Εθνεγερσία και τουρκοκάναλα

Μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, τρώμε, αποκάμουμε από την πολυφαγία και ανοίγουμε το χαζοκούτι να δούμε κάνα τουρκικό ριάλιτι ή σίριαλ

Must Read

Θαυμάζετε τον Καραϊσκάκη, τον Κολοκοτρώνη, την Μπουμπουλίνα, τον Μακρυγιάννη και τη Μαντώ Μαυρογένους; Θέλετε να καταφέρετε, στον βαθμό που σας αναλογεί, ένα σημαντικό πλήγμα στην τουρκική βαρβαρότητα και στον επεκτατισμό; Κλείστε τη ρημάδα την τηλεόραση -ειδικά όταν παίζει τουρκοσίριαλ ή παραγωγές φίλων του Ερντογάν, όπως ο Ατζούν Ιλιτζαλί, ο παραγωγός του «Σαρβάιβορ». Μη βάζετε στο σπίτι σας, στο σαλόνι, στην κρεβατοκάμαρα την τουρκική προπαγάνδα.

Η υπόθεση με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο α λα τούρκα δεν είναι αστεία ούτε ασήμαντη. Χρησιμοποιούνται σαν εργαλεία ψυχολογικών επιχειρήσεων, εξοικείωσης με την τουρκική γλώσσα και την κουλτούρα (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) και ενίσχυσης της πολιτισμικής επιρροής της χώρας που γενοκτονεί όποιον λαό και εθνότητα μπορεί.

Σε άρθρο της 30ής Ιανουαρίου 2019, που δημοσιεύτηκε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων TRT, αναφερόταν ότι ο Ερντογάν, σε συνάντησή του με τους επάρχους στο προεδρικό συγκρότημα, δήλωσε πως τα τουρκικά σίριαλ εξάγονται σε 156 χώρες του κόσμου και συνέχισε: «Ενώ το 2002 ο αριθμός των τουρκικών ταινιών που προβλήθηκαν ήταν 9, ο αριθμός αυτός το 2018 ανήλθε στους 180. Ο αριθμός θεατών των τουρκικών ταινιών από 2.000.000 ανήλθε στα 44.500.000. […] Τα τουρκικά σίριαλ εξάγονται σε 156 χώρες του κόσμου και παρακολουθούνται από 500.000.000 ανθρώπους».

Επιπλέον, σε δημοσίευμα της «δημοκρατίας» της 23ης Δεκεμβρίου 2021 διαβάσαμε ότι στην τελετή απονομής των «Μεγάλων Βραβείων της τουρκικής προεδρίας για τον Πολιτισμό και τις Τέχνες» που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα ο Ερντογάν ανέφερε τα ακόλουθα:

«Είναι γεγονός ότι σήμερα τα πιο ισχυρά όπλα όσων κυβερνούν το παγκόσμιο σύστημα είναι τα πολιτιστικά εργαλεία: η μουσική, ο κινηματογράφος, η λογοτεχνία, η μόδα. Οταν χρειάζεται, αυτά τα εργαλεία μετατρέπονται στα πιο αποτελεσματικά μέσα από τη στρατιωτική, την τεχνολογική και την οικονομική ισχύ».

Ο ίδιος ο επικεφαλής του γειτονικού κράτους χαρακτηρίζει τη μουσική, τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τη μόδα «τα πιο ισχυρά όπλα όσων κυβερνούν το παγκόσμιο σύστημα». Γιατί, λοιπόν, εμείς τα στρέφουμε εναντίον της χώρας μας; Ετσι τιμούμε το 1821;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έβαλε δύσκολα στην Παρί η Ντόρτμουντ, νίκη 1-0 και η ρεβάνς στο Παρίσι

Το αν έχεις τύχη διάβαινε ισχύει για την Ντόρτμουντ. Σκόραρε στον αγώνα με την Παρί με τον Φίλκρουνγκ που...

More Articles Like This