Παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας

Το κράτος τιμά τα ελληνικά με ανενεργά ΦΕΚ και ενθαρρύνοντας την υποκατάστασή τους από κάποια... αμερικανελληνέζικα

Must Read

Αν δεν υπήρχε το ΦΕΚ (βλ. εικόνα), ουδείς θα το πίστευε. Αφενός θα φάνταζε ξεκούδουνο για αριστερίστικη κυβέρνηση, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, να καθιερώσει Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και αφετέρου επειδή αποκαλείται μεν «παγκόσμια» η ημέρα, αλλά έχει περάσει παγκοσμίως απαρατήρητη.

Εν έτει 2017, επί Τσίπρα, του δημοψηφισμένου κωλοτουμπιστή, εκδίδεται ΦΕΚ (αρ. 1384/Β/24-4-2017) που λέει τα εξής:

1. Καθιερώνεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας η 9η Φεβρουαρίου, Ημέρα μνήμης του Διονυσίου Σολωμού (8 Απριλίου 1798 – 9 Φεβρουαρίου 1857).

2. Η οργάνωση των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής γλώσσας, σε όλα τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, αποφασίζεται από τον Υπουργό Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, ενώ το περιεχόμενό τους σχεδιάζεται κεντρικά από το Υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων. […]

3. Η οργάνωση των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής γλώσσας […] καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών. Το περιεχόμενο μπορεί να καταρτιστεί και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων.

4. Το Υπουργείο Εξωτερικών […] καταρτίζει, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, αντίστοιχα προγράμματα εκδηλώσεων που προτείνει, πέραν των δικών τους πρωτοβουλιών, σε όλες τις Ελληνικές Κοινότητες της Διασποράς ή αλλοδαπά πανεπιστημιακά ιδρύματα με έδρες ελληνικών σπουδών ή σχολές και άλλους φορείς εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, πόσο μάλλον επιδοτούμενους από τη ΓΓΑΕ.

5. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα μεριμνήσει στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, όπως του ΟΗΕ ή και της UNESCO, για την καθιέρωση της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

Φυσικά, από τα παραπάνω, αν έγινε κάτι, έστω τόσο δα, ελάχιστο, δεν… φτούρησε ώστε να επηρεάσει την αφελληνιστική δυναμική. Επειδή από το κράτος δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιμένουμε οτιδήποτε θετικό για την πεμπτουσία της εθνικής υπόστασής μας, που είναι η γλώσσα, καλό είναι την υπόθεση να την πάρουμε εμείς στα χέρια μας. Να προμηθευτούμε για αρχή τα ομηρικά έπη και μια καλή έκδοση της Καινής Διαθήκης και έχοντας αυτά ως πρώτα βασικά εγχειρίδια, να μάθουμε πρώτα εμείς να διαβάζουμε και να γράφουμε σωστά ελληνικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική προτεραιότητα στη ζωή σας. Μην επιτρέψετε στην κούραση που θα...

More Articles Like This