Πολάκης, το «τζίνι» του Μητσοτάκη!

Οταν βρίσκεσαι απέναντι σε ένα παντοδύναμο κατεστημένο, όπως η Ν.Δ. του Κυριάκου, όταν έχεις τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ «κόντρα», πρέπει να λειτουργείς μόνο με το μυαλό, ποτέ με το θυμικό

Must Read

Αν υποθέσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέθετε, ως… άλλος Αλαντίν, τη δυνατότητα να απευθυνθεί σε ένα πραγματικό τζίνι ζητώντας του να υλοποιήσει τρεις ευχές πριν από τις επερχόμενες εκλογές, ποιες θα μπορούσαν να είναι; 1. Να πλακωθεί ο Πολάκης με τον Τσίπρα. 2. Να διαγράψει ο Τσίπρας τον Πολάκη. 3. Να πάει «διχοτομημένος» ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες.

Ο Παύλος Πολάκης έγινε το σύγχρονο «τζίνι» του Κυριάκου Μητσοτάκη και άρχισε να κάνει πραγματικότητα τις ευχές του πρωθυπουργού!

Στο τελευταίο μου σημείωμα στη «δημοκρατία» έκανα λόγο για σοβαρά «αυτογκόλ» της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας δημιούργησε… μίνι αντάρτικο για το θέμα της συγκρότησης των ψηφοδελτίων στα Χανιά.

Ηταν το πρώτο δυνατό «χτύπημα» που επιχείρησε, τη συγκεκριμένη κρίσιμη εποχή, ο κ. Πολάκης απέναντι στην παράταξη που τον ανέδειξε πολιτικά. Και η… οπισθοχώρησή του αποδείχθηκε κάτι πρόσκαιρο, αφού ακολούθησε το «τελικό χτύπημα»!

Πολλές φορές στο παρελθόν υψηλά ιστάμενα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τη συμπεριφορά του πρώην υπουργού. «Χάνει το δίκιο του με αυτά τα ξεσπάσματα και αντί να κάνει καλό δημιουργεί προβλήματα» ήταν μερικές από τις αιτιάσεις προς τον Αλέξη Τσίπρα και τις προτροπές να «μαζέψει» ένα από τα πιο «δυναμικά» πρόσωπα της παράταξής του.

Ο κ. Τσίπρας γνώριζε και τις δύο πλευρές του νομίσματος: 1. Οτι ο κ. Πολάκης «ξέφευγε» λεκτικά, δεν μπορούσε να συγκρατηθεί και έδινε «πατήματα» στη Νέα Δημοκρατία, που τον χρησιμοποιούσε πάντα ως αντι-ΣΥΡΙΖΑ σημαία της. 2. Οτι ήταν -και είναι- δημοφιλής σε μεγάλο «ακροατήριο» του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο τον αποθεώνει ως έντιμο, αγωνιστή και εκφραστή των λαϊκών θέσεων χωρίς μαλλιά στη γλώσσα.

Ομως πολιτική το 2023 δεν γίνεται ούτε με προγραφές ούτε με ύβρεις ούτε με εμφυλιοπολεμικές συμπεριφορές. Οταν, μάλιστα, βρίσκεσαι απέναντι σε ένα παντοδύναμο κατεστημένο, όπως η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν έχεις τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ «κόντρα», πρέπει να λειτουργείς μόνο με το μυαλό, ποτέ με το θυμικό.

Ο κ. Πολάκης ουδέποτε το κατάλαβε. Ή δεν το ασπάζεται. Λειτουργεί… πολλάκις όχι μόνο ως «εκφραστής» του κόμματος, αλλά ως ο άνθρωπος πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ισοπεδώνει» με τη συμπεριφορά του τη στρατηγική του κ. Τσίπρα και επιθυμεί να βάζει εκείνος τους «κανόνες», αδιαφορώντας για την πολιτική. «Κανόνες» που κάποιες φορές δεν παραπέμπουν σε δημοκρατικές συμπεριφορές. Γιατί οι απαράδεκτες αναρτήσεις-φωτοκραυγές τύπου «wanted» μόνο… δημοκρατία δεν είναι. Προφανώς ούτε ευφυής πολιτική, το αντίθετο ακριβώς.

Αυτή τη στιγμή πραγματικά σημασία δεν έχει αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα διαγράψει ή όχι τον βουλευτή Χανίων. Η βασική ευχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει πραγματοποιηθεί, καθώς ο Παύλος Πολάκης λειτούργησε ως το σύγχρονο τζίνι του και την πραγματοποίησε. Εκεί που όλη η συζήτηση, ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογές, ήταν στραμμένη στα πεπραγμένα της κυβέρνησης και η Νέα Δημοκρατία μοίραζε… pass-απόρτια για να «φτιασιδώσει» την ασχήμια της πολιτικής τεσσάρων χρόνων, άλλαξε όλη η ατζέντα της συζήτησης!

Την ώρα που η κοινωνία «εκφράστηκε» ξανά ακόμη και στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, αποδοκιμάζοντας στην Πάτρα και την Ξάνθη τον σημερινό πρωθυπουργό ως βασικό υπαίτιο όσων περνάει ο λαός, ο Παύλος Πολάκης «έστρεψε» τα φώτα και τη συζήτηση στη «διχοτόμηση» του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία εκείνος ευθύνεται. Τέτοιο δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε το «Τζίνι του Αλαντίν»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λάκης Λαζόπουλος: Πού πήγαν τα 11 λεπτά; (Επεισόδιο 25ο)

* Το 25ο επεισόδιο μεταδόθηκε κατ' εξαίρεση την Παρασκευή 26/4 (αντί Πέμπτης 25/4) Τώρα που το επιτελικό κράτος έγινε υποτελικό,...

More Articles Like This