Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

Νέος αναθεωρητισμός και ιστορική λήθη!

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Γιώργου Χαρβαλιά παρουσιάζει συγκλονιστικά και πρωτότυπα ιστορικά στοιχεία που αποκαλύπτουν την καταστροφική πολιτική της Γερμανίας στην Ελλάδα

Η αποτελεσματικότητα της αντίστασης στις οικονομικές διεκδικήσεις τρίτων διαμορφώνει την πορεία των εθνών στον χώρο και τον χρόνο. Τα έθνη είτε υποκύπτουν στις αλλοεθνείς απαιτήσεις είτε αντιστέκονται. Ομως, η στάση των λαών απέναντι στην επιθετικότητα άλλων καθορίζεται από τις πολιτικές, κοινωνικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις, που με τη σειρά τους ταυτίζονται με την επικρατούσα συλλογική και κρατική ιδεολογία. Η τελευταία, καθ’ υπόδειξη των ελίτ, καλλιεργείται από διανοούμενους, συγγραφείς, ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες και γενικά από όλους αυτούς που κατέχουν δημόσιο λόγο και βήμα.

Στην Ελλάδα η κρατική ιδεολογία ελάχιστες φορές υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των πολλών και του έθνους απέναντι στα συμφέροντα των ολίγων. Μεταξύ άλλων, η κρατική προπαγάνδα προωθεί τις ανθελληνικές θέσεις και την ιδεολογία της μέσω της έκδοσης βιβλίων. Τι θα συμβεί όμως εάν το περιεχόμενο ενός νέου βιβλίου παρουσιάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που ακυρώνουν τις κυρίαρχες πεποιθήσεις και την πολιτική ορθότητα; Παλαιόθεν, η έκδοση ενός αναθεωρητικού βιβλίου, ενός index librorum prohibitorum, επέφερε κάψιμο στην πυρά, φυλακή και διώξεις για τον συγγραφέα. Ομως, ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα χρειάζονται θάρρος, ψυχή και αρετή ώστε να τολμήσει ο συγγραφέας να εκδώσει ένα βιβλίο που αντιστέκεται στην πολιτική ορθότητα, επειδή έτσι αμφισβητούνται το ψευδός, το αίμα, η υποκρισία και η προδοσία πάνω στα οποία χτίστηκε το ελληνικό μόρφωμα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είναι, λοιπόν, βέβαιο ότι το βιβλίο του δημοσιογράφου Γιώργου Χαρβαλιά «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια», εκδόσεις πεδίο, Αθήνα 2023, όχι μόνο επισημαίνει τη μεταπολεμική ανθελληνική πολιτική όλων σχεδόν των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά, επιπλέον, με τα ιστορικά στοιχεία και τις αποδείξεις που παραθέτει, αποκαλύπτει μέσα από τη συγκριτική μελέτη την «πληρωμένη επιστήμη» και τις «χρηματιζόμενες πένες» στην Ελλάδα, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν αποκάλυψαν τις γενοκτονίες των Ελλήνων που οργάνωσαν και εκτέλεσαν οι Γερμανοί.

Οπως μπορεί να γίνει κατανοητό από τον τίτλο, το «Γιαβόλ!» ανασύρει από τον βυθό και την εσκεμμένη ιστορική λήθη συγκλονιστικά και πρωτότυπα ιστορικά στοιχεία που αποκαλύπτουν την καταστροφική πολιτική της Γερμανίας στην Ελλάδα, την υπονόμευση της εθνικής της υπόστασης, τις μεθοδικές και καθοδηγούμενες γενοκτονίες, καθώς και την οικονομική λεηλασία που άρχισε στις αρχές του περασμένου αιώνα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Επειδή τα αίτια της παρακμής του ελληνικού έθνους άπτονται της επικράτησης του μεταπολιτευτικού ιδεολογικού πλαισίου στον συλλογικό ψυχισμό και στην ταυτότητα του Ελληνισμού, η αποδόμηση του αισθήματος της «εθνικής σταθερότητας» από την κρατική μεταπολιτευτική λαίλαπα κλόνισε την ατομική και συλλογική αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα το έθνος να απολέσει τα ιδεολογικά του αναχώματα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά την Επανάσταση του 1821.

Ο Γιώργος Χαρβαλιάς αναφέρεται στην εθνική σύγχυση δοθέντος ότι οι Ελληνες όχι μόνο δεν είναι σε θέση να αντισταθούν στην επέλαση, στη γενοκτονία, στην αλαζονεία και την επιθετικότητα των Γερμανών, αλλά αντιθέτως θεωρούν τη Γερμανία ένα φιλικό προς το έθνος τους κράτος. Δοθέντος ότι το βιβλίο προλογίζεται από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον μοναδικό πρωθυπουργό μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου με εθνική συνείδηση, είναι προφανές ότ, εκτός της ιστορικής και επιστημονικής βαρύτητας, η αξία του βιβλίου είναι ανυπολόγιστη επειδή αποτελεί την αρχή ενός επίσημου αναθεωρητισμού της μεταπολιτευτικής ιδεολογίας στην Ελλάδα.

Η χώρα δεν θα μπορέσει να αποτινάξει τη γερμανική μπότα από τον εθνικό της κορμό εάν δεν κλονιστούν και δεν εξαϋλωθούν οι θέσεις του κρατικού μεταπολεμικού αφηγήματος που παρουσιάζουν τη Γερμανία ως φιλικό κράτος. Ο στόχος είναι ο αναθεωρητισμός να αποτελέσει στο μέλλον την κυρίαρχη ιδεολογία και τη νέα πολιτική ορθότητα. Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης να επιβληθεί η ιστορική αλήθεια και να σβηστεί από τη συλλογική μνήμη η ιδεολογική κυριαρχία της Μεταπολίτευσης. Το ιστορικό ψεύδος, ο υποκριτικός «καθωσπρεπισμός» και ο ανθελληνισμός πρέπει να ξεριζωθούν για πάντα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα Παιδαγωγική

Μία δασκάλα σε ένα Δημοτικό της Αθήνας θεώρησε παιδαγωγικό να προβάλλει στους μαθητές της...

Μειοψηφία η Αριστερά πρώτη φορά από το 1981

Η Ελλάς αποτελούσε για πολλές δεκαετίες την εξαίρεση στο ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα: Ενώ σχεδόν...

Η «δίκαιη» μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 θα δούμε αν ο Ερντογάν θα ολοκληρώσει τη νίκη...

Μετεκλογικός σουσουδισμός

Εξαρτημένο αντανακλαστικό των αποδοκιμασθέντων στην εκλογική διαδικασία: καμπυλώνουν φρύδι, σηκώνουν μύτη, υψώνουν δάχτυλο και...

Διαβρωμένο κόμμα Ελλήνων και ελληνοφώνων

Οσα συμβαίνουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ κρύβουν, δυστυχώς, το πραγματικό του πρόβλημα. Το οποίο προεκλογικώς...

Απολογισμός και σκέψεις για την επόμενη μέρα

Με τον Θάνο Τζήμερο συγκροτήσαμε έναν συνασπισμό, την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, που προσέφερε μια πολιτική...

Η ποιότητα των πολιτικών

Το κατά πόσον εννοούν όσα λένε και γράφουν οι αδιόρθωτοι κομματάνθρωποι φαίνεται από τον...

Παγκόσμια σταθερά

Αν νομίζετε, φίλοι μου, ότι η παγκόσμια σταθερά, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις...

Η Ν.Δ. στοχοποιεί ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν σε αυτές τις εκλογές.Στον πρώτο γύρο που αυτές διεξήχθησαν με σύστημα...

Προβολή σκηνών σεξ σε δημοτικό!

Όσα συμβαίνουν σήμερα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία παραπέμπουν σε σκηνές από την...

Ελπίδες και παγίδες της κάλπης

Πάμε πρώτα στα ευχάριστα: Η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ! Ασχετα με το πώς θα την...

Φενάκη…

Το μνημόσυνο της ενταφιασμένης δημοκρατίας έλαβε χώρα πανηγυρικά την Κυριακή 21-05-2023. Η όζουσα οσμή...

Εκβιασμός Ράμα μετά τις εκλογές

Σκληρή διαπραγμάτευση «στα όρια του εκβιασμού», όπως επισημαίνουν ξένοι -κυρίως- διπλωμάτες, επιδιώκει να επιβάλει...

Σταθερότητα με φέτα στα… κοσμηματοπωλεία!

Η δημοκρατία μίλησε. Και το αποτέλεσμα που παρήγαγε απαιτεί σεβασμό, καθώς ο κυρίαρχος λαός...

Στα κοινοβουλευτικά… χαρακώματα

Από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν πανηγυρικό. Η...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με την άδεια της Κεραμέως προβάλλεται στα σχολεία η ταινία με ερωτικές σκηνές μεταξύ ανήλικων αγοριών

Η ταινία περιλαμβάνεται στο... εκπαιδευτικό υλικό που διατίθεται στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας

Δέσποινα Παπαδοπούλου: «Σπάει» τη σιωπή της μετά από χρόνια, η σύζυγος του δικτάτορα Παπαδόπουλου

Τα τελευταία λόγια του άντρα της στην Εντατική, ο «θετός» εγγονός της και η φιλία της με γνωστή τραγουδίστρια

Εκατομμυριούχος η 60χρονη που βρέθηκε σφαγμένη στη Βαρβάκειο – «Έφαγε» όλη την περιουσία στην κόκα

Από πάμπλουτη οικογένεια η 60χρονη που βρέθηκε σφαγμένη από τον σύντροφό της

Πακιστανοί απειλούν ότι θα κόψουν κεφάλια με φόντο τουρίστες, στην καρδιά της Αθήνας!

Έχοντας πίσω τους την Ακρόπολη και κάποιους τουρίστες, μια...

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έστειλε δώρο στον Δημήτρη Καμπουράκη!

Με μια... γραβάτα στο χέρι εμφανίστηκε ο Δημήτρης Καμπουράκης...

NEWSROOM