Γρίβας, Ολοκαύτωμα και Ελληνοϊσραηλινή Συμμαχία

Είμαστε δύο οάσεις πολιτισμού και δημοκρατίας σε μια γειτονιά ολοκληρωτισμού και βαρβαρότητας, και είναι προς κοινό μας όφελος να εμβαθύνουμε και να διατηρήσουμε στο διηνεκές αυτή τη συμμαχία δύο αρχαίων και γενναίων Εθνών

Must Read

Προχθές ήταν δύο σημαντικές ημέρες. Στις 27 Ιανουαρίου 1974 στη Λεμεσό έσβησε η καρδιά του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα – Διγενή, όμως το παράδειγμά του θα ηχεί στους αιώνες. Πρωταθλητής του εθνικού χρέους, πολέμησε τους Τούρκους στη Μικρά Ασία, τους Γερμανοϊταλούς στον Β’ Π.Π., ίδρυσε την ΕΟΚΑ, ηγήθηκε αυτής στον αγώνα για Ενωση της Κύπρου με την Ελλάδα και γονάτισε τη Βρετανική Αυτοκρατορία, προκαλώντας τον θαυμασμό όλου του πλανήτη. Ουδέποτε πρόδωσε τον σκοπό του αγώνα. Στα χέρια κάθε πατριώτη άφησε τη σκυτάλη της Τιμής για Κύπρο Ελεύθερη, Ενιαία, Ελληνική.

Επίσης, 27 Ιανουαρίου ήταν η Διεθνής Ημέρα Μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Ναζί. Τα δύο Εθνη μας, θύματα και οι δύο Γενοκτονίας, είναι πλέον σε μια ιστορική συνεργασία που ευχόμαστε να κρατήσει για πάντα.

Πώς συνέχονται τα δύο θέματα θα αναρωτηθείτε. Ο Σιωνισμός είναι το εβραϊκό εθνικό κίνημα, που είχε στόχο την επιστροφή των Εβραίων της Διασποράς στην πατρίδα τους και τη δημιουργία ενός εθνικού κράτους, ασφαλούς καταφυγίου του λαού τους, ο οποίος πέρασε πολλές φορές σε πολλούς τόπους μέσα από τα Καυδιανά Δίκρανα. Ο Θεόδωρος Χερτσλ και οι συνεργάτες του έβαλαν τον σπόρο, που το 1948 έγινε κραταιό δέντρο και πραγματικότητα. Για μένα, η πιο συγκλονιστική φωτογραφία του αγώνα είναι αυτή με τα πρόσωπα των Εβραίων στρατιωτών, η έκφρασή τους, όταν το 1967 πήραν όλη την Ιερουσαλήμ. Αν ξέρετε το τραγούδι «Τα Ευζωνάκια», οι στρατιώτες είχαν την έκφραση που θα είχαν τα Ευζωνάκια μας εάν παίρνανε την Πόλη.

Ο αείμνηστος Ελληνοαμερικανός φίλος μου Αριστείδης (Αρης) Καρατζάς, Ιστορικός και σπουδαίος πατριώτης, ένας από τους τέσσερις πρωτεργάτες που πέτυχαν το εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας (1974-1977), είχε ρωτήσει τον παιδικό του φίλο από τη Νέα Υόρκη Michael Ledeen, Αμερικανοεβραίο, εκ των ηγετών των λεγόμενων «neocons» (νεοσυντηρητικοί), αφοσιωμένο στην υπόθεση υποστήριξης του Ισραήλ, πώς οργανώθηκε το Σιωνιστικό Κίνημα. Του απάντησε «We studied the Hanseatic Unions and yours Society of Friends».

Ο Αρης μού εξομολογήθηκε πως έπαθε αυτό που έπαθα κι εγώ για λίγα δευτερόλεπτα, ακούγοντας τη φράση. Δεν κατάλαβε αμέσως ποιο ήταν το δεύτερο αντικείμενο μελέτης. Ποια ήταν η Εταιρεία των Φίλων; Μα, η Φιλική Εταιρεία! Ο Χερτσλ και οι συνεργάτες του μελέτησαν τις Χανσεατικές Ενώσεις για λόγους οικονομικής οργάνωσης και την Ελληνική Εθνεγερσία, δίνοντας σημασία στον φορέα που την οργάνωσε, τη Φιλική Εταιρεία, διαβάζοντας για τον Εμμανουήλ Ξάνθο, τον Νικόλαο Σκουφά, τον Αθανάσιο Τσακάλωφ και τους συντρόφους τους. Και, όπως αποδείχθηκε, μελέτησαν καλά το αντικείμενό τους.

Το Εβραϊκό Πρακτορείο συγκέντρωσε πόρους και η πολιτική οργάνωση κατηύθυνε τον όλο αγώνα. Το Εβραϊκό Εθνικό Κίνημα, μετά το Ολοκαύτωμα, που έφερε τον λαό τους στο χείλος της αβύσσου, με διαδοχικές συντριπτικές νίκες το 1948, το 1956, το 1967, το 1973, έχτισε ένα ισχυρό, ρωμαλέο κράτος, πυρηνική δύναμη που εγγυάται στον λαό του το «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».

Το δικό μας, το Ελληνικό Εθνικό Κίνημα, σε μια μεγαλειώδη στιγμή του, με Αρχηγό τον Διγενή σε ένα νησί σε μικρή απόσταση από το Ισραήλ, αγωνίστηκε για τη δική μας εθνική ολοκλήρωση. Αγώνας που έμεινε ημιτελής και, ύστερα από σωρεία λαθών μοιραίων ανθρώπων -Καραμανλή, Μακαρίου, Γ. Παπαδόπουλου, Ιωαννίδη, ξανά του Καραμανλή στον «Αττίλα ΙΙ»-, είχαμε την εισβολή και κατοχή του 38% της Κύπρου από την Τουρκία.

Πώς, άραγε, σκέφτονται και νιώθουν στο Ισραήλ που ένας ισλαμικός στρατός μια χώρας που τους απειλεί βρίσκεται πολύ κοντά τους; Η απελευθέρωση της Κύπρου και η απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων είναι υπέρ των συμφερόντων και του Ισραήλ, το οποίο έχει άριστες σχέσεις και με τη Μικρή Ελλάδα του Νότου, την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι δε Ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν συνασκηθεί με την Εθνική Φρουρά. Η Ελλάδα και οι ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι φιλικό έδαφος για τους Ισραηλινούς.

Τα κατεχόμενα εδάφη στον Βορρά της Κύπρου και η Τουρκία δεν είναι. Θυμίζω πως επί χρόνια δημοφιλέστερο βιβλίο στην Τουρκία είναι το «Ο Αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ! Ο Ερντογάν και πολλοί Τούρκοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν έντονη αντισημιτική ρητορική και έχουν εξαπολύσει ευθείες απειλές κατά της ίδιας της ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ.

Ολα αυτά, προερχόμενα από τους δικούς μας γενοκτόνους σε ένα Εθνος που υπέφερε τα πάνδεινα κι αυτό ως θύμα Γενοκτονίας, συγκροτούν την επιτακτική ανάγκη Ελληνες και Εβραίοι να συμπράξουμε ως κράτη αλλά και ως Διασπορά. Μαζί και σε συνεργασία και με τους Αρμενίους γινόμαστε πανίσχυρη δύναμη. Η Ελληνοϊσραηλινή συμμαχία είναι μια πραγματικότητα. Υστερα από δεκαετίες αντιπαλότητας και ανόητης δικής μας υποστήριξης των παλαιστινιακών συμφερόντων, που έσπρωχνε το Ισραήλ στον εναγκαλισμό με την Αγκυρα, σήμερα είμαστε σε μια νέα εποχή αγαστής συνεργασίας.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν διολισθήσει σε ακραίες ισλαμικές θέσεις και, επιδεικνύοντας τεράστια αχαριστία, υποδέχθηκαν τον Ερντογάν με πανό «Καλώς ήρθες, νέε Πορθητή», ευθεία προσβολή σε μας, ενώ η ηγεσία τους χαιρέτισε τη μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί, ακόμη και το παράνομο Τουρκολιβυκό Σύμφωνο. Με το Ισραήλ έχουμε πλέον πολλά κοινά συμφέροντα.

Ας διδαχθούμε πρωτίστως εμείς πώς οι Εβραίοι από θύμα έγιναν περήφανο Εθνος-Κράτος, κάνοντας πράξη το σύνθημα «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ»! Είμαστε δύο οάσεις πολιτισμού και δημοκρατίας σε μια γειτονιά ολοκληρωτισμού και βαρβαρότητας, και είναι προς κοινό μας όφελος να εμβαθύνουμε και να διατηρήσουμε στο διηνεκές αυτή τη συμμαχία δύο αρχαίων και γενναίων Εθνών, που οφείλουμε να διασφαλίσουμε την επιβίωσή μας και να μεγαλώσουμε την ευημερία μας.

Ωμο με ώμο με έναν θαρραλέο φίλο, κάθε αγώνας και προσπάθεια έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να ευοδωθεί. Τιμούμε τη μνήμη των εκατομμυρίων Εβραίων συνανθρώπων μας που δολοφονήθηκαν από τη μαύρη αίρεση του κόκκινου ολοκληρωτισμού.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων με κατοίκους των Εξαρχείων

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, αργά το βράδυ της Τετάρτης, δημιουργήθηκε ένταση με κατοίκους...

More Articles Like This