ηγεσία

Ημουν νεαρός φοιτητής, στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διεκδίκησε την πρωθυπουργία...

Από Μωυσής… Ραμσής!

Με τους χειρότερους δυνατούς οιωνούς για την κυβερνητική παράταξη και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Πρωθυπουργός από το ΠΑΣΟΚ

Απλή αναλογική, ενισχυμένη αναλογική, σούπερ και αμόλυβδη αναλογική, με ντίζελ ή κηροζίνη, δεν έχει...

Αρχολίπαροι και επιτόκια καταθέσεων

Η υπόθεση με το τραπεζικό δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση είναι δυστυχώς το σύμπτωμα,...

Το χαστούκι της κυρίας Θάνου

Στην κλασική ταινία «Σάντα Τσικίτα» η Νοτιοαμερικάνα χορεύτρια Μαρκέλα (Κ. Λαμπροπούλου) φωνάζει στον τυχαίως...

Βενιζέλος, ο εφιάλτης από το παρελθόν!

Τίποτα δεν είναι τόσο άσχημο ώστε να μην μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερο! Την...

Αχού και δεν με νοιάζει!

Τα «Κίτρινα γάντια» είναι η ασπρόμαυρη ελληνική κινηματογραφική ταινία (πρώτη προβολή το 1960) της...

Η ιστορική αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Τον Μάιο του 2022 διοργανώθηκαν από το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και τη γαλλική πρεσβεία...

Πατρίδα, κάτι πολύ μεγαλύτερο από εμάς

Η δημοσίευση του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ με τις συγκλονιστικές εξομολογήσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας...

Εθνεγερσία και τουρκοκάναλα

Θαυμάζετε τον Καραϊσκάκη, τον Κολοκοτρώνη, την Μπουμπουλίνα, τον Μακρυγιάννη και τη Μαντώ Μαυρογένους; Θέλετε...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το χαστούκι της κυρίας Θάνου

Στην κλασική ταινία «Σάντα Τσικίτα» η Νοτιοαμερικάνα χορεύτρια Μαρκέλα...

Ο Νεκτάριος Κυρκόπουλος «έφαγε» ισλαμικό μπούλινγκ για τον σταυρό από το Άγιον Όρος

Ζήτησαν από τον Νεκτάριο Κυρκόπουλο να βγάλει τον σταυρό...

Βατερλώ Μητσοτάκη στο Γέρακα!

Στην πλατεία του Γέρακα βρέθηκε το πρωί ο Κυριάκος...

Το δράμα της Όλγας: «Μετατοπίστηκε 13 χιλιοστά ο εγκέφαλός της» – Οργή για την ποινή-χάδι στον νταή της Αργυρούπολης

«Ούτε μιλάει, ούτε να εξυπηρετηθεί, ούτε τίποτα. Δεν μπορεί να περπατήσει. Μόνο ο θεός ξέρει πότε θα γίνει καλά», λένε οι γονείς της

NEWSROOM