Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023

Η ιστορική αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα οι έγχρωμοι αποικιακοί δολοφόνοι που υπηρέτησαν τον Βενιζέλο παρουσιάζονται ως ήρωες, ενώ οι 72 ηρωικώς πεσόντες εύζωνοι του 1/38 ως «βασιλικοί προδότες»

Τον Μάιο του 2022 διοργανώθηκαν από το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και τη γαλλική πρεσβεία ημερίδα και έκθεση ιστορικών στοιχείων με θέμα «Η παρουσία της γαλλικής στρατιάς στη Θεσσαλία το 1917». Η έκθεση, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε ιστορικά τεκμήρια, που παραχωρήθηκαν από το υπουργείο Αμυνας της Γαλλίας, σχετικά με την παρουσία της γαλλικής στρατιάς στη Θεσσαλία. Στην έκθεση δεν παρουσιάστηκαν οι χιλιάδες δολοφονίες των βασιλοφρόνων, τα φρικιαστικά βασανιστήρια, οι διαμελισμοί και οι βιασμοί των γυναικών και των παιδιών από τα γαλλικά αποικιακά στρατεύματα των Σομαλών, των Βιετναμέζων και των Μαροκινών του παρανοϊκού στρατηγού Sarrail.

Αντιθέτως, η εκδήλωση επιχείρησε να παρουσιάσει τους έγχρωμους αποικιακούς εγκληματίες του Ελευθέριου Βενιζέλου ως απελευθερωτές. Ομως, η επιστολή στον τοπικό Τύπο του καθηγητή – ιστορικού ερευνητή Κώστα Βαϊούλη (https://www.eleftheria.gr/m/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/314876.html) αποκατέστησε την ιστορική αλήθεια, αποδεικνύοντας ότι η παρουσία των γαλλικών στρατευμάτων στη Θεσσαλία την εποχή του Εθνικού Διχασμού δεν ήταν ειρηνική, αλλά μια βάρβαρη και αιματηρή κατοχή ενός συνονθυλεύματος εγχρώμων εγκληματικών στοιχείων από τις γαλλικές αποικίες.

Στην εκδήλωση δεν έγινε καμία αναφορά στον θάνατο 72 ευζώνων του 1/38 Συντάγματος έπειτα από σκληρή μάχη με τους μαύρους και κίτρινους δαίμονες του στρατηγού Sarrail επειδή ο διοικητής του Ευζωνικού Συντάγματος συνταγματάρχης Αθανάσιος Φράγκος αρνήθηκε να παραδώσει τη σημαία του Συντάγματος και τα όπλα των αξιωματικών, όπως απαιτούσαν οι Γάλλοι, που αποσκοπούσαν συνεχώς να ταπεινώνουν τον ελληνικό στρατό. Η ιστορική στρέβλωση των ιστορικών γεγονότων, η δόλια λήθη και η σπίλωση ηρωικών και αγνών προσωπικοτήτων αποτελούν ιστορική ορθότητα στην Ελλάδα.

Aποκατάσταση αληθείας

Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα οι έγχρωμοι αποικιακοί δολοφόνοι που υπηρέτησαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο παρουσιάζονται ως ήρωες, ενώ οι 72 ηρωικώς πεσόντες εύζωνοι του 1/38 ως «βασιλικοί προδότες». Την ιστορική αλήθεια, τις αδικίες, καθώς και τη δικαίωση της μνήμης των χιλιάδων δολοφονημένων Ελλήνων από τον εγχώριο και αποικιακό στρατό του Ε. Βενιζέλου επιχειρεί να αποκαταστήσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λιάκος μέσα από το βιβλίο του «Η αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Αμμων. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί άγνωστα αρχειακά έγγραφα σχετικά με τα γεγονότα της εποχής του Διχασμού, αλλά και ιστορικά στοιχεία που περιγράφουν τον χαρακτήρα και τις πράξεις του «εθνάρχη».

Ο δόλιος Ζαχάρωφ

Δόλιος, φιλοχρήματος και καταχθόνιος υπήρξε διαρκώς χρηματιζόμενος από τον αρχάγγελο του θανάτου Βασίλη Ζαχάρωφ, τον φίλο και καθοδηγητή του, τον άρχοντα του σκότους, το τέρας που αιματοκύλησε την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, τον αγγελιοφόρο του κάτω κόσμου που έδρασε από τη Νότιο Αμερική μέχρι την ιαπωνική θάλασσα. Ο στόχος του Ε. Βενιζέλου, τεκμηριώνει ο Π. Λιάκος, ήταν να αφανίσει τα ελληνικά νιάτα στα σφαγεία της Καλλίπολης, του Μακεδονικού και του Δυτικού μετώπου, της Μικράς Ασίας και της Ουκρανίας. Στο βιβλίο παρουσιάζονται και τα ιστορικά έγγραφα που αναφέρονται στη συνεργασία του «εθνάρχη» με τις τουρκικές αρχές της Κρήτης, τον διωγμό των επαναστατών πάντα με το αζημίωτο, καθώς και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση της εκτέλεσης από τις τουρκικές Αρχές δύο Ελλήνων χριστιανών, του Αντώνη Λαρεντζάκη και του Γεωργίου Παπαδάκη.

Σήμερα η σημαία του Ευζωνικού Συντάγματος 1/38 κοσμεί την αίθουσα τελετών του Μουσείου Τεθωρακισμένων της γαλλικής πόλης Valence. Κανένας Ελληνας πολιτικός μέχρι σήμερα δεν έχει ζητήσει την επιστροφή της σημαίας του 1/38 στην Ελλάδα, επειδή αφενός η παρουσία της σημαίας πίσω στη χώρα θα κλονίσει το αφήγημα και τον μύθο του «Βενιζελισμού» πάνω στα οποία χτίστηκε η Ελλάδα του δοσιλογισμού μετά τη Μεταπολίτευση και, αφετέρου, επειδή θα αποκαλύψει την απουσία συλλογικών αντιστάσεων, την καλλιέργεια της πολιτικής ορθότητας του αφελληνισμού, καθώς και την άρνηση δημιουργίας εθνικής συνείδησης. Ομως, μέσα από το βιβλίο του Π. Λιάκου γίνονται πλήρως κατανοητές η πτωτική πορεία και η κατάντια του Ελληνισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα νικηθεί η ΝΙΚΗ

Και ξαφνικά γεμίσαμε ράσα και θυμιατά. Πού βρέθηκαν τόσοι «πιστοί»; Το Άγιον Όρος έγινε...

Η ιδεολογία τού… «να βγάλω τον μήνα»

Οταν ακούς πολιτικούς να τσακώνονται για το παρελθόν, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι...

Θράκη: Μειονότητα οι χριστιανοί!

Το βράδυ των εκλογών της 21ης Μαΐου όλη η Ελλάδα ήταν μπλε, εκτός από...

Η Εύα Καϊλή είναι αθώα!

Η Εύα Καϊλή ξαμολήθηκε από τας βελγικάς φυλακάς (επιτέλους!) και άρχισε να δίνει συνεντεύξεις,...

Το μεγαλοϊδεατικό όραμα του Ερντογάν

Στο άρθρο μας της Παρασκευής σκιαγραφήσαμε την κοσμοθεωρία του Ερντογάν, που συνιστά σοβαρή απειλή...

Ο Βεζούβιος «βράζει», το μέλλον αβέβαιον

Το ατομικό συμφέρον και ο φόβος διαμόρφωσαν εν τέλει το αποτέλεσμα των εκλογών της...

Να σφάξουμε τώρα και τις… αγελάδες!

Σεισμός, σεισμός! Βρέθηκε η αιτία για την περιβαλλοντική ρύπανση του πλανήτη. Για την κλιματική...

Ζήτημα τιμής και κρατικού κύρους η υπόθεση Μπελέρη

Ο κ. πρωθυπουργός, αφού συνεννοηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς, να στείλει τελεσίγραφο στους κακοποιούς των Τιράνων με συντομότατη καταληκτική προθεσμία

Με σύνδρομο της Στοκχόλμης

«Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως». Από αυτήν εδώ τη στήλη έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στην...

Αριστερά και Βόρεια Ηπειρος

Το ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη -ο οποίος κρατείται...

Λίγη ντροπή πια…

Δυστυχώς, μόνο η «δημοκρατία», η «Εστία», η «Ελεύθερη Ώρα», η αθλητική «ΩΡΑ» και η...

Πίσω στα Εξάρχεια, αλλά με Μετρό

Το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά και η μετέπειτα στάση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν πως η...

Το ήθος της ευγενικής Δεξιάς!

Ηταν σπουδαία η πρωτοβουλία που ανέλαβε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης να δώσει,...

Ο φαρισαϊσμός του Ιερωνύμου

Δεν αντέδρασε όταν έκλεισαν οι ιεροί ναοί λόγω κορωνοϊού. Δεν αντέδρασε όταν διώκονταν ιερείς...

Βορειοηπειρώτες και Πομάκοι: Ανόητες συγκρίσεις

Η ελληνική μειονότητα της Βόρειας Ηπείρου είναι αναγνωρισμένη ως ελληνική εθνική μειονότητα με συγκεκριμένα...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Κατήφορος» της Πατησίων! «Ζούγκλα» με «πεταλούδες της νύχτας» εξ Αφρικής 

Ανάστατοι οι κάτοικοι των γύρω περιοχών - «Τρέμουμε από τον θόρυβο, από τις ύβρεις, από όσα συμβαίνουν»

Συνελήφθη ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος μετά από συνέντευξη στον Τριανταφυλλόπουλο

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί το πρωί της Παρασκευής στον...

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Σε ηλικία 76 ετών άφησε την τελευταία του πνοή...

Οι ακατάλληλες παραλίες στην Αττική – Κάντε ηλιοθεραπεία, αλλά… μην βουτάτε!

Δουλεύουμε όλο τον τελευταίο χρόνο, μήνα, εβδομάδα, ημέρα, για...

Απίστευτη εξέλιξη με τη νεκρή 68χρονη κτηνοτρόφο στην Καβάλα!

Μια απρόσμενη εξέλιξη προέκυψε στην υπόθεση του θανάτου της...

NEWSROOM