Ίων Δραγούμης

Must Read

Πριν από 103 χρόνια, στις 31 Ιουλίου του 1920, ο Ιων Δραγούμης πέφτει νεκρός από δολοφόνους τυφλωμένους από κομματικό μίσος. Ο εμψυχωτής του Μακεδονικού Αγώνα δολοφονείται, ως αντίποινα για την απόπειρα κατά του Ελ. Βενιζέλου μία ημέρα πριν στο Παρίσι.

Ο Ιων Δραγούμης, που μαζί με τους φίλους του Περικλή Γιαννόπουλο και Αθανάσιο Σουλιώτη – Νικολαΐδη, υπήρξε ένας από τους κυρίους εκπροσώπους του ελληνικού ρομαντικού εθνικισμού των αρχών του 20ού αιώνα, είχε πει: «Αν το κράτος στενοχωρεί το έθνος, πρέπει αναγκαστικά ή να αλλάξει μορφή ή να χαθεί. Το κράτος που εμποδίζει τη φυσιολογία του έθνους είναι περιττό και βλαβερό. Χρειάζεται μία πολιτική ζωή ανεξάρτητη, δηλαδή ελληνική, για να γεννηθεί ένας ελληνικός πολιτισμός».

Εμείς δεν είμαστε τόσο ρομαντικοί, ώστε να περιμένουμε από το μίζερο σημερινό κράτος να δημιουργήσει έναν ελληνικό πολιτισμό. Απαιτούμε, όμως, να διατηρήσει ό,τι έχει απομείνει από αυτά που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας και για το οποίο χρειάστηκαν ποταμοί αίματος για να τα διατηρήσουμε. Ας μην το ξεχνούν αυτό οι κρατούντες.

Αλλά τι να περιμένεις από ένα κράτος που δεν μπορεί να… κινήσει δυο τρένα σε διπλή γραμμή;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ΕΛ.ΑΣ. έβαλε μπλόκο σε συγκεντρώσεις οπαδών ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι και για λόγους ασφαλείας

More Articles Like This