Η ζωή στην Αθήνα

Ακολουθεί μια αφήγηση από τα… «κατεχόμενα», δηλαδή από την πλατεία Βικτωρίας, στο κέντρο της πρωτεύουσας

Must Read

Η Ελένη Παπαδοπούλου είναι διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle και αρθρογραφεί στη «δημοκρατία». Ζει στην πλατεία Βικτωρίας και πριν από λίγες ημέρες σε ανάρτησή της στο facebook αφηγήθηκε μια από τις ιστορίες που συμβαίνουν καθημερινά σε αυτή την υποβαθμισμένη περιοχή:

«Χτες το βράδυ, στην είσοδο της πολυκατοικίας μπήκαν τσαντιρολαίοι και έκλεψαν τη μια από τις δύο κουπαστές που έχουμε δίπλα στη σκάλα της εισόδου, χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα. Αφησαν δε κάτι τρυπάρες τραβώντας την, καθώς ήταν πολύ καλά στερεωμένη και προφανώς τους δυσκόλεψε η αφαίρεσή της.

Δεν υπάρχει πολυκατοικία που δεν έχουν ρημάξει εδώ και μήνες. Αφαιρούν τα πόμολα από τις εξώπορτες της πολυκατοικίας, τα πόμολα του ασανσέρ, τα πόμολα από τις πόρτες των διαμερισμάτων και ό,τι άλλο τούς γυαλίσει. Στην περιοχή, εκτός από το ότι έχουμε μαζέψει όλο το αλλοδαπό λαθροτσαντιρολόι, έχουμε μαζέψει και το Ρομάδικο, το οποίο παρασιτεί, κατακλέβει και ζει στην υγειά των κορόιδων.

[…] Πήγα σήμερα στο Α.Τ. και είχαμε έναν διάλογο, όπου δεν έλειψαν τα “τι να κάνει η Αστυνομία”, “να τα πούμε στο Αλλοδαπών”, “να τα πούμε από δω” και “να τα πούμε από εκεί” και “να κάνουμε αγωγές”. Για τους δε Ρομάδες έπεσαν από τα σύννεφα. Ούτε ήξεραν τα άπειρα τσαντίρια τους.

Πάντως κατέθεσα και μια μήνυση κατά αγνώστων. Οχι για τίποτα άλλο, αλλά για να καταγράφεται στα στατιστικά, για να μη μας δουλεύουν ότι όλα καλά, όλα ανθηρά και ότι είναι μειωμένη η εγκληματικότητα, γιατί απλά ο κόσμος βαρέθηκε να κάνει καταγγελίες και να καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων.

Εχει μαζευτεί εδώ η Σάρα και η Μάρα, έχουν όλοι χαρτιά, να ‘ναι καλά ο Μηταράκης που περηφανεύεται ότι μειώθηκαν οι παράνομοι. Είναι προφανές ότι τους έκανε όλους νόμιμους. Ολοι έχουν δελτίο ασύλου. Αυτή η Υπηρεσία Ασύλου και ο υπουργός της είναι για τα πανηγύρια.

Αυτό το αίσχος το συντηρούν εις βάρος μας, ενώ το πολλαπλασιάζουν με επιδόματα και κάνοντας πλάτες στις αμέτρητες παρανομίες τους. Αυτό είναι το résumé. Προφανώς ο Τάκης Θεοδωρικάκος ζει στην καρακοσμάρα του και δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει στην πόλη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρία Καρυστιανού για Μάτι: «Μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη»

Η Μαρία Καρυστιανού σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, εξέφρασε τη θλίψη, την προσήλωση...

More Articles Like This