Η συμμαχία Αριστεράς και νεοφιλελευθερισμού

Must Read

Η πολιτική ορθότητα απαιτεί η εικόνα των νέων ειδώλων να απεικονίζει τη χυδαιότητα του μαζάνθρωπου, με σκοπό να κατέβουν από τον θρόνο τους οι ηρωικές μορφές

Οι ήρωες είναι νεκροί. Ζήτω οι αντιήρωες. Ποτέ πια άλλοι ήρωες» τραγουδούσαν οι Stranglers το 1977, προβλέποντας το λευκαυγές μιας «αντιηρωικής» εποχής και τον ερχομό της παγκοσμιοποίησης. Η εκκένωση του ιστορικού πανθέου του δυτικού κόσμου έγινε πραγματικότητα επειδή ηρωισμός και παγκοσμιοποίηση είναι έννοιες αντιφατικές.

Οι ηρωικές μορφές, όπως τουλάχιστον τις σκιαγραφούν η κλασική εικόνα και η ιστορική αντίληψη, έχουν προ πολλού πεθάνει και αντικατασταθεί από τους τηλεοπτικούς αστέρες και τα μοντέλα, με τη χαρακτηριστική έλλειψη κλασικής ομορφιάς και αρετών, παιδείας, ευγένειας και αισθητικής. Αντιθέτως, η πολιτική ορθότητα απαιτεί η εικόνα των νέων ειδώλων να απεικονίζει τη χυδαιότητα του μαζάνθρωπου, με σκοπό να κατέβουν από τον θρόνο τους οι ηρωικές μορφές.

Οι πολεμιστές στο πεδίο της μάχης και στα οδοφράγματα, οι γίγαντες της επιστήμης του ανθρωπισμού και του πολιτισμού υποκύπτουν στην εκδικητική μανία των πρώην ηττημένων, που προβάλλουν την πολιτική ορθότητα του ατομισμού, της βαρβαρότητας, της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού, με το σύνθημα «ο καθένας για την πάρτη του και όλοι μαζί για τις ελίτ». Ομως ο αντιήρωας και η βαρβαρότητα είναι παιδιά του νεοφιλελευθερισμού και της Αριστεράς, επειδή αμφότεροι υπηρετούν την παγκοσμιοποίηση, και συνεπώς τον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό. Ο τελευταίος απαξιώνει την εργασία και την εργατική τάξη μέσω της κατάργησης των συνόρων και της ελεύθερης μεταφοράς κεφαλαίων και φτηνού εργατικού δυναμικού. Ο Μητσοτάκης, επί παραδείγματι, δηλώνει ότι είναι χαρούμενος που η Ελλάδα μετατρέπεται σε πολυεθνική κοινωνία ή ότι είναι κατά του νατιβισμού, ενώ προσκαλεί τους αλλοδαπούς να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Χορηγεί αφειδώς επιδόματα και προνόμια σε κάθε αλλοδαπό που εισέρχεται παράνομα στη χώρα, επιταχύνοντας τον εποικισμό της χώρας και την αντικατάσταση της εγχώριας εργατικής τάξης μέσω της ληστρικής φορολογίας. Τις ίδιες αρχές, όμως, διακηρύττει και συνοδοιπορεί στα ίδια βήματα το σύνολο του αριστερού πολιτικού πανθέου, και συνεπώς και τα δύο πολιτικά ρεύματα απαξιώνουν τα εθνικά σύνορα και την έννοια της πατρίδας, συμμαχώντας με το υπερεθνικό κεφάλαιο και τις ελίτ εις βάρος της εργατικής τάξης. Η αντιηρωική διακήρυξη του νεοφιλελευθερισμού και της Αριστεράς αποκαθηλώνει τους ήρωες, επειδή αμφότεροι είναι έμμισθοι υπάλληλοι των ελίτ. Η Αριστερά, ονομάζοντας την παγκοσμιοποίηση διεθνισμό, προετοιμάζει ιδεολογικά τους νέους να υπηρετήσουν το εργαστήριο του νεοφιλελευθερισμού, μέσω της αντιηρωικής προπαγάνδας και της προώθησης της ιδέας των ανοικτών συνόρων.

Δεν είναι τυχαίο ότι πρώην Ευρωπαίοι αριστεροί σήμερα υπηρετούν με συνέπεια τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Πρώην κνίτες και αριστεροί βρίσκονται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ ευρωβουλευτές της Ν.Δ., κομισάριοι και μεγαλοτραπεζίτες, σχεδόν όλοι τους, μαθήτευσαν στην Αριστερά. Ο οικονομικός νεοφιλελευθερισμός επικράτησε επειδή η Αριστερά προετοίμασε τον πολιτισμικό νεοφιλελευθερισμό μέσω του αντιήρωα, της κατάργησης των εθνικών συνόρων, του αντιπατριωτισμού και του διεθνισμού, δοθέντος ότι τα εθνικά σύνορα αποτελούν φραγμό στην κυριαρχία των πολυεθνικών. Ο νεοφιλελευθερισμός δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την υπερκαπιταλιστική ιδεολογία της Αριστεράς, αναφέρει ο Γιώργος Καραμπελιάς, ενώ στην Ελλάδα η μεταπολεμική Δεξιά δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την ύπαρξή της εκτός ενός πλαισίου φαινομενικής αντιπαλότητάς της με την Αριστερά, η οποία έληξε το 1974.

Η Αριστερά, τώρα, μέσω της συμφωνίας Καραμανλή – Φλωράκη, πέρασε στον επόμενο πολιτικό μετασχηματισμό της, με την επίσημη ένταξή της στο καπιταλιστικό σύστημα, μέσω του διορισμού των στελεχών της στο Δημόσιο, ενώ ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός της ευδοκίμησε και ευδοκιμεί μόνο στο Δημόσιο, επειδή, κατά διαταγή του πολυεθνικού κεφαλαίου και των ελίτ, ο αριστερός συνδικαλισμός έκλεισε τις ελληνικές βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Σήμερα, εντός των πλαισίων του διεθνισμού, ο αρχιερέας του νεοφιλελευθερισμού Μητσοτάκης μαζί με την υπερκαπιταλιστική, ελιτίστικη Αριστερά των κλειστών πολιτικών σεχτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κομμάτων, μέσω μιας νέας «ιεράς συμμαχίας», απεργάζονται την «τελική λύση» του ολοκαυτώματος του λαού μας.

*Διδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του
Μάντσεστερ, UK, τ. διευθυντής Ερευνών του
Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This