Οι σερ Ρόμπιν της πατρίδος

Αν δεν έχετε δει την ταινία «Οι ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης», κάντε το άμεσα, για να μάθετε πώς ασκείται η πολιτική στην Ελλάδα

Must Read

Το περιστατικό με την εικοσάλεπτης διάρκειας «εξέγερση» του ανυπότακτου βουλευτή και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη θύμισε στους φίλους του βρετανικού χιούμορ την ταινία «Οι ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης» των αξεπέραστων Μόντι Πάιθον και συγκεκριμένα τη σκηνή με τον «γενναίο» ιππότη σερ Ρόμπιν.

Ο σερ Ρόμπιν βολτάρει αμέριμνος εις το δάσος με την κουστωδία του και από πίσω του οι τροβαδούροι – συνοδοί του τού πλέκουν το εγκώμιο τραγουδώντας:

«Ο θαρρετά τολμηρός σερ Ρόμπιν / Εφυγε από το Κάμελοτ. / Δεν φοβόταν να πεθάνει, / ω γενναίε σερ Ρόμπιν. / Δεν φοβόταν καθόλου / να σκοτωθεί με άσχημους τρόπους. / Γενναίος, γενναίος, γενναίος, γενναίος σερ Ρόμπιν. / Δεν φοβήθηκε στο ελάχιστο / να τον κάνουνε κιμά / τα μάτια να του βγάλουν, / τους αγκώνες του να σπάσουν / τα γόνατα να του διαλύσουν / και το σώμα του να κάψουν, / τ’ άκρα του όλα να πελεκήσουν, να μακελέψουν. / Ω, γενναίε σερ Ρόμπιν. / Το κεφάλι του να σπάσουν / την καρδιά του να την κόψουν, / το συκώτι να του βγάλουν, / να τον ξαντεριάσουν, / τα ρουθούνια του να βιάσουν / και τον πάτο του να κάψουν / και το πέος του…».

Ακριβώς σε αυτό το σημείο ο σερ Ρόμπιν τούς διατάσσει να σταματήσουν το τραγούδι. Επειτα από λίγο η ομάδα συναντά έναν τερατώδη τρικέφαλο ιππότη, που θέλει να σκοτώσει τον σερ Ρόμπιν κι εκείνος αποφάσισε, αντί να πολεμήσει, να την κοπανήσει! Και οι βάρδοι – συνοδοί του άρχισαν την καζούρα με τους ακόλουθους στίχους (στις παρενθέσεις είναι οι μάταιες απόπειρες του σερ Ρόμπιν να τους διαψεύσει):

«Ο γενναίος σερ Ρόμπιν έφυγε τρέχοντας. (“Οχι!”) / Θαρραλέα έφυγε τρέχοντας. (“Δεν το έκανα!”) / Οταν ο κίνδυνος ξεπρόβαλε την άσχημη κεφαλή του γύρισε με γενναιότητα την ουρά του και την κοπάνησε. (“Ποτέ μου!”) / Ναι, ο γενναίος σερ Ρόμπιν γύρισε και με γενναιότητα κιότεψε. (“Λες ψέματα!”) / Σηκώθηκε γρήγορα στα πόδια του και κατόρθωσε μια πολύ γενναία υποχώρηση. / Ο πιο γενναίος από τους γενναίους, ο σερ Ρόμπιν!».

Αν ο σερ Ρόμπιν θέσει υποψηφιότητα στις ελληνικές εκλογές, θα σαρώσει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εντοπίστηκε και η δεύτερη ημεδαπή που… έλυνε μάγια στην Πρέβεζα

Τα μάγια... δεν πήγαν καλά. Από την σφαίρα της φαντασίας στην σύλληψη!Μία ακόμη ημεδαπή γυναία ταυτοποιήθηκε στο πλαίσιο της...

More Articles Like This