Τουρκία: Σεισμοί και ψευδαισθήσεις

Την ώρα που η ΕΜΑΚ δίνει μάχη και σώζει ζωές, η Τουρκία κάνει παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, εκδίδει παράνομες NAVTEX και βομβαρδίζει σεισμόπληκτη πόλη κοντά στη Ροζάβα, στο Συριακό Κουρδιστάν

Must Read

Αναφορές στην εξωτερική πολιτική με συναισθηματικούς όρους, λες και μιλάμε για προβλήματα με ερωμένη -είδατε, το λέω ευγενικά και μεσαιοχωρίτικα-, συνήθως υποδηλώνουν ρηχή και επιπόλαιη σκέψη, που φλερτάρει με τη βλακεία. Η Ελλάδα ορθά είναι παρούσα μέσω της ΕΜΑΚ και όποια άλλη βοήθεια μπορούμε να δώσουμε στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας. Δεν καταλαβαίνω, βέβαια, γιατί δεν γίνεται καμία κουβέντα για βοήθεια στους εξίσου πληγέντες σεισμοπαθείς της Συρίας. Υπογραμμίζω πως η βοήθειά μας υπακούει στο αξιακό μας πλαίσιο, στην Ελλάδα ως ηθική δύναμη στον κόσμο, και μόνο οφέλη έχουμε από τη μεγαλοψυχία και τη χριστιανική αλληλεγγύη. Είμαστε Ελληνες. Δεν ονειδίζουμε ξένα κακά, εκπροσωπούμε κάτι υψηλό και μόνο στο ενεργητικό μας γράφεται η άμεση αρωγή μας.

Είναι, όμως, ταυτόχρονα επιτακτική ανάγκη να μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Οι αγαπησιάρικες ανοησίες που διακινούν οι Απόστολοι του Μαρασμού, παρεπιδημούντες από την αριστερά ως την κεντροδεξιά, είναι μια επικίνδυνη αφέλεια. Την ώρα που η ΕΜΑΚ δίνει μάχη και σώζει ζωές στα ερείπια των σάπιων και με απίστευτες κακοτεχνίες τουρκικών κτιρίων, η Τουρκία κάνει παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, εκδίδει παράνομες NAVTEX και -το πιο τραγικό και προκλητικό, αληθινή Υβρις- βομβαρδίζει σεισμόπληκτη πόλη κοντά στη Ροζάβα, στο Συριακό Κουρδιστάν! Να είναι γυναικόπαιδα στα ερείπια από τον σεισμό και από πάνω να τους βομβαρδίζει το κράτος-συμμορία. Η πιο διεστραμμένη φαντασία θα δυσκολευόταν να εφεύρει τέτοια βαρβαρότητα και κτηνωδία. Ταυτόχρονα η Αγκυρα αρνήθηκε την ανθρωπιστική βοήθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, διότι η αποδοχή θα εθεωρείτο πράξη αναγνώρισης.

Ο σεισμός αποδεικνύει και κάτι άλλο, για πολλοστή φορά: Το ισλαμοφασιστικό γενοκτόνο κράτος του Ερντογάν δεν σέβεται τις ζωές των άλλων λαών σε τρίτες χώρες. Πάντα, όμως, με οποιοδήποτε καθεστώς, με χαλιφάτο, με κεμαλικό κουστούμι ή τώρα με κοστουμάτο νεοοθωμανισμό, η Τουρκία έχει μηδενικό σεβασμό στους γειτονικούς λαούς αλλά και στους πολλούς λαούς που ζουν μέσα στην τουρκική επικράτεια. Εύκολα έσφαξαν Ελληνες, Αρμενίους, Ασσυρίους, εύκολα σφάζουν Κούρδους, Σύρους, ακόμη και Τούρκους που διαφωνούν ή θρησκευτικά διαφορετικούς, π.χ. Αλεβίτες και Γιαζίντι. Το ορντού, ο στρατός, δεν κάνει διακρίσεις, παστρεύει όποιον αντιστέκεται.

Το ίδιο, όμως, κάνει και μια αδίστακτη και ληστρική επιχειρηματική ελίτ. Κατασκευαστικές που χτίζουν πολυώροφες τεράστιες πολυκατοικίες με λίγο και ευτελή οπλισμό από σίδηρο, χείριστης ποιότητας τσιμέντο, τούβλα, κολόνες και δοκάρια που τα κόβουν ή δεν υπάρχουν εκεί που θα έπρεπε, γενικά με απίστευτες τεχνικές ενσυνείδητες ελλείψεις και σφάλματα, με αποτέλεσμα αυτό που βλέπετε: να πέφτουν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Ακόμη και πολεοδομικά, επιχειρηματικά, ο σεβασμός στη ζωή των ίδιων τους των πολιτών είναι ανύπαρκτος. Τους σκοτώνουν εύκολα ο Στρατός, η Στρατοχωροφυλακή, η Αστυνομία και οι παρακρατικοί, τους σκοτώνουν εύκολα και οι εργολάβοι. Η Τουρκία, ως γνήσιο ολοκληρωτικό κράτος, ψεύδεται για τα πάντα. Ψεύδεται και για τις απώλειες, ψεύδεται και για την έκταση των ζημιών. Αμφίβολο αν θα μάθουμε την πλήρη αλήθεια. Χρήσιμο για μας να μάθουμε το αληθές εύρος των ζημιών και στις στρατιωτικές υποδομές. Το λιμάνι της Αλεξανδρέττας καίγεται επί τρεις ημέρες και είναι άγνωστη η τύχη του ναυστάθμου που βρίσκεται δίπλα του.

Οι ιταμές πράξεις όμως της τουρκικής κυβέρνησης, η αθλιότητα των βομβαρδισμών της κουρδικής σεισμόπληκτης πόλης στη Συρία, οι παραβιάσεις σε βάρος μας, οι παράνομες NAVTEX, την ώρα που τους ευεργετούμε, υποδεικνύουν ένα αυτονόητο και ανελαστικό καθήκον μας. Την ώρα που με την ανθρωπιστική προσφορά μας κρατάμε ψηλά τη σημαία της τιμής μας, του Ελληνικού Τρόπου, οφείλουμε να μη χαλαρώσουμε, να αγρυπνούμε με το δάχτυλο στη σκανδάλη και να συνεχίσουμε με σταθερό και επιταχυνόμενο βήμα να ενισχύουμε τη δύναμη αποτροπής του Εθνους, που ξεκινά από την Αμμόχωστο και φτάνει ως τη Βόρειο Ηπειρο και όπου αλλού υπάρχουν ελληνικά συμφέροντα και Ελληνες.

Σε άλλα -καλά- νέα, η αρμόδια Επιτροπή της Γερουσίας υπό τον Μενέντεζ ενέκρινε την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F35 στην Ελλάδα. Επόμενο βήμα, η κατάρτιση της σύμβασης. Και θα είμαστε οι πρώτοι που θα χαιρετίσουμε την απόκτησή τους, αφού έτσι η χώρα θα βρεθεί να έχει μια από τις κορυφαίες σε ισχύ και τεχνολογία αιχμής Πολεμικές Αεροπορίες. Είδηση με τεράστια όχι μόνο στρατιωτική, αλλά και γεωστρατηγική σημασία. Είναι άλλη μια απόδειξη της ολοένα μεγαλύτερης βαρύτητας της Ελλάδας για τα αμερικανικά συμφέροντα, ενώ η Τουρκία είναι σε αποδρομή. Είναι μια λαμπρή ευκαιρία για την προώθηση των συμφερόντων μας, τα οποία έχουν μια ιστορική ταύτιση με τα αμερικανικά, και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να επωφεληθούμε συμμετέχοντας τολμηρά και ενεργητικά στη συμμαχία μας με τις ΗΠΑ.

  • ∆ικηγόρος, Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ∆ΕΞΙΑΣ, Αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This