Η ιστορική αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα οι έγχρωμοι αποικιακοί δολοφόνοι που υπηρέτησαν τον Βενιζέλο παρουσιάζονται ως ήρωες, ενώ οι 72 ηρωικώς πεσόντες εύζωνοι του 1/38 ως «βασιλικοί προδότες»

Must Read

Τον Μάιο του 2022 διοργανώθηκαν από το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και τη γαλλική πρεσβεία ημερίδα και έκθεση ιστορικών στοιχείων με θέμα «Η παρουσία της γαλλικής στρατιάς στη Θεσσαλία το 1917». Η έκθεση, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε ιστορικά τεκμήρια, που παραχωρήθηκαν από το υπουργείο Αμυνας της Γαλλίας, σχετικά με την παρουσία της γαλλικής στρατιάς στη Θεσσαλία. Στην έκθεση δεν παρουσιάστηκαν οι χιλιάδες δολοφονίες των βασιλοφρόνων, τα φρικιαστικά βασανιστήρια, οι διαμελισμοί και οι βιασμοί των γυναικών και των παιδιών από τα γαλλικά αποικιακά στρατεύματα των Σομαλών, των Βιετναμέζων και των Μαροκινών του παρανοϊκού στρατηγού Sarrail.

Αντιθέτως, η εκδήλωση επιχείρησε να παρουσιάσει τους έγχρωμους αποικιακούς εγκληματίες του Ελευθέριου Βενιζέλου ως απελευθερωτές. Ομως, η επιστολή στον τοπικό Τύπο του καθηγητή – ιστορικού ερευνητή Κώστα Βαϊούλη (https://www.eleftheria.gr/m/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/314876.html) αποκατέστησε την ιστορική αλήθεια, αποδεικνύοντας ότι η παρουσία των γαλλικών στρατευμάτων στη Θεσσαλία την εποχή του Εθνικού Διχασμού δεν ήταν ειρηνική, αλλά μια βάρβαρη και αιματηρή κατοχή ενός συνονθυλεύματος εγχρώμων εγκληματικών στοιχείων από τις γαλλικές αποικίες.

Στην εκδήλωση δεν έγινε καμία αναφορά στον θάνατο 72 ευζώνων του 1/38 Συντάγματος έπειτα από σκληρή μάχη με τους μαύρους και κίτρινους δαίμονες του στρατηγού Sarrail επειδή ο διοικητής του Ευζωνικού Συντάγματος συνταγματάρχης Αθανάσιος Φράγκος αρνήθηκε να παραδώσει τη σημαία του Συντάγματος και τα όπλα των αξιωματικών, όπως απαιτούσαν οι Γάλλοι, που αποσκοπούσαν συνεχώς να ταπεινώνουν τον ελληνικό στρατό. Η ιστορική στρέβλωση των ιστορικών γεγονότων, η δόλια λήθη και η σπίλωση ηρωικών και αγνών προσωπικοτήτων αποτελούν ιστορική ορθότητα στην Ελλάδα.

Aποκατάσταση αληθείας

Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα οι έγχρωμοι αποικιακοί δολοφόνοι που υπηρέτησαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο παρουσιάζονται ως ήρωες, ενώ οι 72 ηρωικώς πεσόντες εύζωνοι του 1/38 ως «βασιλικοί προδότες». Την ιστορική αλήθεια, τις αδικίες, καθώς και τη δικαίωση της μνήμης των χιλιάδων δολοφονημένων Ελλήνων από τον εγχώριο και αποικιακό στρατό του Ε. Βενιζέλου επιχειρεί να αποκαταστήσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λιάκος μέσα από το βιβλίο του «Η αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Αμμων. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί άγνωστα αρχειακά έγγραφα σχετικά με τα γεγονότα της εποχής του Διχασμού, αλλά και ιστορικά στοιχεία που περιγράφουν τον χαρακτήρα και τις πράξεις του «εθνάρχη».

Ο δόλιος Ζαχάρωφ

Δόλιος, φιλοχρήματος και καταχθόνιος υπήρξε διαρκώς χρηματιζόμενος από τον αρχάγγελο του θανάτου Βασίλη Ζαχάρωφ, τον φίλο και καθοδηγητή του, τον άρχοντα του σκότους, το τέρας που αιματοκύλησε την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, τον αγγελιοφόρο του κάτω κόσμου που έδρασε από τη Νότιο Αμερική μέχρι την ιαπωνική θάλασσα. Ο στόχος του Ε. Βενιζέλου, τεκμηριώνει ο Π. Λιάκος, ήταν να αφανίσει τα ελληνικά νιάτα στα σφαγεία της Καλλίπολης, του Μακεδονικού και του Δυτικού μετώπου, της Μικράς Ασίας και της Ουκρανίας. Στο βιβλίο παρουσιάζονται και τα ιστορικά έγγραφα που αναφέρονται στη συνεργασία του «εθνάρχη» με τις τουρκικές αρχές της Κρήτης, τον διωγμό των επαναστατών πάντα με το αζημίωτο, καθώς και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση της εκτέλεσης από τις τουρκικές Αρχές δύο Ελλήνων χριστιανών, του Αντώνη Λαρεντζάκη και του Γεωργίου Παπαδάκη.

Σήμερα η σημαία του Ευζωνικού Συντάγματος 1/38 κοσμεί την αίθουσα τελετών του Μουσείου Τεθωρακισμένων της γαλλικής πόλης Valence. Κανένας Ελληνας πολιτικός μέχρι σήμερα δεν έχει ζητήσει την επιστροφή της σημαίας του 1/38 στην Ελλάδα, επειδή αφενός η παρουσία της σημαίας πίσω στη χώρα θα κλονίσει το αφήγημα και τον μύθο του «Βενιζελισμού» πάνω στα οποία χτίστηκε η Ελλάδα του δοσιλογισμού μετά τη Μεταπολίτευση και, αφετέρου, επειδή θα αποκαλύψει την απουσία συλλογικών αντιστάσεων, την καλλιέργεια της πολιτικής ορθότητας του αφελληνισμού, καθώς και την άρνηση δημιουργίας εθνικής συνείδησης. Ομως, μέσα από το βιβλίο του Π. Λιάκου γίνονται πλήρως κατανοητές η πτωτική πορεία και η κατάντια του Ελληνισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δέσποινα Βανδή- Βασίλης Μπισμπίκης: Καλωσήρθε το μονόπετρο

O Bασίλης Μπισμπίκης και η Δέσποινα Βανδή μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του ηθοποιού την οποία ευτυχώς ξεπέρασε με...

More Articles Like This