Τρέχει τίποτα και δεν μας το λέτε;

Αυτό που εκπέμπει η Ν.Δ. από την επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη στην Κοζάνη και μετά είναι ανεξήγητο. Τι εκπέμπει; Αντί αυτοπεποίθησης, νευρικότητα

Must Read

Επανέρχομαι σήμερα στην προεκλογική στρατηγική της Ν.Δ., γιατί βλέπω τα φαινόμενα που επισημάναμε τις προάλλες να πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται. Για κόμμα που προηγείται με επτά μονάδες στις δημοσκοπήσεις και προεξοφλείται η νίκη του με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, για κόμμα του οποίου ο ηγέτης υπερέχει μακράν στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία του βασικού αντιπάλου του, αυτό που εκπέμπει η Ν.Δ. από την επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη στην Κοζάνη και μετά είναι ανεξήγητο.

του Μανώλη Κοττάκη

Τι εκπέμπει; Αντί αυτοπεποίθησης, νευρικότητα. Νευρικότητα δείχνει, κατ’ αρχάς, η επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει συνέντευξη στην ΕΡΤ την ώρα που εκατομμύρια Ελληνες τσίκνιζαν χθες βράδυ. Και τις εκλογές να προεκήρυσσε, που λέει ο λόγος, ήταν εντελώς λάθος ο χρόνος. Η απόφαση αυτή δείχνει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος δεν γνωρίζει ποια είναι η εθνική και η θρησκευτική παράδοση της χώρας. Και, αν τη γνωρίζει, την υποτιμά.

Νευρικότητα δείχνει επίσης η επένδυση της Πειραιώς σε πρόσωπα σεβαστά μεν, αλλά χωρίς ιδιαίτερη απήχηση στην κοινή γνώμη σήμερα. Προκειμένου να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς ανεσύρθη χθες από την πολιτική ναφθαλίνη ο αξιαγάπητος Στάθης Παναγούλης, ο οποίος υποστήριξε ότι διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν ψήφισε τη διάταξη για τα funds το 2015. Σοβαρά τώρα, παιδιά, έτσι σκέφτεστε να πολεμήσετε το κύμα οργής των δανειοληπτών για την απόφαση του Αρείου Πάγου; Με στρακαστρούκες του παρελθόντος; Θα τους παίρνει δηλαδή η Ν.Δ. το σπίτι και εκείνοι θα σκέφτονται τον Στάθη Παναγούλη; Ωραίες φιλοδοξίες! 

Προκειμένου επίσης να δημιουργηθούν εντυπώσεις εις βάρος της αντιπολίτευσης, διοχετεύτηκαν και προβλήθηκαν από τη «Γενική Διεύθυνση Πολιτεύματος, Τμήμα ΣΥΡΙΖΑ» φερόμενες επικριτικές δηλώσεις του πρώην προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Ρωτώ ξανά: Στα σοβαρά, έτσι θα κάνετε εκλογές; Με δευτερεύοντα θέματα και αρνητικό λόγο; Επενδύοντας σε ένα πρόσωπο το οποίο το έχετε καθυβρίσει επανειλημμένως, ακόμη και για λεπτά προσωπικά οικογενειακά του θέματα; Που, αν ο υιός του Θεοδωρικάκου ήταν υιός του Βούτση, θα τον είχατε σταυρώσει; Δεν πάτε καλά! Μέχρι χθες ο «ποταπός συριζαίος» Βούτσης δεν είχε αξιοπιστία καμιά για τη Ν.Δ., αλλά, επειδή κάνει κριτική στον Τσίπρα, ξαφνικά απέκτησε; Με τη φόρα που έχετε πάρει, σε λίγο θα επικαλείστε τη Ζωή, τον Λαφαζάνη και τον Στρατούλη!

Η κορυφαία απόδειξη, όμως, ότι υπάρχει ανεξήγητη νευρικότητα, εντελώς αναντίστοιχη με τις ευνοϊκότατες για τον κύριο Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. δημοσκοπήσεις, είναι η διακίνηση της θεωρίας της συγκρότησης κυβέρνησης ηττημένων με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τον Βαρουφάκη. Πρώτος έθιξε το ζήτημα της συγκρότησης κυβέρνησης ηττημένων ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη. Προκαλώντας την απορία πώς ένας βέβαιος νικητής (με βάση τις δημοσκοπήσεις) φοβάται τη συγκρότηση κυβέρνησης από ηττημένους. Τη σκυτάλη έλαβε χθες το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ., το οποίο, επικαλούμενο σχετικές δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη, εξέπεμψε τον φόβο ότι κάτι τέτοιο σχεδιάζεται και αναθεμάτισε την ώρα και τη στιγμή. Η επιστήμη και εδώ σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Πρώτον, διότι πρέπει να είναι πολύ απελπισμένος κανείς για να επικαλείται τον Πάνο Σκουρλέτη, άλλον «ποταπό συριζαίο» κατά τη Ν.Δ. Δεύτερον, διότι το ΚΚΕ δεν θέλει να ακούσει για ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ έχει υποστείλει τη σημαία των υποκλοπών, συμπλέει με τη Ν.Δ. (ο Νίκος Ανδρουλάκης απέφυγε να βάλει στο στόμα του το επώνυμο «Μητσοτάκης» στο Ευρωκοινοβούλιο) και βάλλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βαρουφάκης, με βάση τις δημοσκοπήσεις του Μαξίμου, υποτίθεται ότι θα είναι εκτός Βουλής. Τίθεται ευλόγως το ερώτημα μετά ταύτα: Για ποια κυβέρνηση ηττημένων μάς μιλάτε, παιδιά; Το αφήγημα είναι αυτό; Βλέπετε εφιάλτες στα όνειρά σας και τους κάνετε είδηση; Και ακολουθεί ακόμη ένα ερώτημα, το βασικό: Τι σας φοβίζει πραγματικά; Υπάρχει κάτι που βλέπετε στις δημοσκοπήσεις και δεν μας το λέτε; Σας προβληματίζει μήπως η ψήφος των γυναικών και για αυτό στήθηκε και το σκετσάκι με το «Ράδιο-Καψούρα» στην Πτολεμαΐδα, όπως αναλόγως είχε στηθεί και το συμβάν με τη θαυμάστρια που έλεγε στον πρόεδρο το 2019, στην Κυψέλη, «τι ωραίος γκόμενος είσαι εσύ;».

Σας προβληματίζει η ψήφος των νέων (7% του εκλογικού σώματος), που, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Attica TV, ψηφίζουν κατά 25% ΣΥΡΙΖΑ, κατά 19% Ν.Δ., κατά 9% ΠΑΣΟΚ και κατά 6% Κασιδιάρη; Σας προβληματίζει που το θέμα των υποκλοπών δεν έκλεισε για την Ευρώπη, παρά τη συνεδρίαση του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το ότι ίσως έχουμε σύντομα ξανά μουσαφιραίους από τις Βρυξέλλες; Ο,τι και να σας προβληματίζει, πάντως, όλη αυτή η χορογραφία δεν ταιριάζει με το κλίμα πολιτικού περιπάτου που καλλιεργούν για τη Ν.Δ. και τον πρωθυπουργό συγκεκριμένα πρόσωπα στο παρασκήνιο. Σε κάθε περίπτωση, είναι λάθος να εκπέμπει φόβο και άγχος ο νικητής των δημοσκοπήσεων κύριος Μητσοτάκης. Μπερδεύει τους πολίτες αυτό. Δημιουργεί ανασφάλεια. Και προκαλεί άγχος. Και, για την ιστορία, «άγχω» στα αρχαία ελληνικά σημαίνει «σφίγγω», «στραγγαλίζω».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Financial Times επικυρώνουν τις απόψεις μου σχετικά με τα χάλια της οικονομίας μας

Το πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας Financial Times θα πρέπει να ιδωθεί ως δώρο Θεού. Και τούτο γιατί ενώ, η...

More Articles Like This