Αλήθεια και τόλμη

Φάγαμε δεκαετίες με παρλαπίπες, χαϊδέματα, μπαρούφες και δικαιολογίες, αποφεύγοντας την ουσία των προβλημάτων, για να μην ενοχληθεί η ψωραλέα αγελάδα της δηθενιάς, της αριστερόστροφης παρακμής

Must Read

Ποιο είναι το πρώτο καθήκον απέναντι στην οικογένειά σου, στους φίλους σου και κατ’ επέκταση στο Εθνος σου, όταν πολιτεύεσαι; Να τους λες την αλήθεια στο δόξα Πατρί, ντρέτα, χωρίς φτιασίδια.

Η αλήθεια ενίοτε σοκάρει, αλλά είναι λυτρωτική και γεννά αξιοπιστία. Γλιτώνεις και χρόνο, αν δεν λες σάλτσες, δικαιολογίες και δεν το πας μέσω Λαμίας ή προσπαθεί να καλύψεις με ψιμύθια την αλήθεια. Και μετά, με την ίδια ωμή αλλά τόσο πρακτική ευθύτητα, να προτείνεις λύσεις βασισμένες στην κοινή λογική, λύσεις που θα δουλέψουν, θα λύσουν το πρόβλημα, χωρίς τσιριμπίμ τσιριμπόμ.

Αυτά, η ευθύτητα και η κοινή λογική, είναι σε μεγάλη έλλειψη στην πολιτική μας ζωή. Γίνονται εγκλήματα, πράξεις που τιμωρούνται από τον νόμο γίνονται μπροστά στα μάτια μας και, αντί να συζητήσουμε σοβαρά και πρακτικά πώς δεν θα ξεφεύγουν οι εγκληματίες τη σύλληψη και την τιμωρία, η ομοχειρία των φωταδιστών Αποστόλων του Μαρασμού αρχίζει να βρίζει εν χορώ τον κομιστή του μηνύματος, αυτόν που υποδεικνύει το πρόβλημα και τους αιτίους.

Σπάνε τραμπούκοι κεφάλια, καίνε ή προσπαθούν να κάψουν ανθρώπους και περιουσίες; Οταν το δείξεις με το δάχτυλο και προτείνεις λύσεις για να συντριβεί η ανομία τους -λύσεις πρακτικές, νομοθετικές, αλλά και επί του πεδίου-, είσαι «φασίστας», και οι ουραγκοτάγκοι με τις κουκούλες και τα ρόπαλα και όσοι τους υποστηρίζουν -υπόθαλψη λέγεται- είναι «προοδευτικοί».

Υποδεικνύεις το πρόβλημα της λεηλασίας των μετάλλων, τουτέστιν προτομών ηρώων, υλικών του ΟΣΕ, γεωτρήσεων κ.λπ., και ποιοι την κάνουν, και προτείνεις μέτρα; Είσαι «ρατσιστής» και οι ψευτοευπαθείς πλιατσικολόγοι πρέπει να επιδοτηθούν, διότι… διότι έτσι.

Γενικώς υπάρχει μια απόλυτη διαστροφή της πραγματικότητας, των ίδιων των λέξεων, και τα πόδια συχνά σηκώνονται να χτυπήσουν το κεφάλι. Είμαστε η χώρα όπου πρέπει στα σοβαρά να ρωτάμε τους υποστηρικτές των ανοιχτών συνόρων αν η χώρα πρέπει να είναι σαν κωλόμπαρο, όπου μπαίνει όποιος θέλει, που τους ρωτάς αν έχουν πόρτα στο σπίτι τους και την κλειδώνουν ή έχουν κρεμασμένη μια κουρελού και όποιου του κάνει κέφι τη σπρώχνει και μπουκάρει. Η πολιτική ορθότητα και η αριστερίλα έχουν μολύνει σχεδόν τα πάντα με ανορθολογισμό, που συχνά φτάνει στα όρια της ψυχεδελικής παράνοιας.

Χρειαζόμαστε, όχι μόνον μέσα στη Βουλή, παντού, σε όλο τον δημόσιο βίο, ένα διαρκές σοκ αλήθειας, ευθύτητας, πρακτικής κοινής λογικής, που να υπηρετεί το Σύνταγμα, τους Νόμους, τον σκοπό της πολιτικής: να γίνει η Πατρίδα ισχυρότερη και οι πολίτες να ευημερούν.

Πώς θα νικήσουμε την εγκληματικότητα, τη λαθρομετανάστευση, τη γραφειοκρατία, την ανομία σε οποιοδήποτε επίπεδο, τον αριστερόστροφο φασισμό, τον βροντόσαυρο του παρασιτικού κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, πώς θα αντιμετωπίσουμε τον τουρκικό επεκτατισμό, τις παθογένειες της οικονομίας, αν δεν πούμε ωμά την αλήθεια, αν δεν προτείνουμε και δεν εφαρμόσουμε με ατσάλινο χέρι λύσεις που θα φέρουν απτό αποτέλεσμα;

Φάγαμε δεκαετίες με παρλαπίπες, χαϊδέματα, μπαρούφες και δικαιολογίες, αποφεύγοντας την ουσία των προβλημάτων, για να μην ενοχληθεί η ψωραλέα αγελάδα της δηθενιάς, της αριστερόστροφης παρακμής με την ακατάσχετη μπουρδολογία, που έχει δημιουργήσει χίλια προβλήματα και δεν έχει λύσει ούτε μισό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας -μακράν ο πιο θανάσιμος κίνδυνος- είναι η υπογεννητικότητα και δεν κάνουμε τίποτα πρακτικό, παρά ασχολούμαστε με τρίχες, ξοδεύουμε θεσμούς, χρόνο, ενέργεια για ανύπαρκτα «δικαιώματα» δήθεν «μειονοτήτων» και δεν βρίσκουμε πρακτικούς τρόπους για το πώς οι Ελληνίδες μάνες θα νιώσουν ασφάλεια και θα ενθαρρυνθούν να γεννήσουν Ελληνόπουλα, διότι δεν έχουμε έλλειψη γενικώς σε κάποιους, αλλά σε Ελληνες.

Κι αυτό απαιτεί επαναφορά στο κέντρο της Παιδείας του παραδοσιακού αξιακού πλαισίου – να μαθαίνουν τα παιδιά από την πρώτη μέρα πως η δημιουργία οικογένειας είναι ύψιστη αποστολή και να προετοιμάζονται για τη μητρότητα και την πατρότητα. Το δε πιο αποτελεσματικό κοινωνικό μέτρο είναι μια καλά αμειβόμενη θέση εργασίας, και τις θέσεις εργασίας τις φτιάχνει μια ρωμαλέα οικονομία, ελκυστική για επενδύσεις.

Γι’ αυτό επιμένουμε στην πρότασή μας για ενιαίο γραμμικό φόρο (flat tax), ίδιο για νομικά και φυσικά πρόσωπα, χωρίς κλίμακες, από τον οποίο θα εκπίπτουν όλες, μα όλες, οι δαπάνες, 15%, και όσο πιο πολλά παιδιά κάνεις θα κατεβαίνει, ώσπου να μηδενιστεί. Θα μπει όλη η μαύρη οικονομία στην κανονική οικονομία, η φοροδιαφυγή θα είναι ασύμφορη.

Δεν θα έχουμε ΚΦΣ 10.000 σελίδες. Με έναν νόμο δύο γραμμές θα μπει η οικονομία σε απογείωση. Το έκαναν η Εσθονία, η Σινγκαπούρη κ.ά., το εξήγγειλε η Μελόνι για το 2027 στην Ιταλία. Απλότητα, αποτελεσματικότητα και πόλος έλξης για επενδύσεις. Οχι κουπόνια, pass, χαρτζιλίκια, ελεημοσύνη. Αληθινή ανάπτυξη. Μόνο έτσι θα ευημερήσουν οι πολίτες.

Να ειπωθεί η αλήθεια με ευθύτητα για το πρόβλημα και να εφαρμόσουμε με εργώδη τρόπο και χωρίς δισταγμούς πρακτικές -δοκιμασμένες κι αλλού- λύσεις, αδιαφορώντας για τα μικροσυμφέροντα και τα ψυχολογικά των συνδικαλιστών, την ιερή ψωραλέα αγελάδα της αριστεράς και των παραφυάδων της, και για τις φοβίες όσων παριστάνουν την κεντροδεξιά.

Αλήθεια και τόλμη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της ψυχής της

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία, η 11χρονη Λουκία από τη Βέροια, η οποία, έχοντας στο...

More Articles Like This